Господа фенове на Ботев Пловдив,
Ние, феновете на ЦСКА, нямаме нищо против вас! Много от нас дори гледат с приятелско настроение на вашия отбор и го подкрепят в борбата му за справедливост! Аз не смятам, че трябва да се правите на интересни и да привличате внимание върху себе си със злоба към другите отбори!
Когато ЦСКА беше в това положение, беше тъпкан от псевдо фенове на Левски. Ние обаче не започнахме да крякаме срещу тях и прочие, казвайки, че те са виновни. Ние знаехме кой е виновен - Томов! Вие също знаете кой е виновен - Христолов! Вместо да нападате нас със злобните си изказвания, обърнете се към горепосочения господин. Няма истински фен в България, който не би ви подкрепил в битката ви с неправдата. Прочетете следващите редове и ги запомнете добре!
Ботев Пловдив сам пречи на себе си и сам може да си помогне. Но не с вражда към противникови отбори, а с любов към собствения тим! Вместо да се криете, трябва да подкрепите своите любимци и да отидете на стадиона не само на мача с Локомотив!
Оставям размишленията на вас...
Фенклуб Ботев Пд
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- PLOVDIV PEE 1912
Re: Гамени за пример
blacky написа:Господа фенове на Ботев Пловдив,
Ние, феновете на ЦСКА, нямаме нищо против вас! Много от нас дори гледат с приятелско настроение на вашия отбор и го подкрепят в борбата му за справедливост! Аз не смятам, че трябва да се правите на интересни и да привличате внимание върху себе си със злоба към другите отбори!
Когато ЦСКА беше в това положение, беше тъпкан от псевдо фенове на Левски. Ние обаче не започнахме да крякаме срещу тях и прочие, казвайки, че те са виновни. Ние знаехме кой е виновен - Томов! Вие също знаете кой е виновен - Христолов! Вместо да нападате нас със злобните си изказвания, обърнете се към горепосочения господин. Няма истински фен в България, който не би ви подкрепил в битката ви с неправдата. Прочетете следващите редове и ги запомнете добре!
Ботев Пловдив сам пречи на себе си и сам може да си помогне. Но не с вражда към противникови отбори, а с любов към собствения тим! Вместо да се криете, трябва да подкрепите своите любимци и да отидете на стадиона не само на мача с Локомотив!
Оставям размишленията на вас...
Ти ли ше даваш акъл бе брато!Недей да знаеш много щото ако не точиха държавни пари през цска от кремиковци нямаше да видиш шампионска титла никога.Добре ,че комунистите и станишев стоят зад вас иначе сте живи трупове.ДЪРЖАВАТА СЪБСИДИРА ГУБЕЩО ПРЕДПРИЯТИЕ,ЕВРОПА НИ ГЛОБЯВА ЗА ТОВА,ЦСКА ПЕРЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ,НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАМЕ С ЛИХВИТЕ НА ЧЕРНИЛКИТЕ В ОТБОРА И ВСИЧКИ СЕЛЯНИ СА ЩАСЛИВИ ОТ ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА ,БРАВО!
Обикновен фен на БОТЕВ
Тук отново се наблюдава едно клатушкане между емоциите, провокирано от разни медийни звезди последните дни, което за жалост може да отнеме от основната емоция на всички, посещаващи този форум - а именно любовта към Ботев Пловдив. Какво бил написал Светльо Табаков, какво казал Ангел Бекяров или Коко бившия лакей, този-онзи. Журналистите просто си търсят сензацията, а за жалост тя винаги е свързана с нещо негативно - гуляи и оргии на безработни и соц слаби италиански футболисти, пореден фарс на христолофф, неплащане в Ботев, няма сделка и т.н. Онези пък бившите ръководни кадри и те само гледат как да се закачат за хорото, та случайно някой да не ги забрави; истината обаче е, че колкото и да не им се иска, сега са абсолютно никои, що се отнася до връзката им с Ботев (освен може би редови зрители от центр трибуна). Лошото е, че много мъки и страдания през тези години ни доведоха в едно положение на клатушкане между крайните емоции - от бързата параноя и мнителната нагласа до светкавична еуфория. Вярно е и че няколко приказки на няколко анонимни италианци, няколко поздрава от Пичоне и шаловете на раменете им не са нещото, което да трябва да ни разчувства и да ни хвърля в екстаз. Трябва да сме предпазливи, но и подкрепящи, и да демонстрираме и двете неща на евентуалните нови собственици. Наистина не можем да бъдем сигурни какви са нещата - дали тези са онези неговите, дали са на бернабей, дали наистина нямат плънове за бизнес в Бг, свързан и с изграждането на имидж в родината черз марката Ботев (най-добрия вариант), не знаем и какво става с делата, Кръстева и т.