Официално: Дерик Роуз е най-младият MVP в историята

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Официално: Дерик Роуз е най-младият MVP в историята

Мнениеот boston celtics » 04 май 2011 01:24

Гардът на Чикаго Булс Дерик Роуз официално получи приза за Най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. 22-годишният Роуз е най-младият баскетболист, удостоен с най-ценното индивидуално отличие в Лигата. Той получи 113 първи места в анкетата между 121 изтъкнати спортни журналисти отвъд Океана, или 1182 точки.

Далеч зад Дерик Роуз на второ място остана центърът на Орландо Дуайт Хауърд със 643 точки. Победителят от последните две години ЛеБрон Джеймс зае трета позиция (522т.), Коби Брайънт е четвърти (428т.), а Кевин Дюрант – пети.

През миналото лято Дерик стана световен шампион със САЩ, а след това изведе Чикаго до първото място в цялата Лига, с 62 победи и 20 загуби. Роденият именно в Чикаго баскетболист регистрира средно по 25 точки, 7.7 асистенции и 4.1 борби на мач.

„Това е нещо, за което само съм си мечтал. Тази награда ме кара да си мисля, че всичко е възможно. Благословен съм да съм на това място,” призна Роуз, и почти се разплака, изказвайки благодарностите си към своята майка Бренда, която от първия ред наблюдаваше церемонията.

„Когато в началото на миналия сезон заявих, че искам да стана MVP, не се опитвах да съм арогантен. Знаех, че съм работил здраво през цялото лято, и исках да си дам цел,” сподели Дерик, който още през септември зададе риторичния въпрос: „Защо да не стана MVP?!”

Роуз ще получи отличието си пред своите фенове в „Юнайтед Сентър” в ранните часове на четвъртък, преди Мач №2 от серията с Атланта от полуфиналите на Изток.

Своята гордост с Дерик Роуз преди награждаването му изказаха генералният мениджър на Чикаго Гар Форман, както и наставникът, и Треньор №1 на сезона в НБА, Тим Тибъдо.

Майкъл Джордан е последният играч на Чикаго, печелил отличието, през 1998-ма година.

Дерик Роуз е №1 в Драфта през 2008-ма, Новобранец на годината, и титуляр в Мач на звездите, но бе категоричен, че наградата за MVP е най-невероятното нещо, което му се е случвало до момента.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jazZWXqiVBQ[/youtube]
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
crazy_one
Контакти:

Re: Официално: Дерик Роуз е най-младият MVP в историята

Мнениеот crazy_one » 04 май 2011 08:17

Този играч има невероятен дрибъл!!!
LIVERPOOL RULZZ

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 04 май 2011 10:35

Както казах и в предишната тема, пропуснах да направя малко пари ;)
Иначе си е заслужено. Само че трябва да се развива, че има още доста да подобрява играта си. Но винаги ми е изглеждало работливо момчето, така че може би няма да му трябват нови две суперзвезди, че да има шанс да се бори за титлата. Ако имаха Чикаго сериозен шутинг гард, който да го допълва, щяха да са без съмнение основни претенденти за титлата.
Ама и така нищо не се знае.
Браво, Дерик! Имаш да черпиш, да не ни забравиш!

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 04 май 2011 11:29

Напълно заслужен приз. Има още много за подобряване в играта му, особено стрелбата, но има време, все пак е в началото на кариерата си.
Извън това, не мисля, че Чикаго ще спечелят титлата, Маями набраха скорост и момент, и нищо чудно, ако отстранят Селтикс, да минат през Булс, ако изобщо последните се класират на финалите на Изток. На Чикаго не им трябва 2-ка, трябва им да разкарат Буузър и да намерят "role players", 2-ма примерно, които могат да играят добра защита.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 04 май 2011 11:48

абе, какво стана с дуейн уейд... едно време вкарваше по 40 точки на мач и играеше уникално, а сега изобщо не съм го чувал :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

psyhara666
Контакти:

