Време беше ! Добруджа - Доростол 2:0
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Време беше ! Добруджа - Доростол 2:0
Ако Барона/Ивелин Костов/ си размърда малко-повече задника ----ще стане един от най-добрите халфове в РБ!

Съвестта на Епохата
Култуво е това "последното девето място в Б група"
Добруджа винаги ми е бил приятен отбор, ама както и много други големи градове не може да плува в насрещното.
Добруджа винаги ми е бил приятен отбор, ама както и много други големи градове не може да плува в насрещното.
- botev_1912
- Контакти:
daniel875 написа:Бяха времена, когато Добруджа играеше в А група и като домакин беше много труден за преодоляване. Сега са последното място в Б група и не знам какви са последните правила, но май ако останат на тази позиция, отпадат в долната дивизия.
няма да се изпада тази година от тази Б група
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
botev_1912 написа:daniel875 написа:Бяха времена, когато Добруджа играеше в А група и като домакин беше много труден за преодоляване. Сега са последното място в Б група и не знам какви са последните правила, но май ако останат на тази позиция, отпадат в долната дивизия.
няма да се изпада тази година от тази Б група
В началото на сезона казаха, че ще има по четири изпадащи от всяка група, така че нищо не се знае.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
е момче ти от Добрич ли си,че да критикуваш отбора?ЦCKА написа:Добруджа е единствения български отбор печелил купа на друга страна !!!
Купата на Румъния!!!
ЦCKА написа:Добруджа е единствения български отбор печелил купа на друга страна !!!
Купата на Румъния!!!
Комбайнерите и вас жънеха преди години. Пената помни.
- DDFC_Supporter
- Контакти:
ZARAA написа:Барончето как играе,беше голяма надежда като малък в Стара Загора,но после нощния живот му провали кариерата..
Барона като влезе и раздвижи играта, има техника момчето, има и мислене, вкара гол от 30 метра като технично прехвърли вратаря, мога да кажа че е много добър футболист!
Отпадащи от източната Б група няма да има, догодина който не получи лиценз няма да играе в Б групата, Добруджа не е застрашена! Имаме силна школа, като юношите до 19г. са на 6 място в елитната група, догодина ще се разчита на доста от тях, така и трябва да бъде. Лошото е сега,че треньора е слаб и нямаме нападател, това е основния проблем, ето и вчера головите ги вкараха левия бек и халф....
Догодина чакам с нетърпение мачовете с Ботев ( дано по някакъв начин влязат направо в А група, че там им е мястото) ако допуснат Нефтохимик, Спартак ( инжстрой), Етър, че ми писна да гледам мачове Добруджа- Несебър, Любимец, Брестник, Поморие и т.н
САМО ДОБРУДЖА!!
ЦCKА написа:Добруджа е единствения български отбор печелил купа на друга страна !!!
Купата на Румъния!!!
По-точно: Добруджа са печелили калъфките на купата
През 1933 г. шампионът на Добрич - "Вихър", е включен в Южната национална лига на Румъния заедно с първенците на Букурещ, Кюстенджа (Констанца), Браила, Галац и Плоещ.
В края на следващата 1934 година двата основни и най-силни клуба в Добрич, предшественици на ФК "ДОБРУДЖА" - "Вихър" и "Глория", правят стегнат градски отбор, който започва с победи над сборните отбори на Силистра, Кюстенджа, Къмпина. Така се класират за финала срещу сборния тим на Букурещ, който се играе в Добрич на 3 септември. Пред препълнен стадион добричлии бият с 3:1 и печелят купа "Брезяну", изработена от злато и сребро, на стойност 40 000 румънски леи. В историческия мач голове бележат Опълчанов, Шиби и Рубчев.
Нов голям успех за Добрич идва през 1938 г., когато юношите на града ни стигат до финала за националната купа "В.В. Тилеа" заедно с отбора на Букурещ. На 27 септември, преди официалния мач Румъния-Германия в Букурещ, се играе юношеският финал пред 30 000 зрители. Срещата завършва 2:1 за добричлии и те отнасят купата със себе си.
Преди около две години почина може би един от последните участници в събитията през онези години - 90-годишният дядо Тотьо /Тодор се казваше/, роден 1920 г., обущар по професия. Беше ми съсед и като бях малък ми шиеше кожената топка, когато се скъсаше. Играел е навремето в един от многото отбори в града ни - Славия. Разпитвал съм го много и ми е разказвал доста неща. Вълнуваше се и се просълзяваше, когато си припомняше и ставаше дума за футбола от онова време. Именно той е участвал в победния финал в Букурещ на юношите ни през 1938 г. Тогава е бил на 18-годишна възраст...
Бог да го прости, дядо Тотьо!
В края на следващата 1934 година двата основни и най-силни клуба в Добрич, предшественици на ФК "ДОБРУДЖА" - "Вихър" и "Глория", правят стегнат градски отбор, който започва с победи над сборните отбори на Силистра, Кюстенджа, Къмпина. Така се класират за финала срещу сборния тим на Букурещ, който се играе в Добрич на 3 септември. Пред препълнен стадион добричлии бият с 3:1 и печелят купа "Брезяну", изработена от злато и сребро, на стойност 40 000 румънски леи. В историческия мач голове бележат Опълчанов, Шиби и Рубчев.
Нов голям успех за Добрич идва през 1938 г., когато юношите на града ни стигат до финала за националната купа "В.В. Тилеа" заедно с отбора на Букурещ. На 27 септември, преди официалния мач Румъния-Германия в Букурещ, се играе юношеският финал пред 30 000 зрители. Срещата завършва 2:1 за добричлии и те отнасят купата със себе си.
Преди около две години почина може би един от последните участници в събитията през онези години - 90-годишният дядо Тотьо /Тодор се казваше/, роден 1920 г., обущар по професия. Беше ми съсед и като бях малък ми шиеше кожената топка, когато се скъсаше. Играел е навремето в един от многото отбори в града ни - Славия. Разпитвал съм го много и ми е разказвал доста неща. Вълнуваше се и се просълзяваше, когато си припомняше и ставаше дума за футбола от онова време. Именно той е участвал в победния финал в Букурещ на юношите ни през 1938 г. Тогава е бил на 18-годишна възраст...
Бог да го прости, дядо Тотьо!
Върни се в “Футбол - България”