Lokofanatic написа:Смешни сте ми просто. Това е всичко. Такова отборче с 20 човека фенове не заслужава да играе в Европа. Любовта на феновете прави един отбор голям. Вие винаги ще сте назад.
Феновете на Локо Сф са дългогодишна жертва на масова асимилация, както между впрочем и всеки друг отбор освен знаеш кои два.
Относно любовта, може и да са малобройни, но повечето от тях си обичат отбора не по-малко от вас. В казармата един от старите ми беше софиянец от кв."Надежда", нещо доста нетипично за флота. По цяла вечер ми говореше в кубрика за Котков и Начко Михайлов, и пееше локомотивски песни. Полагаемата отпуска нарочно си я взе в разгара на сезона (а не лятото, както се правеше обикновено), за да ходи на мачовете. Другият стар беше спартаклия от Аксаково, така че съвсем нормално предпочитах повече компанията на локомотивеца. От време на време се шегувахме за публиката им (която тогава беше далеч повече), а той обясняваше на какъв психологически натиск са подложени още от училище за това, че са "жалки" и "смешни" фенове на Локо, а не на "истинските" отбори. Бяхме се разбрали да се видим на някое гостуване на Черно море, и да ме запознае с щурата му железничарска тайфа, но така и не се получи. Загина при катастрофа две години след уволнението...
Като стане въпрос за Локо Сф, винаги се сещам за него, за любовта му към отбора, и ми става мъчно. Голям пич беше. Може би именно заради него съм един от малкото моряци, които уважават Локо Сф.