Край с мачовете по телевизията?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Re: Край с мачовете по телевизията?

Мнениеот boston celtics » 05 май 2011 20:40

То разбирам да имаме качествен футбол и да сме едно от силните първенства в Европа и тогава да жадуваме за зрелище и добър футбол...Ама то тук...Те какво играят - нищо....И ми дават дербита като Калиакра - Видима (примерно) в 21:00 вечерта...Е какво да ги гледам....Те самите отбори имат общо 300 фена на мача,а те пълнят програмата с този глупав мач,който никой не го е яня как ще завърши...Кво да ви кажа...В голяма заблуда живеем...
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 05 май 2011 21:04

slavi 5 написа:Бтв блъфира и накрая ще свали цената и ще купи правата. Ако не - Булсатком.

Тв е най-големия враг на посещаемостта - не стига, че някои предпочитат да гледат от вкъщи а и часа определят... и хич не ги интересува колко зрители ще има на трибуните. Ама и президентите като искат пари от тв, а не от билети така ще е. Аз съм против тв, иначе публиката няма да се върне.

Айде стига глупости.Не всеки има възможност постоянно да ходи по мачове.Аз допреди година-две не пропусках мач на Берое,но сега просто нямам време.Детето ми е малко.на годинка и половина.аз ходя на работа,жена ми и тя....
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 05 май 2011 21:21

Парите искани от клубовете са нереални, няма кой да ги даде, веднъж се излъгаха от СМЕ, втори път едва ли ще направят тази грешка.
Та за 7 500 000 лева се купуват 4-те най-силни първенства на европа, замислете се малко. ;)
Който си мисли, че от реклами някой може да си избие такива пари е жестоко в грешка, а и големите телевизии смятат всяка излъчена минута в рекламно време, това са по 45минути без реклама, докато по време на някой "хитов" сериал или каквото и да било друго предаване за това време има 3х5-6-7 минути реклама.
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите :mrgreen:[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 05 май 2011 22:01

boston celtics написа:То разбирам да имаме качествен футбол и да сме едно от силните първенства в Европа и тогава да жадуваме за зрелище и добър футбол...Ама то тук...Те какво играят - нищо....И ми дават дербита като Калиакра - Видима (примерно) в 21:00 вечерта...Е какво да ги гледам....Те самите отбори имат общо 300 фена на мача,а те пълнят програмата с този глупав мач,който никой не го е яня как ще завърши...Кво да ви кажа...В голяма заблуда живеем...

Донякъде съм съгласен с теб, за това казвам,че най-добре според мен е всеки отбор сам да си договаря условията. Тогава просто за отборите на Видима и Калиакра( нямам нищо против тези отбори и техните привърженици ,които много уважавам) няма да има много желаещи и най-вероятно някоя месна телевизия може да им закупи правата.
Иначе мач от българското първенство с участието на Левски или ЦСКА се гледа от повече зрители от които и да е мач от чуждо първенство. Преди няколко години на финал за Купата на България играха Левски и Литекс в същия ден имаше и финал на ШЛ между Милан и Ливърпул ,ами нашия мач е бил гледан от 4 пъти(повтарям 4 пъти повече) зрители. То при положение че в този мач нямаше кой знае каква интрига- Левски бяха станали шампиони няколко дни преди това .Ами това говори ,че има интерес и то никак не малък към мачовете между българските отбори. А както е казано там където има интерес има и пари.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 05 май 2011 22:08

joring написа:Парите искани от клубовете са нереални, няма кой да ги даде, веднъж се излъгаха от СМЕ, втори път едва ли ще направят тази грешка.
Та за 7 500 000 лева се купуват 4-те най-силни първенства на европа, замислете се малко. ;)
Който си мисли, че от реклами някой може да си избие такива пари е жестоко в грешка, а и големите телевизии смятат всяка излъчена минута в рекламно време, това са по 45минути без реклама, докато по време на някой "хитов" сериал или каквото и да било друго предаване за това време има 3х5-6-7 минути реклама.

Как ще коментираш тогава,че 180 хил българи доколкото си спомням платиха по 5 евро за да гледат по Интернет мача Калмар- Левски. Друг е въпроса ,че сървъра на шведите сдаде багажа ;) . Аз не виждам никакъв проблем мачове да се гледат след плащане на индивидуална такса за всеки мач. След като от един мач може да се съберат близо 2 мил. лева ,като реално са го гледали една много малка част от желаещите.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 05 май 2011 22:16

Трябва да се въведе PPV метод на излъчване поне за дербитата. Даже може и за по-трудните гостувания на Левски, ЦСКА и Локо Пд. Като мачовете в PPV ще вървят без реклами, а реклами ще има за "свободните" срещи. Цената на PPV нека не бъде по-скъпа от 1-2лв.
И ще видите, как ще се съберат добри приходи, от които ще останат доволни и отборите.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 05 май 2011 22:43

honda написа:Как ще коментираш тогава,че 180 хил българи доколкото си спомням платиха по 5 евро за да гледат по Интернет мача Калмар- Левски.

Много преувеличаваш с бройката, стрийма на скандинавците умря след като се закачиха малко над 5000 човека и пак издържа много.
ehh написа:Трябва да се въведе PPV метод на излъчване поне за дербитата.

PPV в България не може да вирее.
ehh написа:Цената на PPV нека не бъде по-скъпа от 1-2лв.

Кой ще ги събира тези пари, кой ще снима мачовете, а как ще се излъчват, тая работа не става туко така, а в БГ изобщо не може да стане.
"Босовете" на футболните клубове вместо да ревът за пари от ТВ права трябва да се замислят как да върнат хората на стадионите, защото 20 000 човека на един мач х 5 лева = 100 000 лева, а 15 мача х 100 000 лева са 1 500 000 лева. ;)
Believe in better

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 05 май 2011 23:06

Не им пречи И да върнат публиката по стадионите, И да се печели от тв доходите - т.е. както е при всички нормални държави из света.
Сега, не съм съгласен, че ППВ не може да вирее. Ще вирее и още как. Няма да забравя истерията с неизлъчването на мачовете на Левски в Лига Европа. Т.е. гладът да наблюдаваш твоя отбор го има.
Кой няма да изкара 1 или 2лв за да гледа мач на любимия си отбор?
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 05 май 2011 23:10

ehh написа:Кой няма да изкара 1 или 2лв за да гледа мач на любимия си отбор?

Същия този който би гледал мача с лошо качество в интернет. ;)

PPV не може да вирее при нас по много причини, първата от които е разпостранението, няма изградена dvb-t мрежа по която да се предават мачовете, остава да се излъчва по кабеларките, та те крият масово броя на абонатите си, та няма да скрият гледащите PPV събитията, да оставим на страна, че ще се появът и такива които ще ги пуснат свободно, като добавим и стриймовете в нета... Все пак живеем в България, това не трябва да се забравя!
Believe in better

Потребителски аватар
sven_goran
Контакти:

Мнениеот sven_goran » 05 май 2011 23:13

Даже и пари да им дават на телевизиите, не трябва да се съгласяват... и дано се отървем най-накрая от нашия смешен футбол по ТВ :!:

Върни се в “Футбол - България”