Мнениеот psyhara666 » 04 май 2011 12:06

Дуейн Уейд продължава да вкарва,само че вече освен него и Леброн стреля много и трябва да дели стрелбите и съответно точките.Колкото до Дерек Роуз едва ли точно той заслужава,да знаеше се от много време че ще го изберат,заради възраждането на Чикаго Булс,от дълги години се търси "новият Джордан' .Само че с тея мижави 25 точки средно на мач при положение че е най-много стрелящият баскетболист средно на мач, не ме впечатлява. Доста хляб трябва да яде докато стигне Кобе ,Леброн ,Уейд ,Пиърс ,Рондо ,Гарнет , Хауьрд ,Дюрант и да не ги изброявам. Чикаго няма да стане шампион,въпреки късмета с който избегнаха Бостън Маями и Орландо.Дори мисля че Аталанта ще ги сгази,те вече го направиха първият мач.Джо Джонсън постави мистър МВП на място,всъщност ако Роуз беше по точен можеше Чикаго и да спечели,но алчността му + слабата стрелба обрекоха Чикаго!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 04 май 2011 12:40

мда, верно... сега случайно уцелих по новините точно за победата на Маями и Дуейн Уейд е направил 28т., Леброн Джеймс - 34т. :mrgreen:
ама преди мъкнеше целия отбор на гърба си и по 50т. правеше и то във финалната серия, баси уникалния играч ....стана ми набързо любимец :twisted:
ама пък нещо напоследък съм се отдалечил от НБА... пък и ТВ почти не гледам и новини особено и затова може би.... сега просто ми направи впечатление, че не е в топ5 за МВП :roll:
и на мен ми стана интересно МВП с 25т. само за Дерек Роуз... а като гледам не е някой борец или нещо кой знае какво да прави друго :shock:
ИзображениеИзображениеИзображение

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 04 май 2011 17:15

Кевин Лав не бе избран да участва даже в Мача на Звездите, въпреки че правеше невероятни неща, даже беше с над 2 борби средно преди Супермен Хауърд. Както и че (почти) винаги се избира най-полезен играч на финалите/финални четворки/осмици/плейофи играч, който е спечелил титлата. Ама нямаше как да спечели Леброн с неговото лигавене с трансфери и малоумните критики, нито водещият по технически Хауърд. Повечето звезди си запазиха силите за плейофите, а на други им е рано. Но е факт, че в лигата винаги се налагат "звезди" и не е чак толкова важно дали си достатъчно добър, а дали може да "продаваш". Неш и Новицки за мен са странни изключения.

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 04 май 2011 20:26

psyhara666 написа:Дуейн Уейд продължава да вкарва,само че вече освен него и Леброн стреля много и трябва да дели стрелбите и съответно точките.Колкото до Дерек Роуз едва ли точно той заслужава,да знаеше се от много време че ще го изберат,заради възраждането на Чикаго Булс,от дълги години се търси "новият Джордан' .Само че с тея мижави 25 точки средно на мач при положение че е най-много стрелящият баскетболист средно на мач, не ме впечатлява. Доста хляб трябва да яде докато стигне Кобе ,Леброн ,Уейд ,Пиърс ,Рондо ,Гарнет , Хауьрд ,Дюрант и да не ги изброявам. Чикаго няма да стане шампион,въпреки късмета с който избегнаха Бостън Маями и Орландо.Дори мисля че Аталанта ще ги сгази,те вече го направиха първият мач.Джо Джонсън постави мистър МВП на място,всъщност ако Роуз беше по точен можеше Чикаго и да спечели,но алчността му + слабата стрелба обрекоха Чикаго!
Моля :?: Мижави 25 точки средно на мач :?: Ти чу ли се какво каза?Това си е много добър показател!!!А и кой е казал,че MVP трябва да е играча с най-много точки средно на мач?Явно толкова и си на ясно с нещата....Ако беше така,то Кевин Дюрант щеше да е MVP...А Rose беше избран за MVP на сезона,защото освен 25-те си точки,4-те си борби и 7-те си асистенции средно на мач,той е лидер на отбора си...Няма как Wade или Lebron да станат MVP,защото в тяхният отбор има много лидери(ако броим и Bosh са трима)и няма такъв изявен...Защо си мислиш,че Lebron,когато беше в Cleveland взе приза?Същата работа е и с Кобе...Той си е абсолютен човекът - отбор...Повече няма какво да кажа :!:
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Върни се в “Баскетбол”