Приказната серия на Новак Джокович продължава. Сърбинът спечели шеста поредна титла през 2011 година, след като надигра световния номер 1 Рафаел Надал със 7:5, 6:4 във финала на "Мастърс 1000" в Мадрид. Така той взе своята 34-а поредна победа във всички турнири и в същото време нанесе първо поражение на Надал на клей от 2009 година, измерено в 37 поредни победи за испанеца от тогава.
Това не е всичко. След титлата си в испанската столица има вероятност Джокович да оглави световната ранглиста в случай, че спечели "Мастърс 1000" в Рим, който ще се проведе през следващата седмица.
Победата на Джокович срещу Надал е особено ценна, тъй като е негова трета поредна срещу действащия лидер в ранглистата през 2011. Така Ноле скъси дистанцията и вече изостава с 10:16 в преките сблъсъци. Освен всичко той регистрира и първи успех над Рафа на червена настилка.
Джокович вече има 24 титли в кариерата си, 8 от тях в "Мастърс 1000" категория.
Айде да ви видя сега,НОЛЕ Е ВЕЛИК!
Феноменалният Джокович спря Краля на клея
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Феноменалният Джокович спря Краля на клея
Това е доста изненадващо.
32 също.
Да не говорим че само с 1 турнир мисля че съкрати 1500 точки, защото Надал беше действащия шампион и сваля с 500 точки а Ноле качва с 1000 защото не е играл на тоя турнир.
Всъщност разликата с 1 турнир по мой изчисления става 600 точки някъде само преднина на Надал, който има и да защитава точки.
Предстоят интересни месеци.
32 също.
Да не говорим че само с 1 турнир мисля че съкрати 1500 точки, защото Надал беше действащия шампион и сваля с 500 точки а Ноле качва с 1000 защото не е играл на тоя турнир.
Всъщност разликата с 1 турнир по мой изчисления става 600 точки някъде само преднина на Надал, който има и да защитава точки.
Предстоят интересни месеци.
Интересна работа Джокович ядеше бой под път и над път допреди Нова година (изключвам US Open), а сега изведнъж стана непобедим. Не съм фен на нито един от двамата, но не ви ли се струва малко странен този факт?

Последна промяна от wolf на 08 май 2011 22:20, променено общо 1 път.
Странен ми се вижда факта че би Лендъл с 32-0, а в тоя мач току що дето свърши нямаше 1 непредизвикана грешка целия мач и беше покъртително да се види Надал надигран със собствения си стил (безгрешието и накарването на съперниците да бягат по корта).
Просто изигра феноменално силен мач и общо взето това беше формата му от началото на годината.
Просто е уникално силен тая година. Няма загуба 5 месеца вече.
Освен това тоя мач отново демонстрира психика която липсва на определени британски рошльовци приличащи на врякащи овце по корта.
Просто изигра феноменално силен мач и общо взето това беше формата му от началото на годината.
Просто е уникално силен тая година. Няма загуба 5 месеца вече.
Освен това тоя мач отново демонстрира психика която липсва на определени британски рошльовци приличащи на врякащи овце по корта.
Изненадан съм от Джокович
Клеят не е любимата настилка на сърбина, но ето, че и тук постига успехи и остава НЕПОБЕДЕН !!!
през 2011 година...
Ами Джокович вдигна много нивото на играта си... на моменти играе наистина страхотно... ако визираш някакви стимуланти и тем подобни бих казал, че много ме съмнява...

wolf написа:Интересна работа Джокович ядеше бой под път и над път допреди Нова година (изключвам US Open), а сега изведнъж стана непобедим. Не съм фен на нито един от двамата, но не ви ли се струва малко странен този факт?
Ами Джокович вдигна много нивото на играта си... на моменти играе наистина страхотно... ако визираш някакви стимуланти и тем подобни бих казал, че много ме съмнява...
Съгласен съм, все пак не е от Каталуня и не се казва Меси, Шави, Пике или Иниеста.
- lastsentinel
- Контакти:
Умен си, Надал е от Майорка и е фен на Реал. Само не знам с тоя ограничения мозъчен потенциал защо намесваш футбола с тениса...
- bekono
- Контакти:
Ноле заслужава да е номер 1. Мачка всичко наред тази година 

[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg]

wolf написа:Умен си, Надал е от Майорка и е фен на Реал. Само не знам с тоя ограничения мозъчен потенциал защо намесваш футбола с тениса...
Знам много добре на кой е фен, знам и кой е чичо му.
Освен това сравних тези футболисти с него защото си личи 3-та година със средно по 60 появявания на терена и то във стил преса и без контузия на основен футболист 3 години по терена няма как да няма наркотична намеса.
С Джокович не се видя нищо подобно.
Ето защо го сравних.
Интересно дали Уефа след репортите миналия ден за допинг експрес на Барца, дали ще си затворят очите в типичен стил с цел да съсипят английския футбол на Уембли още.