Шакиб, какво става с теб? Къде си? Как си?
- В Мароко съм. Живея с майка ми в Маракеш. Тренирам с моя стар отбор "Каукаб" (Маракеш). Правя рехабилитации, вече тичам и съм доста по-добре. Започвам да работя малко по-сериозно и до месец - месец и половина ще съм готов. В началото положението ми беше по-сериозно, защото имах скъсване на менискус и предна кръстна връзка. Но след операцията в България не съм спрял и за момент да работя за пълното си възстановяване.
Липсва ли ти България?
- Липсва ми, да. Липсва ми футболният отбор на "Левски ", приятелите, много работи.
А какво най-много ти липсва?
- Определено приятелите. Затова всеки ден контактувам с тях - по интернет или по телефона.
Съжаляваш ли за грешките, които направи точно когато се утвърди в "Левски"?
- Съжалявам много, ама в живота не става без грешки. Направих тези работи в тежък момент. В много неудобен момент за "Левски". Не че за тях има удобен момент, но беше още по-лошо, че тогава резултатите на терена трябваше да са по-добри. Извинявам се на хората, които съм засегнал, на всички левскари. А на отбора пожелавам успех. Нека "Левски" да върви напред - няма значение дали с мен, или без мен.
Значи все пак ще си останеш левскар?
- Със сигурност. Аз обичам "Левски". Следя постоянно мачовете на отбора. Надявах се до последно на някакво чудо още тази година - нещо да се случи с " Литекс" и да станем шампиони. Но въпреки че не стана, знам, че още следващия сезон "Левски" ще направи всичко, за да е там, където му е мястото. А "Левски" винаги трябва да е на първо място. Пожелавам го най-скоро на всички левскари.
Как се раздели с "Левски" през януари? Имаше ли проблеми?
- Говорихме и се разделихме като приятели. Без проблеми. Седнахме за половин час с Гонзо и се разбрахме. Да, аз съм правил грешки преди това, и съжалявам за тях, но се разделихме напълно нормално.
Въпреки че нямаше скандал при самата ти раздяла, не те ли е яд, че поне малко напускането ти на "Левски" напомняше на това на сънародника ти Юсеф Рабех - имаше голям "потенциал, а си тръгна като разочарование?
- Станаха някои проблеми, предизвикани от мен, но аз не си тръгнах само заради тях. Имах още 6 месеца от договора си, а после щях да стана свободен агент.Тоест "Левски" само щеше да ми плаща, докато се възстановявам, а после аз да си тръгна без пари. Това щеше да създаде нови проблеми за „Левски и напрежение, което аз не исках. Вече имах проблем от 3 месеца. Ако след тях просто трябваше да стоя в България и да се възстановявам още 6 месеца, щеше да ми се пръсне главата. По-добре за мен беше да се прибера в Мароко, за да се успокоя, да се възстановя напълно и пак да заиграя футбол на добро ниво.
Виждал ли си се с Рабех, откакто се върна в Мароко?
- Видях го два-три пъти.
За него знам само, че е напълнял още и за последно миналата година в "Могреб" (Тетуан) го пускаха като халф...
- По едно време играеше и халф, различно е. Но той пак смени един-два отбора. Пак имаше трансферни проблеми. Продължава си по стария начин.
Като се видяхте, говорихте ли си нещо за "Левски"?
- Не. Той вече забрави тази тема.
А ти вече изчисти ли си главата?
- Да. Мога да кажа, че е така. Голяма роля има и фактът, че тук съм с майка ми. И заради това всичко е точно. Тя е възрастна и не мога да правя нищо. Трябва да се грижа за нея, защото всички мои братя и сестри са женени. И сега, когато се върнах, аз мога да отделям най-много време. По принцип си живея в мой апартамент. Но 2-3 пъти на седмица оставам да спя при майка ми. През другото време се виждам с приятели. Иначе всеки ден минавам да видя майка ми.
Колко братя и сестри имаш?
- Шест сестри и трима братя. Аз съм най-малкият.
Тоест сте 10 деца и само ти не си женен?
- Да, така е. Но и съм най-малкият, има време.
Като си тръгна от София, имаше връзка с красиво българско момиче. Още ли си с нея?
- Да, с нея съм. Тя беше с мен в Мароко за 20 дни и пак се върна в България. Засега ни дели дистанцията, но сме заедно.
Би ли се върнал отново да играеш в България?
- Не. За момента не.
Значи ще водиш българското си гадже в някоя нова държава?
- Вероятно да. Ще видим какво ще стане.
Вярно ли е, че имаше уреден трансфер, преди да се контузиш през декември миналата година?
- Да, трансферът ми беше сигурен. Само трябваше да се определи отборът. Защото имаше три отбора, които искаха да ме вземат.
Кои бяха отборите?
- За два знам със сигурност. Единият е от Полша, където беше и Георги Христов ("Висла" - б.а.), а другият е "Анортозис", където после отиде Мъри Стоилов. Имаше и още, но за тези знам, че щеше да стане. И "Левски" трябваше да реши.
Имаш ли вече идея къде ще заиграеш от лятото?
- Предложения имам. Може да стане нещо в Португалия. Президентът на моя клуб тук - "Каукаб" (Маракеш), може да ми помогне да заиграя в Португалия. С него сме големи приятели. Защото, когато "Каукаб" изпадна във втора дивизия, аз останах и играх силно две години. Помогнах на отбора. А жената на президента на "Каукаб" е дъщеря на президента на "Бенфика" (Луши Филипе Виейра -б.а.). Португалия е много близо до Мароко, само на един час път. А първенството там е много силно. Обади ми се и Рашид Ти-берканин да отида да играя при него в Дубай. Той смени два отбора там и ми предложи да отида в последния му клуб. Една година там би било опция, ако не подпиша с по-силен европейски отбор. За да заиграя пак редовно. Но предпочитам Европа. Ще видим.
Няма ли възможност да останеш в Мароко?
- В Мароко, ако исках, щях да подпиша, когато дойдох с патериците. Но не искам да оставам да играя тук засега. Искам повече. Иначе ми се обаждаха и от най-добрия отбор в Мароко - "Уидад" (Каза-бланка).
Загуби ли позициите си в националния отбор на Мароко след проблемите в "Левски" и сегашната контузия?
- Не, напротив. Аз съм в постоянен контакт с хората от националния отбор. Докторът на отбора често ми се обажда, за да се интересува как върви възстановяването ми. В началото на юни ни предстои мач с Алжир, който ще се играе при мен, в Маракеш. И аз ще съм заедно с отбора. Единственият човек, който играе на моя пост в националния отбор, е получил същата контузия. И сега имат сериозни проблеми. Казаха, че очакват завръщането ми.
Откакто дойде в "Левски" през 2007 година, само за няколко месеца научи български език, още говориш добре, но почваш ли да го позабравяш?
- Не. Защото имам контакти с българи и почти всеки ден говоря. По-трудно е, защото вече не съм в България, но не го забравям. Само някои думи.
Кои са най-хубавите ти спомени от България?
- Най-хубавият ми спомен е първият ми спомен. Първият ми мач. Беше финалът за суперкупата на България срещу "Литекс" през 2007 година. Спечелихме с 2:1.
Бензукан:Левски винаги ще ми е на сърце
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- housestyle
- Контакти:
Бензукан:Левски винаги ще ми е на сърце
Последна промяна от housestyle на 08 дек 2013 23:01, променено общо 1 път.
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS
- Levskar_90
- kaloyanker
- Контакти:
Re: Бензукан:Левски винаги ще ми е на сърце
Levskar_90 написа:Свестен човек !
Абсолютно ! Яд ме е за него. Имаше потенциал.
Levski 1 - 0 Sporting
След дъжд качулка, след сватба булка!
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3
http://vbox7.com/play:efeaf1c3
- Prizrachen
- Контакти:
Мароканците имаха качества но всичките който взехме имаха един проблем алкохола 

