Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация
Егати тъпата статия, наистина ще си направя труда да видя официалните празници на руснаците, че те май само сега имат едни майски празници които са към две седмици! Наистина българина в "почивните" си дни, основно работи! При социализЪма всеки се трепеше на някакво ранчо, сега гледа къде може да удари кьоравото, и да изкара допълнителен доход! Друг е въпроса колко много "работят" нашите депутати, политици, е те тогава може и във вселената да сме на някое от последните места!
Hellkeeper написа:Ако се сравняваме с гърците - НЕ!
Ако се сравняваме с японците - ДА!
Но това е така, защото доста народ са на принципа "Докато ми плащат колко да не умерем, ще работим колко да не заспим", но това е друга тема.
Хахахаха, скоро един познат ми каза подобна максима:
По-добре, беден и отпочинал, отколкото беден и уморен!!!

- cska - maina
Не е !!! Ако ние сме мързеливи, то Испаници, Италиянци , Гърци - кви са? А за Португалците съм чувал, че като си лягали вечер , си взимали и един стол до леглото, та като се събудят сутринта, да седнат и да си починат 

Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг
Hellkeeper написа:Ако се сравняваме с гърците - НЕ!
Ако се сравняваме с японците - ДА!
Но това е така, защото доста народ са на принципа "Докато ми плащат колко да не умерем, ще работим колко да не заспим", но това е друга тема.
аз пък съм работил 6 дена по 12-13 часа подред и то съм работил, а не съм си клатил т...те и аз ли съм мързелив,а хората които работят всяка събота ? А тези които работят дори на Коледа по 7-8 часа, намерете ми японец който да го мъчат така

Сега се сетих за една велика мисъл: "Никога не могат да ми платят толкова малко, колкото аз съм изработил".

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
смешното в цялата тая работа е че това са фалшиви почивни дни и фалшиви отпуски , които са валидни само за шайката чиновници , която и без това никога нищо не прави, но продължават да ги увеличават де , все едно някой частен работодател като има през май примерно 5 работни дни по малко и ще плати същата сума е няма да стане това просто.
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Много е необективно поставянето под общ знаменател на хора ... Има много мързеливи и много работливи хора, както навсякъде
Със сигурност не сме от най-големите работохолици, щото все пак сме южняци малко или много; от друга страна, още по-южните народи като гърци, испанци, португалци и италианци са по-мързеливи и от нас
Това е много просто обяснимо - на север обикновено климатът е по-суров и щеш-не щеш, трябва да работиш, неслучайно най-работоспособните нации са северняци - Швеция, Дания, Германия. На юг пък, поради по-топлият климат процъфтяват различни реколти, плодове и туризма, типичен пример - Гърция
За съжаление българина по-скоро е мързелив според мен

Това е много просто обяснимо - на север обикновено климатът е по-суров и щеш-не щеш, трябва да работиш, неслучайно най-работоспособните нации са северняци - Швеция, Дания, Германия. На юг пък, поради по-топлият климат процъфтяват различни реколти, плодове и туризма, типичен пример - Гърция

За съжаление българина по-скоро е мързелив според мен

- Neftochimic1892
- Контакти:
- mertezaker
- Контакти:
Нека се сметнат не дните, а часовете на работа 

- milen.hristov
- Контакти:
Да мързеливи сме,и а като българин също.Толва сме и гостоприемни,че като отидеш в друг град икато не те познават,всеки тръгва да се прави на...