Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Мързелив ли е българинът ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация

Мнениеот kartago » 04 май 2011 22:19

Егати тъпата статия, наистина ще си направя труда да видя официалните празници на руснаците, че те май само сега имат едни майски празници които са към две седмици! Наистина българина в "почивните" си дни, основно работи! При социализЪма всеки се трепеше на някакво ранчо, сега гледа къде може да удари кьоравото, и да изкара допълнителен доход! Друг е въпроса колко много "работят" нашите депутати, политици, е те тогава може и във вселената да сме на някое от последните места!

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 04 май 2011 22:21

Hellkeeper написа:Ако се сравняваме с гърците - НЕ!
Ако се сравняваме с японците - ДА!

Но това е така, защото доста народ са на принципа "Докато ми плащат колко да не умерем, ще работим колко да не заспим", но това е друга тема.

Хахахаха, скоро един познат ми каза подобна максима:
По-добре, беден и отпочинал, отколкото беден и уморен!!! :lol:

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 04 май 2011 22:26

Не е !!! Ако ние сме мързеливи, то Испаници, Италиянци , Гърци - кви са? А за Португалците съм чувал, че като си лягали вечер , си взимали и един стол до леглото, та като се събудят сутринта, да седнат и да си починат :roll:
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 04 май 2011 22:27

Hellkeeper написа:Ако се сравняваме с гърците - НЕ!
Ако се сравняваме с японците - ДА!

Но това е така, защото доста народ са на принципа "Докато ми плащат колко да не умерем, ще работим колко да не заспим", но това е друга тема.

аз пък съм работил 6 дена по 12-13 часа подред и то съм работил, а не съм си клатил т...те и аз ли съм мързелив,а хората които работят всяка събота ? А тези които работят дори на Коледа по 7-8 часа, намерете ми японец който да го мъчат така :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 май 2011 22:30

Сега се сетих за една велика мисъл: "Никога не могат да ми платят толкова малко, колкото аз съм изработил". :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 04 май 2011 22:31

смешното в цялата тая работа е че това са фалшиви почивни дни и фалшиви отпуски , които са валидни само за шайката чиновници , която и без това никога нищо не прави, но продължават да ги увеличават де , все едно някой частен работодател като има през май примерно 5 работни дни по малко и ще плати същата сума е няма да стане това просто.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 04 май 2011 22:32

Много е необективно поставянето под общ знаменател на хора ... Има много мързеливи и много работливи хора, както навсякъде :roll: Със сигурност не сме от най-големите работохолици, щото все пак сме южняци малко или много; от друга страна, още по-южните народи като гърци, испанци, португалци и италианци са по-мързеливи и от нас ;)
Това е много просто обяснимо - на север обикновено климатът е по-суров и щеш-не щеш, трябва да работиш, неслучайно най-работоспособните нации са северняци - Швеция, Дания, Германия. На юг пък, поради по-топлият климат процъфтяват различни реколти, плодове и туризма, типичен пример - Гърция :)
За съжаление българина по-скоро е мързелив според мен :roll:
Изображение

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 04 май 2011 22:38

Нека се сметнат не дните, а часовете на работа ;)

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 04 май 2011 22:46

Да мързеливи сме,и а като българин също.Толва сме и гостоприемни,че като отидеш в друг град икато не те познават,всеки тръгва да се прави на...

Върни се в “Свободна зона”