При сегашната ни защита, Шакиб щеше да е титуляр.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
- Middlesbrough
- Контакти:
Tommi написа:При сегашната ни защита, Шакиб щеше да е титуляр.
е той е класа : ) Рабех беше уникален за България пф много беше добър ноо

Офтопик:
И двамата бяха много добри , ама са пияници кво да ги правиш 

- metodito
- Контакти:
Рабех бе наистина страхотен защитник. Помните ли бразилеца, дето препарира със шут в тиквата, от онея казахи ли бяха...? Тоя бразилец бе въпрос на време да ни вкара гол. Никой от нашите не го ловеше. Освен Юсеф...ПРАС! Айде...
Гонзо яката сбърка, изключитлно тъпо изпълнение за Шакиб. Добре де, защо не изгониха Гарата. За едни може, за други - не...
Относно Рабех, хората са го казали: "Гъз - глава затрива". Иначе Юсеф в защита бе това, което е Дембеле в атака.

Гонзо яката сбърка, изключитлно тъпо изпълнение за Шакиб. Добре де, защо не изгониха Гарата. За едни може, за други - не...
Относно Рабех, хората са го казали: "Гъз - глава затрива". Иначе Юсеф в защита бе това, което е Дембеле в атака.

Липсва ли ти България?
- Липсва ми, да. Липсва ми футболният отбор на "Левски ", приятелите, много работи.
Ето заради тия многото работи да си седи и да си живее с майка си в Маракеш. Разбирам че е тежко в чужда държава, преживялс съм го, случва се да се издъниш, особено с алкохолни изпълнения, ама на тоя хубавец му стана навик
То бива два-три пъти, ама айде стига толкова магарии. Няма цяла Синя България да се черви заради тоя бохем, да си цъка за здраве в Маракеш и това е - там поне хашиш има в изобилие 
Ето заради тия многото работи да си седи и да си живее с майка си в Маракеш. Разбирам че е тежко в чужда държава, преживялс съм го, случва се да се издъниш, особено с алкохолни изпълнения, ама на тоя хубавец му стана навик

Офтопик: