Левски готов да строи нов стадион

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

konvoec
Контакти:

Re: Левски готов да строи нов стадион.

Мнениеот konvoec » 12 май 2011 16:13

Като строят велоалеи, нека има и стадиони. Откъде накъде ще строят велоалеи? Аз коУеУо не карам, така че като данъконеплатец не ми харесва идеята да има велоалеи. Не харесвам и баскетбол, не искам зали да има. Всеки си иска или не си иска определени неща. Имам резерви към това правителство, защото животът ми става все по-непоносим, но не е ли редно да се възползваме от това, което ни се дава в момента, защото след 2 години може и това да не може да стане? Искат да помогнат със стадионите - добре. Сега ще ви кажа ползи. Като има построени хубави стадиони, най-малкото е, че ще идват повече хора. За това трябва да спомогне и закон за футболното хулиганство, но това е друга тема. Повечето хора = на повече потребление. Бира, минерална вода, храни и т.н. Най-малкото, че няма да сме в криза още сто години(много се надявам) и хората ще могат да си позволят да си закупуват изброените. Едно ходене на мач в повечето случаи не е свързано само със закупуване на билетче, а и с много други разходи. Та, човек има ли възможност, ще харчи, а тази възможност все някога ще дойде. Освен това, много добре ще е ако дойдат свежи пари от хазарта. Главно се залага на футболни мачове, това е ясно. Не може само да лапат. Как на чуждите хазартни къщи, казина и т.н. им скъсват дупетата от данъци, а тук не?! Да не би да фалират?! Няма да фалират, ще дават парички! С модерни стадиони можем да кандидатстваме за европейско заедно с Румъния. В момента това изглежда смешно, но нали нещо трябва да се направи, за да я има тази възможност? Гърция и Турция направиха, Украйна и Полша ще правят, защо не и ние? Още повече, че и пари за още един или два стадиона можем да получим. При евентуално европейски първенство ще има много туристи, много потребление, много печалби. Хората няма да дойдат заради България, а за да гледат мачове, но пък ако им хареса? Другата година идват на море у нас(примерно), още постъпления за страната. Точно затова и тези прословути магистрали ще имат ползотворен ефект. Всички неща са свързани и това е добра инвестиция в бъдещето, защото каквото и да се говори, футболът е най-полулярният спорт почти навсякъде. Трябва да се започне отнякъде и строежът на нови стадиони е добра идея. Работата е там, че всичко трябва да започне от нулата. Бутат се стари и амортизирани съоражения и се правят нови. Наполовина няма да стане.

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 12 май 2011 16:15

Интересно колко милиона е похарчила Германския данъкоплатец за Алианц арина и Газпром арина :?:
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

На линия
Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 12 май 2011 16:39

Долно уйно написа:А колко според теб е един наем на целият комплекс който се ползва от футболният клуб?
За справка същият за националния стадион е 150 000лв на месец и го ползваш единствено да играеш официални мачове който са в повечето случай само два?
Обори ме с реални факти, а не с приказки от 1001 нощ в стил Тодор Батков.

Ами,аз не знам и затова си трая.Гледам,обаче,че ти жонглираш с цифри и реших,че си по-"навътре" в нещата. :?Наемът "на мсец" ли е или на брой тренировки?Националния стадион с Герена ли го сравняваш?Като възраст,като площ...

На линия
Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 12 май 2011 16:47

iori написа:Интересно колко милиона е похарчила Германския данъкоплатец за Алианц арина и Газпром арина :?:

"The cost of the construction itself ran to €286 million but financing costs raised that figure to a total of €340 million. In addition, the city and State incurred approximately €210 million for area development and infrastructure improvements."
Общината и държавата участвуват с 210млн. лири.Сега разбра ли колко е похарчил "германския данъкоплатец",отворко?Аман от неподготвени драскачи!

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 12 май 2011 16:48

Аз не жонглирам с топки, а правя съпоставки, тъй като националния е наем само за официални мачове, а комплекса на Герена е за ежедневно използване + тренировъчни игрища и т.н., в този ред на мисли няма как сумата да е символична.

Между другото утре, нищо чудно отново да извадят тези снимки от архивите.

Изображение
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

На линия
Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 12 май 2011 16:51

Долно уйно написа:Аз не жонглирам с топки, а правя съпоставки, тъй като националния е наем само за официални мачове, а комплекса на Герена е за ежедневно използване + тренировъчни игрища и т.н., в този ред на мисли няма как сумата да е символична.

Интересно защо общината и държавата са се охарчили за Алианц Арена?(справка по-горе)
Там по-тъпи ли са от нас?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Левски готов да строи нов стадион

Мнениеот Thsmith » 12 май 2011 16:51

абе стадион Раковски пустее вместо да се използва, че разбойко е притиснат до стената заради изборите и да се натисне там ако може да го даде... :x :x :x
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 12 май 2011 16:52

blue avalanche написа:
Долно уйно написа:Аз не жонглирам с топки, а правя съпоставки, тъй като националния е наем само за официални мачове, а комплекса на Герена е за ежедневно използване + тренировъчни игрища и т.н., в този ред на мисли няма как сумата да е символична.

Интересно защо общината и държавата са се охарчили за Алианц Арена?(справка по-горе)

В този ред на мисли двата отбора които ползват стадиона плащат ли наем, изказвай се до края?
Thsmith написа:абе стадион Раковски пустее вместо да се използва, че разбойко е притиснат до стената заради изборите и да се натисне там ако може да го даде... :x :x :x

Колко и да е тъжно, ще бъде продаден на поредния наш човек и на негово място ще се появи някои бизнес-център.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 12 май 2011 17:04

blue avalanche написа:"The cost of the construction itself ran to €286 million but financing costs raised that figure to a total of €340 million. In addition, the city and State incurred approximately €210 million for area development and infrastructure improvements."
Общината и държавата участвуват с 210млн. лири.Сега разбра ли колко е похарчил "германския данъкоплатец",отворко?Аман от неподготвени драскачи!

Участват с 210 млн. евро, само че в промяна на инфраструктурата около стадиона (пътища, достъп и т.н.) Цялата сума за изграждане на стадиона е 340 млн. евро и е платена от двата клуба - Мюнхен 1860 и Байерн М. 90 млн. от инвестициите са възвърнати от Алианц, които плащат за да бъде използвано тяхното име до 2021. Като казваш нещо казвай го като хората. ;)
Последна промяна от boys85 на 12 май 2011 17:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 12 май 2011 17:06

blue avalanche написа:Интересно защо общината и държавата са се охарчили за Алианц Арена?(справка по-горе)

"охарчили" са се за да приемат световно първенство от което в влязоха към 2 милярда ако помня добре и накрая излязоха на печалба...

Аз и в други теми съм го казвал... Според мен единственото с което трябва да помага държавата е да осигури терен за строеж и да премахне бюрократичните спънки...
Примерно дава целия комплекс Раковски на Левски... Чорни стои стадион и примерно хотел или мол има достатъчно място. Така си връща инвестицията за стадиона и готово... Ем има стадион ем свежи пари в икономиката... един мол повече или по-малко не е кой знае какво.
На цска дават примерно Стадион Септември.. борисов дига стадион и примерно бизнес сграда... и готово избива парите за стадиона от сградата...

Същевременно държавата не е дала нито стотинка, а е дала само пустеещи земи... По тия строежи са работели Българи, изкарвали са пари, харчени са пари за материали, купувани са офиси, наемани са магазини и тн - всичко това раздвижва икономиката...

Но не... разбойко ще действа по неговия начин... за да може да каже накрая "вижте какви стадиони ви построих"
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Левски”