София се руши сама. Какво ли ще стане при земетресение?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MaCuMo
Контакти:

Re: София се руши сама. Какво ли ще стане при земетресение?

Мнениеот MaCuMo » 14 май 2011 14:57

double написа:
Phoenix_ написа:
tani написа:Как какво ще остане магистрали баце магистрали. :) :) :) :) :) :)

Ето го поредния промит мозък, от мая маналова, михаил миков, корнелия нинова, антон кутев и тем подобни доказани палячовци..
Магистралите се строят с ЕВРОПАРИ 80% финансиране.. и магистралите са нещо много важно за развитието на страната, а не всички да се струпат в София и да няма къде да дишаме.. И още куп неща, които кухия ти мозък не може да разбере.. но важното е да се говори, че нямало пари за пенсии, а се строяли магистрали... да ти повторя пак, че МАГИСТРАЛИТЕ СЕ СТРОЯТ С 80% ЕВРОПАРИ.. и магистралите нямат равни по възращаемост на парите.., а като се има предвид, че тея пари не сме ги дали ния.. този процент на възвращаемост скача до небето.. Това за дебила..

По първото мнение.. София не се руши...трима или повече пияни дебили са се облегнали на парапет... нормално е той да падне.. просто в центъра нещата са паянтови понеже са стари.. и тъй като живеят предимно пенсионери, те нямат пари да ги оправят.. но в никакъв случай няма да паднат от самосебе си.. трябва им натиск..Иначе София, ще рухне понеже едните сгради са стари.. а новото строителство е правено от мутри, които искат да забогатеят бързо.. при силно земетресение ще стане много лошо факт.. но днешната новина няма нищо общо с това..

за магистралите си абсолютно прав! връзката пенсий- магистарли е комунистическа пропаганда на БСП=БКП. !!!
йалкое колко млади хора не го соъзнават! магистарлите са артериите на икономиката.

+1
Напълно съм съгласен с последните 3 мнения, едното няма нищо общо с другото, ама промитите мозъци са много в тая държава.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Гара Дембеле

Мнениеот Гара Дембеле » 14 май 2011 15:00

Начело с Картофа и калпавото правителство и по - зле ще става :|
И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕЕЕ

Потребителски аватар
delpi
Контакти:

Мнениеот delpi » 14 май 2011 15:02

Phoenix_ написа:

Ето го поредния промит мозък, от мая маналова, михаил миков, корнелия нинова, антон кутев и тем подобни доказани палячовци..
Магистралите се строят с ЕВРОПАРИ 80% финансиране.. и магистралите са нещо много важно за развитието на страната, а не всички да се струпат в София и да няма къде да дишаме.. И още куп неща, които кухия ти мозък не може да разбере.. но важното е да се говори, че нямало пари за пенсии, а се строяли магистрали... да ти повторя пак, че МАГИСТРАЛИТЕ СЕ СТРОЯТ С 80% ЕВРОПАРИ.. и магистралите нямат равни по възращаемост на парите.., а като се има предвид, че тея пари не сме ги дали ния.. този процент на възвращаемост скача до небето.. Това за дебила..

Хубаво му го каза :)
Дядовците мандри обираха, внуците телефони крадат...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 май 2011 15:03

double написа:
за магистралите си абсолютно прав! връзката пенсий- магистарли е комунистическа пропаганда на БСП=БКП. !!!
йалкое колко млади хора не го соъзнават! магистарлите са артериите на икономиката.

А връзката "Метро в София-Коледни добавки за пенсионерите" каква е?
Магистралите са артериите, но защо само магистрали около София се строят.. или икономиката е само там.Ние нямаме качествени пътища, които да водят от границите към вътрешността, но.... си имаме Кмет за премиер.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 14 май 2011 15:10

Кашчей написа:
просто в центъра нещата са паянтови понеже са стари

Знаеш ли какво означава терминът паянтова сграда?Както и това, че паянтовите сгради са по-издържливи и от монолита.Ако посоката на трептенията съвпадне с посоката на трептенията на самата сграда (да не говорим за честотата) нищо няма да я спаси.

Я пак прочети, какво съм написал, някъде видяли думата СГРАДИ? Имам предив точно такива парапети, мазилки, вратички, и т.н.. И понеже има и много неща вътре в апартамента да се сменят, като тръби и т.н.. за тея неща често не остават пари.. така и в двата апартамента в София, които съм живял в стари сгради в лозенец и до попа.. нещата са леко изгнили, и паянтови и ще си много внимателен,ако се въобще решиш да се облегнеш на парапета..но той няма да падне сам, ей така.. ако не го натиснеш или 3-4 човека не се облегнат на него..

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 14 май 2011 15:19

За съжаление в Турция строяха калпаво, стана белята с много жертви и се усетиха да строят както трябва, явно не се учим от чуждите грешки :(
Изображение

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 14 май 2011 15:45

Дано Господ ни пази! Страх ме е да си помисля какво ще стане, ако ни сполети такова нещастие. Тия панелки... :| :(

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 май 2011 16:03

Phoenix_ написа:
Кашчей написа:

Знаеш ли какво означава терминът паянтова сграда?Както и това, че паянтовите сгради са по-издържливи и от монолита.Ако посоката на трептенията съвпадне с посоката на трептенията на самата сграда (да не говорим за честотата) нищо няма да я спаси.

Я пак прочети, какво съм написал, някъде видяли думата СГРАДИ? Имам предив точно такива парапети, мазилки, вратички, и т.н.. И понеже има и много неща вътре в апартамента да се сменят, като тръби и т.н.. за тея неща често не остават пари.. така и в двата апартамента в София, които съм живял в стари сгради в лозенец и до попа.. нещата са леко изгнили, и паянтови и ще си много внимателен,ако се въобще решиш да се облегнеш на парапета..но той няма да падне сам, ей така.. ако не го натиснеш или 3-4 човека не се облегнат на него..

Опаянтването си е определен вид укрепване.Това, че парапетът е дървен и не е направен както трябва, или е вече загнил, не прави паянтовото строителство по-калпаво от съвременното.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 14 май 2011 17:00

Кашчей написа:
Phoenix_ написа:
Кашчей написа:

Опаянтването си е определен вид укрепване.Това, че парапетът е дървен и не е направен както трябва, или е вече загнил, не прави паянтовото строителство по-калпаво от съвременното.

[offtopic]Изображение[/offtopic]

Reckless

Мнениеот Reckless » 14 май 2011 17:13

Аз изкарах земетресението в България 1977 г. в панелка в Плевен жк. "Сторгозия" и на панелките им нямаше нищо а беше 7,3 по Рихтер !
Панелката е бетон с арматурно желязо вътре. Това се огъва до земята и така може да си остане, но не се разпада ! Иначе вътре мебели, чаши, чинии, всичко беше все едно бомба е гърмяла, но панелките нямаха никакви проблеми.

Върни се в “Свободна зона”