Ултрас или привърженик ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Re: Ултрас или привърженик ?

Мнениеот POPCORN » 06 май 2011 11:48

blue avalanche написа:
POPCORN написа:
blue avalanche написа:Истината е,че не се признаваме за ултраси,но и фенове не сме!Не можем да напълним смешните си стадиончета!Не знаем как да изразим любовта към клуба и играчите му!Отваряме теми,една от друга по-тъпи,за да се "броим",да се кичим с "медали" по посещаемост.Този отбор бил на "народа",онзи бил на "града"...А нито "народа",нито "града" напълват стадиона!Правим жалки напъни да приличаме на "другите",а,всъщност,сме много далече от истината!

Не може да сравняваш футбола в България с този в Бразилия!Там футбола е религия, докато при нас незнам и какво е!Всеки втори Бразилец става футболист и се интересува от футбол, докато при нас не е така!После там се разждат най-талантливите футболи, нормално е първенството да е им е интересно и да ходят хората да го гледат!Просто са си футболна нация и за тях футбола е може би на първо място от всичко!Кои не са фенове?Аз фенове разбирам да си от СФ и да ходиш на всяко домакинство и от време на време на гостуване като имаш време и възможности!Ти колко пъти ходиш на мачове на Левски в годината?

Аз не съм от София,но съм ходил на мачове на Левски.Отговарям ли на твоите критерии за "фен"?
Мисълта ми беше да не се правим на такива,каквито не сме!Ултраси...Тц,тц,тц...Ултрас значи да обичаш клуба си ултрасилно,а не да трошиш глави и стадиони!
ПП.Мога да ти покажа кадри и от "НЕбразилски" стадиони!

E, аз ще ти покажа пък кадри от 50-60-70-80 години в България.Имало е стадиони, играело се е хубав футбол и хората са ходили!Сега няма нищо!Нито стадиони нито футбол!Ти искаш на ЦСКА - Калиакра да съберем 40 хгиляди!Е как да стане като Калиакра не могат да си подават топката и 2 пъти?Как да стане като в А група има 16 отбора, а повече от 5 отбора не става чеп за зеле от тях?Човек като не му е интересно нещо не го гледа, така е и в момента в футбола!Аз мой критерии нямам!Щом не си от София, е явсно,че не може на всеки мач на Левски да ходиш!За мене фен е човек които подкрепя клуба си в лошо и добро!Говориме за тия хора където се бият в гърдите,че са голями фенове и са от София примерно!Защото познавам и такива , ема то вали няма да ходя, ама много късно, ама студено, ама еди какво си оправдания...такива хора за мене не са фенове!
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Потребителски аватар
Black&White1926
Контакти:

Мнениеот Black&White1926 » 06 май 2011 12:29

POPCORN написа:
Black&White1926 написа:В момента се държиш като една следователка при която бях наскоро :lol: Иначе те разбирам ...

еми твоя си работа.живота си е твой прави каквото искаш с него!Ако искаш ходи се бии всеки ден!Като нямате акъл ще се биете това е :)Ходите по стадионите и чакате само това да стане, за да може да си изкарате някой друг комплекс и после в тъплата където сте се биете се похваклите на приятелите е днеска се бих и еди какво си му направил и тн :!:

Аз не ходя да се бия на стадиона а да подкрепям отбора. Исках да кажа , че ако някой на улицата ме провокира или иска да ми вземе шала скачам.
Офтопик:

Офтопик:

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 06 май 2011 13:30

POPCORN написа:
blue avalanche написа:[Не може да сравняваш футбола в България с този в Бразилия!Там футбола е религия, докато при нас незнам и какво е!Всеки втори Бразилец става футболист и се интересува от футбол, докато при нас не е така!После там се разждат най-талантливите футболи, нормално е първенството да е им е интересно и да ходят хората да го гледат!Просто са си футболна нация и за тях футбола е може би на първо място от всичко!Кои не са фенове?Аз фенове разбирам да си от СФ и да ходиш на всяко домакинство и от време на време на гостуване като имаш време и възможности!Ти колко пъти ходиш на мачове на Левски в годината?

Аз не съм от София,но съм ходил на мачове на Левски.Отговарям ли на твоите критерии за "фен"?
Мисълта ми беше да не се правим на такива,каквито не сме!Ултраси...Тц,тц,тц...Ултрас значи да обичаш клуба си ултрасилно,а не да трошиш глави и стадиони!
ПП.Мога да ти покажа кадри и от "НЕбразилски" стадиони!

E, аз ще ти покажа пък кадри от 50-60-70-80 години в България.Имало е стадиони, играело се е хубав футбол и хората са ходили!Сега няма нищо!Нито стадиони нито футбол!Ти искаш на ЦСКА - Калиакра да съберем 40 хгиляди!Е как да стане като Калиакра не могат да си подават топката и 2 пъти?Как да стане като в А група има 16 отбора, а повече от 5 отбора не става чеп за зеле от тях?Човек като не му е интересно нещо не го гледа, така е и в момента в футбола!Аз мой критерии нямам!Щом не си от София, е явсно,че не може на всеки мач на Левски да ходиш!За мене фен е човек които подкрепя клуба си в лошо и добро!Говориме за тия хора където се бият в гърдите,че са голями фенове и са от София примерно!Защото познавам и такива , ема то вали няма да ходя, ама много късно, ама студено, ама еди какво си оправдания...такива хора за мене не са фенове![/quote]
Не е много по темата но аз на Левски и Шалке бях с 39 градуса температура,а преди това на лекции и упражнения,все пак бях на стадиона

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 06 май 2011 13:36

Black&White1926 написа:
POPCORN написа:
Black&White1926 написа:В момента се държиш като една следователка при която бях наскоро :lol: Иначе те разбирам ...

