Ленинград устоя 3 години,Берлин падна за 10 дни!!!
Това,което последва след края на войната,беше донесено не от Съветската армия,не от руския войник,а от тези,които вървяха след тях:НКВД,ГРУ и др.
И не се заблуждавайте,че ако Хитлер беше спечелил на земята щеше да се възцари рай!Така наречената "желязна завеса" щеше да ни се струва като страната "Утопия".
Затова,вместо да плюем,нека помълчим и си помислим за тези,които оставиха живота си по бойните полета.Нещо,което аз и ти,най-вероятно няма да можем.Защото то не е като да чаткаш с клавишчета по форумите.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y0_7txwAQ5g&feature=related[/youtube]
Впрочем,този ден се отбелязва и от тези,които останаха от "другата" страна на "желязната завеса".
Честит празник на всички! Днес е 09.05. - День победы
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- blue avalanche
- Контакти:
Re: Честит празник на всички! Днес е 09.05. - День победы
Последна промяна от blue avalanche на 09 май 2011 10:34, променено общо 1 път.
- Captain Stottlemeyer
gamaun написа:Всем - с Днем Победы!
Если бы не был этот день, не была бы и Европы. Ведь фашисты считали всех сляван удобрением (для тех, кто не может перевеси себе - тор), и рано или поздно нас ждала бы участь евреев - пошли бы на мыло.
А мы можем только гордиться, что ни один болгарин не воевал на Восточном фронте.
Какой день, если не этот самый, мог бы объявлен Праздником всей Европы?!
Това за Източния фронт приятелю, gamaun, просто е нямало как да стане. Ние българите добре помним, че за нашето освобождение от турско иго са дали кръвта си десетки хиляди руснаци. Н.В. Цар Борис ІІІ е имал твърде сложна задача, като е успял: Присъединил е изконни български територии към България. Не е пратил български войници на източния фронт. Спасил е десетки хиляди евреи от унищожение.
Друг е въпросът, че понастоящем точно Германия е локомотивът на Европа.
[offtopic]За употребата на двойното "в" си прав, колега.

Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 09 май 2011 10:38, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- фифи перото
gamaun написа:Всем - с Днем Победы!
Если бы не было этого дня, не была бы и Европы. Ведь фашисты считали всех сляван удобрением (для тех, кто не может перевеси себе - тор), и рано или поздно нас ждала бы участь евреев - пошли бы на мыло.
А мы можем только гордиться, что ни один болгарин не воевал на Восточном фронте.
П.п. Всем погибшим героям - Вечная слава! Никто не забыт, ничего не забыто.
Дали хилядите избити по времето на комунизма ,ще ти простят това,че дори пренебрегваш родният си език?!Знаеш ли как се наричат такива като теб?
Чия победа-на един сатрап ,над друг ,затова,че бидейки първоначално съюзници,не са могли да се споразумеят за подялбата на територии?
Промитите мозъци все още са живи и затова страната ни е на този хал.
Make love ,not war!`
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Captain Stottlemeyer написа:gamaun написа:Всем - с Днем Победы!
Если бы не был этот день, не была бы и Европы. Ведь фашисты считали всех сляван удобрением (для тех, кто не может перевеси себе - тор), и рано или поздно нас ждала бы участь евреев - пошли бы на мыло.
Това за Източния фронт приятелю, gamaun, просто е нямало как да стане. Ние българите добре помним, че за нашето освобождение от турско иго са дали кръвта си десетки хиляди руснаци. Н.В. Цар Борис ІІІ е имал твърде сложна задача, като е успял: Присъединил е изконни български територии към България. Не е пратил български войници на източния фронт. Спасил е десетки хиляди евреи от унищожение.
Друг е въпросът, че понастоящем точно Германия е локомотивът на Европа.
[offtopic]За употребата на двойното "в" си прав, колега[/offtopic]
[offtopic]А сръбско-българската война помниш ли я??? Или отпорът на Русия да не обявяваме независимост? Или народния съд? Грозно е след като хора са давали живота си през ВСВ (което даже не можем да го проумеем), да празнуваме каквото и да било с другата страна...[/offtopic]
[center]
[/center]

- Синият Болярин
- Контакти:
Много жалко и тъжно е точно привърженици на Левски да пишат подобни простотии. Загубата ни във ВСВ е една от най-тъжните страници с историята на България, защото 1/3 от територията е 1/4 от българското население завинаги остават небългарски. Достатъчно е да се погледне БЮРМ, за да се видят малка част от последствията. Между другото вчера единственият автобус с фенове извън София беше от Босилеград....... Представям си как им се празнува днес. Въпреки всичко няма да обиждам автора на темата. Господ достатъчно го е обидил, след като му е дал такова "мислене".
- delqnski47
- Контакти:
По-малкото зло побеждава по-голямото зло!Това е истината и добре че е станало така!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
Препоръчайте ми някои хубави руски филми за втората световна война.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!А аз мразя тази грешка цска!
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!А аз мразя тази грешка цска!
- blue avalanche
- Контакти:
Както казах по-горе,този ден се отбелязва от всички страни от анти-хитлеристката коалиция,ВКЛЮЧИТЕЛНО САЩ,Великобритания,Франция...Някои "форумни лъвове" се опитват да се покажат по-големи демократи от демократите!
Ако днес им се наложи да вземат оръжието и да влязат в окопите,дали ще го направят?Съмнявам се!!!
И като стана въпрос за Народен съд и др. (не че някой тук знае от първа ръка),след 9-ти май '45 имаше ли Освиенцим,Дахау,Бухенвалд,Треблинка,Майданек...Аз не съм чул.Ако някой знае-да ме поправи!
Ако днес им се наложи да вземат оръжието и да влязат в окопите,дали ще го направят?Съмнявам се!!!
И като стана въпрос за Народен съд и др. (не че някой тук знае от първа ръка),след 9-ти май '45 имаше ли Освиенцим,Дахау,Бухенвалд,Треблинка,Майданек...Аз не съм чул.Ако някой знае-да ме поправи!
Факт е, че единствено по времето на Хитлер Македония е част от България в новата ни история. След победата във войната, Сталин и Георги Димитров правят Македония част от Югославия. Това, че фашистите са смятали славяните за тор е вярно. Но е вярно, че нас не са ни броили за славяни, а по-скоро за траки. И още нещо - мога да споря денонощно с всеки, който смята, че СССР е спечелил Втората световна война. Аз смятам, че руснаците загубиха войната и едва сега започват лека-полека да се възстановяват от тази загуба.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
caci написа:Препоръчайте ми някои хубави руски филми за втората световна война.
"Брестката крепост". Наскоро излезе и е страхотен.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание