София се руши сама. Какво ли ще стане при земетресение?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: София се руши сама. Какво ли ще стане при земетресение?

Мнениеот Кашчей » 14 май 2011 17:34

Phoenix_ написа:
Кашчей написа:
Phoenix_ написа:
Я пак прочети, какво съм написал, някъде видяли думата СГРАДИ? Имам предив точно такива парапети, мазилки, вратички, и т.н.. И понеже има и много неща вътре в апартамента да се сменят, като тръби и т.н.. за тея неща често не остават пари.. така и в двата апартамента в София, които съм живял в стари сгради в лозенец и до попа.. нещата са леко изгнили, и паянтови и ще си много внимателен,ако се въобще решиш да се облегнеш на парапета..но той няма да падне сам, ей така.. ако не го натиснеш или 3-4 човека не се облегнат на него..

Опаянтването си е определен вид укрепване.Това, че парапетът е дървен и не е направен както трябва, или е вече загнил, не прави паянтовото строителство по-калпаво от съвременното.

[offtopic]Изображение[/offtopic]

Паянтово строителствоИзображение

Вместо да се биеш по главата вземи, че обясни защо не падат наистина паянтовите строежи, а съвсем други!Много е лесно да се каже-сградите са паянтови и затова се рушат, ама после, като трябва да си застанеш зад думите.... по-лесно е да се удариш в главата от отчаяние
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Re: София се руши сама. Какво ли ще стане при земетресение?

Мнениеот Phoenix_ » 14 май 2011 19:51

[offtopic]Изображение[/offtopic]

Опитах се да го кажа без да те обиждам.. ама няма как, ТЪП СИ КАТО ГЪЗ, ТЪП КАТО ГЪЗ... МЕГА ТЪПАК!

НИКОГА не съм казвал, че СГРАДИТЕ СА ПАЯНТОВИ!

НО ТИ СИ ТЪП КАТО ГЪЗ...

Казах, че в центъра нещатата са паянтови, и под "неща" имам предвид разни стари изгнили парапети и т.н., които поради липса на пари не са поддържани, и това го обясних много добре в следващия си поуст.. а ти тъпака продължаваш да ми говориш за сградите... Е ТЪП СИ БРАТЧЕ, ТЪП СИ КАТО ГЪЗ!
И това всичко по темата, за ИМЕННО ПАДНАЛИЯ ПАРАПЕТ НА БАЛКОН ДНЕС!

Phoenix_ написа:
Кашчей написа:
просто в центъра нещата са паянтови понеже са стари

Знаеш ли какво означава терминът паянтова сграда?Както и това, че паянтовите сгради са по-издържливи и от монолита.Ако посоката на трептенията съвпадне с посоката на трептенията на самата сграда (да не говорим за честотата) нищо няма да я спаси.

Я пак прочети, какво съм написал, някъде видяли думата СГРАДИ? Имам предив точно такива парапети, мазилки, вратички, и т.н.. И понеже има и много неща вътре в апартамента да се сменят, като тръби и т.н.. за тея неща често не остават пари.. така и в двата апартамента в София, които съм живял в стари сгради в лозенец и до попа.. нещата са леко изгнили, и паянтови и ще си много внимателен,ако се въобще решиш да се облегнеш на парапета..но той няма да падне сам, ей така.. ако не го натиснеш или 3-4 човека не се облегнат на него..

Върни се в “Свободна зона”