Искам първо да отбележа,че това е мое мнение и никого не ангажирам с него!
През 2009 в Рим Барселона надигра тотално Манчестър Юнайтед и заслужено спечели.За мен основните причини за успеха на Барселона ,разбира се безупречната им игра в центъра и тактиката ,коята беше избрал Пеп Гуардиола,но голямо влияние оказа и неподходящата тактика от страна на сър Алекс и поведението на един играч от Манчестър-Роналдо естествено....чийто безграничен егоизъм с цел доказване ,че е най-добрият в света..пред конкурента Меси... ,който пък хитро изчака своя шанс и тотално сложи точка на спора!
Аз лично съм благодарен на Роналдо,за феноменалните му игри в Манчестър,но за мен Манчестър Юнайтед без него е "свободен"!
Докато преди всеки играеше за Роналдо и трудно изпъкваха индивидуалните качества на играчите,докато сега отборът е балансиран откъм различни стилове на игра,които оформят една перфектна сплав ,,както виждате носеща успехи и купи!...
Та този сезон лично за мен всеки играч даде своят принос за успехите на отбора,ротациите на сър Алекс в правилното време на сезона осигуриха постоянство и запазване на добрата форма до края! Наисина избора на сър Алекс за стартовите 11 ще е много труден,но ние феновете на Манчестър Юнайтед само можем да се надяваме да избере перфектния състав за финала и дано не повтори грешката от преди 2 години!
За мен при избора на стартовите 11 трябва да се вземат следните факти и фактори:
1.Отбора на Барселона е "по-обигран" от преди 2 години!-всеки един играч се е приспособил към стила на всеки,контролът над топката и паса е с пъти по-добър от преди..както се казва със затворени очи ще се намерят!...а това както се вижда е най-силното оръжие на Барса.
2.В отбора няма кардинални промени в структурата освен смяната на Ето'о с Давид Вия.Което е огромен плюс за Барселона!
3.Формата на Меси Шави Иниеста е невероятна,дори са по-силни и от преди две години!
Това са както сър Алекс обича да казва детайлите,които наклоняват везните!
Разбира се отборът притежава още много силни качества спортно-технически тактически..но по-трудната задача е да се намерят сред тези силни качества-слабите страни,които при Барса сякаш трудно можем да забележим на фона на тяхната игра..но със сигурност ги има!
Състава на Манчестър Юнайтед от 2009 беше следния:
Ван дер Саар
О"шей
Видич
Фердинад
Евра
Парк
Гигс
Андерсон
Карик
Рууни
Роналдо
Като резерви влязоха:Бербатов Сколс Тевез
Днес от този състав само Роналдо и Тевез ги няма.
Но на тяхно място са Чичарито+Валенсия!
Много коментари определят,че състава на Манчестър ще бъде същия като този срещу Шалке и Челси,но според мен срещу Барселона този състав и по-точно халфовата линия е крайно неподходящя:Валенсия Парк Гигс Карик-без Валенсия халфовата линия е същата ,която беше в Рим..което ако се повтори ще бъде отново катастрофално!!!
За мен ключа към евентуален успех ще е халфовата линия!! Сър Алекс може и да спечели с тази халфова линия срещу Челси и Шалке..но Барса са коренно различни по стил,класа са над Челси и Шалке а и много по-опитни от тях!
1.Сър Алекс не трябва да включва като титуляр нито един от играчите в халфовата линия от 2009 в Рим-това е правило номер едно!!
2.Много важно е кой от братята Рафаел и Фабио ще заеме зоната на десния бек!
3.Задължително трябва да се играе с двама нападатели!
Та на базата на това ето го състава който лично за мен ще има най-големи шансове за успех!
Ван дер Саар
Фабио
Видич
Фердинанд
Евра
Нани
Флетчър
Сколс
Валенсия
Бербатов
Рууни
Евентуални смени:Чичарито Парк Гигс
Състава на Манчестър Юнайтед за финала!
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Middlesbrough
- Контакти:
Re: Състава на Манчестър Юнайтед за финала!
състава на САФ пред твоя е доста по - добър :Д , явно има закво да е тренер на маната ;Д иначе нямат много шансове на финала според мен : )

Офтопик:
Бербатов ако започне титуляр на финала ще ти купя апартамент + кола.
- Middlesbrough
- Контакти:
TheKoi4i написа:Бербатов ако започне титуляр на финала ще ти купя апартамент + кола.
аз му давам моя апартамент и мойта кола :Д