н. Оня пък метрохомо и всякакъв друг сексуален Георги Градев и той сега изскочил от дупката и щял да съди Ботев. Влял се в общия тон на коковци, ангеловци и всякакви други. Всичко това трябва обаче наистина само и единствено да ОБЕДИНЯВА, а не РАЗЕДИНЯВА. Второто няма да доведе до добро, приемете го за сигурно - никога не води до добро. И ако е решено да подкрепяме, ще го правим - защото не може днес така, утре другояче. Не е мъжко! А и онова, което видяхме тези мачове от италианчетата, бъдете сигурни, се дължи на нас, бултрасите, в много по-голяма степен отколкото на тяхната физическа подготовка и професионализъм (които също са от значение) - ние даваме заряда, хъса и мотивацията. Мисля, че на всички ви беше гот на ТИ със Славия и в Надежда, да викаме както винаги е било, да прегракване и болка и да виждаме раздаващи се футболисти. Това е духът, това е идеалът, непреходното величие на Ботев Пловдив и публиката му. Другото е маргинално, дребнаво и практично, егоистично. Аз бях против невлизането на лаута миналия сезон, но когато видях празния сектор по тв, огромно удоволствие ме изпълни, защото всички бяха заедно в изпълнението на решението. Толкова ли е трудно да пренебрегнеш ЕГОто в името на ОБЩОТО? Сам да решиш да го направиш, а не някой да ти вика: " Ари уе, идвай, викай, дигай ръцете и т.н." Защо трябва да чакаме старшината да строява? Да, може да ни излъжат и този път. Но не са ли ни лъгали и друг път? Цялата нация я лъжат постоянно. Но радостта и емоцията Ботев не могат да ни я отнемат. Изживяването на колективното единение и страсста на стадиона няма как да го направят. Така че, не се поддавайте на дребни страсти и информации от тук и там стил турска сапунка, а не забравяйте кое е основното - ЕДИН ОТБОР Е НА СВЕТА, ЗАВИНАГИ В НАШИТЕ СЪРЦА!
-
- Контакти:
Re: Обикновен фен на БОТЕВ
Загубата на идентичност е нещото, което ме тревожи при тези нови собственици! Не е далеч моментът, когато Ботев ще излезе с 11 легионери да играе. Ето това не ми харесва, винаги в Ботев е имало пловдивчани и те са давали класата на отбора!
-
- Контакти:
Какво значи загуба на идентичност?Докато нас феновете ни има БОТЕВ никога няма да загуби своята идентичност.Да спор няма,в момента не може да се каже нищо за прословутата ни школа,нито пък за някой от юношите ни.Но по тревожното е,че както там псевдоразбирачите им казаха "треторазредните" италиянски наемници,играят с повече хъс,борят се повече и се раздават за един клуб,който до преди 2 месеца им е бил чужд.Е аз винаги бих подкрепил такива момчета,било то от Италия,Македония или от където и да е.
SINCE 1912
- sven_goran
- Контакти:
Положението в Ботев е трагикомично..., както и в целия БГ футбол.
Оправия няма!
Оправия няма!
11 итало-чужденци бият ЦСКАто, после е Уескито и дигат купата ... ква идентичност кви пет лева. Както един каза - 25 000 пловдичани на стадиона - това е идентичността.
После, школа няма, беше убита от СелЮ. Ако италянците имат сериозни идеи, ще заделят нещо и за школата, а ако са умни, направо ще инвестират там здраво. Където е текло пак ще тече ...
После, школа няма, беше убита от СелЮ. Ако италянците имат сериозни идеи, ще заделят нещо и за школата, а ако са умни, направо ще инвестират там здраво. Където е текло пак ще тече ...
За школата можем да очакваме таланти чак след 6-7 години - за жалост !!! Наследството оставено от Христолов ще си го сърбаме дълги години. Последните набори от които излезнаха читави футболисти бяха 86 и назад.. не виждам кой ще дойде от малките дискотекаджии... Уби ДЮШ, но тя може да въскръсне лека полека. Дотогава с наемници, а ако тия наемници наистина играят по-нахъсано от нашите лайнарчета - нямам нищо против тях. 4 мача досега (вкл. Родопа) се раздават на 100%.. какво повече може да искаме от тях? Да бият ЦСКА ли? Ами и това може да стане...
raikonen22 написа:Загубата на идентичност е нещото, което ме тревожи при тези нови собственици! Не е далеч моментът, когато Ботев ще излезе с 11 легионери да играе. Ето това не ми харесва, винаги в Ботев е имало пловдивчани и те са давали класата на отбора!
Като се давиш и потъваш надолу и все по-надолу, когато цялото ти тяло се гърчи за частичка въздух сигурно ще откажеш помощ, защото този който ти я предлага не ти харесва?
Нека изплуваме, нека си възвърнем формата пък после да ...
105 години / 4 поколения ботевисти!
raikonen22 написа:Загубата на идентичност е нещото, което ме тревожи при тези нови собственици! Не е далеч моментът, когато Ботев ще излезе с 11 легионери да играе. Ето това не ми харесва, винаги в Ботев е имало пловдивчани и те са давали класата на отбора!
Според теб дали е различно Левски да мачка с пловдивчани и футболисти от всички други отбори, но не и собствената си школа и Ботев да мачка с италианци?
За мен софиянец, италианец, бургазлия и т.н. е все едно. Само за пловдивчаните, истинските ботевисти ми пука. А такива в отбора няма, доказаха го с постъпките си и мишкарското си поведение по време на бойкота.