еми твоя си работа.живота си е твой прави каквото искаш с него!Ако искаш ходи се бии всеки ден!Като нямате акъл ще се биете това е :)Ходите по стадионите и чакате само това да стане, за да може да си изкарате някой друг комплекс и после в тъплата където сте се биете се похваклите на приятелите е днеска се бих и еди какво си му направил и тн :!:

Аз не ходя да се бия на стадиона а да подкрепям отбора. Исках да кажа , че ако някой на улицата ме провокира или иска да ми вземе шала скачам.

На мен ми се е случвало веднъж при СУ,опитаха се да ми вземат шала.Реагиратх като го издърпах докато те се опитваха да вземат на друг фен който тръгна да ми помага,след коетп избягахме,и не ме срам да го кажа.Това бяха ултраси на ЦСКА кото бяха решили,че е по интересно да ни причакват нас докато ЦСКА,играеше мача на Армията

mishki
Контакти:

Мнениеот mishki » 06 май 2011 14:16

Какво означава да си ултрас?

Ултрасите нямат имена за външния свят, само приятелите ги познават. Нямат лица, често качулката им покрива лицата, един шал на лицето и това е. Ултрасите нямат нормално облекло, не следва модите, пренебрегва ги. Когато се качва на влака, върви по тротоара дори когато не е облечен със симвплите на своя отбор, ЩЕ ГО РАЗПОЗНАЕШ. Ултраса атакува ако бъде атакуван, помага в нужда. Ултраса не спира да бъде такъв дори когато си махне шала или като се прибере след дълго гостуване, продължава да се бори 7 дни от 7. Ветеранът Ултрас дава пример на по-младите, и младите го уважават. Младите са горди, че могат да стоят около по-стар от тях, да се поучи от критиките и да се гордее от комплиментите. Когато обикновените хора гледат един УЛТРАС не го разбират, и той не иска да бъде разбран от хората, не дава обяснения за това какъв трябва да бъдеш. Всеки ултрас е различен, има ги тези които се обличат с материали на своя отбор или група, и тези които никога не са имали такива. Тези които се движат с групата и тези които са сами и са си лидери по рождение. Ултрасите са различни, но ги обединява любовта към своя отбор, това да могат да издържат под дъжда или студа за 90 или повече минути, обединява ги това, че се топлят пеейки с цяло гърло, обединява ги сигурността, която им дава приятелят, които му спи на рамото във дългия път, обединява ги разходката с гордо вдигната глава в поредния чужд град, обединява ги радоста от тръгването и умората от връщането, обединява ги поделеният сандвич и разделената цигара, обединява ги погледа, които си разменят след поредната ръкопашна схватка с противник, обединява ги манталитетът. Нещата, които ни обединяват, са тези, които ни разграничават от външния свят, отдалечават ни от разтревожените ни родители. УЛТРАС е изключение на правилото, e неочакваната изненада, когато мислиш, че си се разминал. УЛТРАС е дори и ръката която ти помага да се качиш в последния момент защото влака тръгва. УЛТРАС не е насилието, то е защитата от един живот изпълнен с насилие, от своеволията на полицията, от платените телевизии, от изгъзиците на новите генерации, от телевизионните предавания боклук, и преди всичко от репресията. УЛТРАС е и много още чувства неописуеми с думи, неразбираеми от обикновените хора, които предпочитатат да живеят зад едно стъкло, отколкото да го счупят, за да навлезнат в реалността, студена и дъждовна...

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 06 май 2011 14:32

Това е групата която създадох във фейсбук,който привърженик на Левски иска да е част от нея е добре дошъл
http://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D1 ... 1017861749

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 06 май 2011 14:58

:lol: :lol: :lol:
Хайде фенове, привърженици, ултраси и тн. Следващият път на раздумка НА СТАДИОНА. Във форума всеки фен, всеки ултрас :)
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 06 май 2011 15:23

bigbonusprize написа::lol: :lol: :lol:
Хайде фенове, привърженици, ултраси и тн. Следващият път на раздумка НА СТАДИОНА. Във форума всеки фен, всеки ултрас :)

Именно!

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Мнениеот POPCORN » 06 май 2011 15:32

Не е много по темата но аз на Левски и Шалке бях с 39 градуса температура,а преди това на лекции и упражнения,все пак бях на стадиона

еми да ти кажа , това може би и аз бих го направил :)зависи от човека!
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 07 май 2011 03:25

Хора,трябват просто строги закони и най-важното да се прилагат.Всички се възхищаваме и мечтаем българските стадиони да предлагат празника,които се получава в Англия и Германия нали ? Но и има и друго,феновете на отборите от тези две страни извън стадиона изобщо не са толкова културни и цивилизациони,колкото като са вътре в самите съоръжения.Пресен пример за това е сбиванията които имаше на 1/2 във ФА между двата отбора от Манчестър.

Върни се в “Футбол - България”