Офтопик:
Ще започна малко от краката за главата, но ... М, колкото и да не ми се иска, Сър Алекс посмъртно няма да пусне Митко титуляр на финала на ШЛ...Смятам, че си доста заблуден, за да твърдиш подобно нещо. А и колкото и да харесвам Бербатов, колкото и да е българин, в момента Ман Юнайтед би изглеждал по-добре без него. Е, разбира се в никакъв случай няма да остана недоволен ако го видя в игра, дори напротив, много ще се радвам, но просто шанса е ужасно малък.
Относно защитата единствено мисля, че вместо Фабио ще започне О'шей или Рафаел. А в халфовата линия ще бъдат Скоулс, Карик, Гигс и Валенсия.
Относно защитата единствено мисля, че вместо Фабио ще започне О'шей или Рафаел. А в халфовата линия ще бъдат Скоулс, Карик, Гигс и Валенсия.
- Middlesbrough
- Контакти:
Да, Парк го забравих, но ми е интересно как ще рутира състава САФ.. Кого ще извади от тези, които изброих..?! Скоулс може би

-
Схема 4-5-1
"Бобчо" сам на върха ...
Рууни на единият фланг ( вероятно - вляво ) ... Корейчето вдясно.
Гигс ще "връзва" играта в центъра ...
Пред отбраната ще са Флетчър, Карик или Андерсон.
В защита е ясно ...
По някое време Рууни ще мине зад "Граха" , а Гигс ще иде на флнга ... схемата ще премине в 4-4-1-1 ...
Но и в двата варианта ще се търсят с бързи пасове по земя ... или пък с високи топки зад гърба на отбраната на Барса - Рууни и Чича ...
Предвидима работа ...
"Бобчо" сам на върха ...
Рууни на единият фланг ( вероятно - вляво ) ... Корейчето вдясно.
Гигс ще "връзва" играта в центъра ...
Пред отбраната ще са Флетчър, Карик или Андерсон.
В защита е ясно ...
По някое време Рууни ще мине зад "Граха" , а Гигс ще иде на флнга ... схемата ще премине в 4-4-1-1 ...
Но и в двата варианта ще се търсят с бързи пасове по земя ... или пък с високи топки зад гърба на отбраната на Барса - Рууни и Чича ...
Предвидима работа ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

-
- Контакти:
Според мен ще залепи Флетчър или Андерсън за Меси и целия отбор ще играе затворено до 60-70 мин.на мача с един нападател(Чичарито).До тогава ако Барселона не успее да вкара, всичко ще тръгне в полза на МЮ.Моята прогноза е:О"Шей,Фърдинанд,Видич,Евра в средата Флетчър,Карик,Андерсън,Парк и Руни и в нападение Чичарито 

Ванко_Ултраса написа:
Живи-умрели утре без купата нямаме право да се връщаме! КУПАТА ИЛИ СМЪРТ!
Живи-умрели утре без купата нямаме право да се връщаме! КУПАТА ИЛИ СМЪРТ!
soad написа:Ще започна малко от краката за главата, но ... М, колкото и да не ми се иска, Сър Алекс посмъртно няма да пусне Митко титуляр на финала на ШЛ...Смятам, че си доста заблуден, за да твърдиш подобно нещо. А и колкото и да харесвам Бербатов, колкото и да е българин, в момента Ман Юнайтед би изглеждал по-добре без него. Е, разбира се в никакъв случай няма да остана недоволен ако го видя в игра, дори напротив, много ще се радвам, но просто шанса е ужасно малък.
А кой ще е петият халф?Нали не си мислите че съра е толкова глупав,че срещу най-добрата халфова линия в света да пусне само четири халфа?Схемата му ще е 4-5-1,като на върха ще е Чичарито,а кои ще са халфовете ще реши знаете кой.Но това не сме ние.Най големият проблем за съра ше зоната в която освен крилото ще се включва и Меси.А както знаем,той не играе на едно място.Според моето скромно мнение Сър Алекс трябва да се върне към персоналното опазване на Меси.Кой ще го пази?Ами няякой с изключително голяма енергия с която да смачка физически поицедения от дългия сезон Меси.Сякаш Парк или Рафаел ми изглеждат най-добър избор.Имат енергия за два мача,така че биха се справили.Обезличат ли Меси,половината мач е спечелен.Тотална преса в сож=бствената половина и мълниеносни контри на Чичарито.Това е рецептата в която не виждам Бербо/за огромно мое съжаление/с какво би помогнал.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!