Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Re: Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Мнениеот tatusindo » 03 май 2011 14:09

Exclusive написа:Винаги си плащам билетчето, защото в автобусите няма бутаници(освен сутрин, но аз не пътувам сутрин) и кондукторите успяват да таксуват всички. При нас в Пазарджик билетчето беше по 10ст. до миналата зима, сега е 60. :lol:

Беше райско по 10ст. билетчето,а и доста хора използваха градския транспорт,колкото и да беше мизерен.... Сега даже и 60ст. са много за тея потрошени Икаруси......
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 03 май 2011 14:12

crap написа:Аре къде ги видя тия новите трамваи?! :lol:
Не се излагай, има 4-5 линии с хубави автобуси МАКС, другото е кочина!

Мнението ти е епичен фейл :lol: излез и преброй, ако не ми вярваш :) Със сигурност над 70% от автобусите са по-нови. В това число включвам и зелените Мерцедеси, дето почнаха да ги купуват 2000-2001, според мен са си добри и с някои уговорки минават за нови. А вече има даже такива с климатик. Старите останаха само по много забутани линии, + 305 и 413, които са по-важни, но скоро и там ще ги сменят.

mfca
Контакти:

Мнениеот mfca » 03 май 2011 14:13

Не, не купувам билети!
Не, нямам и абонаментна карта!

Знам, че не е правилно и че така няма да подобря услугата, но това в България вече се нарича оцеляване и граничи със законите на джунглата. А и аз имам личен мотив да не давам пари на СКГТ или както там вече е модерно да го наричат това дружество.

Преди няколко години (от когато спрях и да съм "редовен" пътник) моята приятелка бе малтретирана от "контрольори" посред бял ден, при условие че е имала перфориран билет за пътуването. И забележете целта на това продупчено билетче e да стигне центъра и да се нареди на опашката за абонаментна карта, която пък и е изтекла предния ден. Когато видите любимият ви човек в състоянието, в което аз видях нея тогава и вие няма да дадете 1 стотинка на тази помийска структура. Тогава започнах да събирам информация за нередностите в системата и след време стигнах до директора на тогавашното СКГТ, а той ми отговори, че е наясно с проблемите, има разписани решения за тях, но не могат да ги приложат! Еми ето от този момент аз не давам пари за тази "услуга". От тогава и с полиция са успявали да ме свалят от превозно средство или дори да ми вземат каквито и да било пари. Вече не се заяждам с никой, не си търся правата, а просто НЕ плащам и точка. Както на тях никой, нищо не може да им направи, така и на мен.

Джунглата си е джунгла и нещата са на живот и смърт. Или убиваш или биваш убит. Харесва, не харесва - така сме си я направили тая държава и сега остава само да си спазваме собствените "правила" за живот(оцеляване)!

П.С. По темета мога да дам доста снимков, информационен и документален материал, но вече не искам дори да мисля за тези неща!
“Прост народ - слаба държава”

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 03 май 2011 14:15

В София 1 лев ама можеш си пътуваш колкото искаш а пък във Варна на 409 като се качиш 3 лева са ме одрусвали за почти пълния му маршрут направо мамата си джаса :)
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 03 май 2011 14:22

mfca написа:Джунглата си е джунгла и нещата са на живот и смърт. Или убиваш или биваш убит. Харесва, не харесва - така сме си я направили тая държава и сега остава само да си спазваме собствените "правила" за живот(оцеляване)!

+1...
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 03 май 2011 14:26

crap написа:
mfca написа:Джунглата си е джунгла и нещата са на живот и смърт. Или убиваш или биваш убит. Харесва, не харесва - така сме си я направили тая държава и сега остава само да си спазваме собствените "правила" за живот(оцеляване)!

+1...

Смешно ми става когато млади хора, особено живеещи в София ми обясняват за оцеляване... Ако си здрав нищо не ти пречи да работиш и изкарваш пари, и съответно да си плащаш.
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 03 май 2011 14:31

Всеки ден пътувам с градски транспорт. Нямам личен автомобил, а дори и шофьорска книжка. Дупча билет сутрин, въпреки че съм за две спирки). Дори да сменя два транспорта дупча два билета. Вечерно време почти никога не дупча, освен в случай, когато ще пътувам на по-дълго разстояние. Сега работя и мога да си позволя два билета на ден, ала допреди осем месеца бях берзaботен и нямах пукнат лев. Преди години въобще не си взимах билет обаче, причината бе, че наистина смятах своето гратисчиивство за вид протест. Никога не бягах от контролите, ала и никога не плащах глоба. Казвах пишете ми акт и от десетки "проверки" имам само един акт, които така и не платих. Истината е, че нашия обществен транспорт е изкличително евтин. След като поживях във Великобритания, Франция и Италия, то мога със сигурност да твърдя, че транспорта е евтин, глобите малки, а при неплащане на глоба минаваш с акт, а не с арест както във Франция и Италия, а за Англия не съм сигурен.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 03 май 2011 14:36

Пътувам с карта
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 03 май 2011 14:56

Рядко използвам градски транспорт, но когато го използвам си купувам билет.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Иван Барабан
Контакти:

Мнениеот Иван Барабан » 03 май 2011 15:05

crap написа:Интересно да видил, колко от нас са "редовни" и колко са "нередовни" пътници ;)
Аз лично бойкотирам тая тирания. 1лв. е билета в София, което е почти един хляб. А когато първоначално вдигнаха цените на билетите хляба беше дори по-евтин.

Ето затова България е на това дередже, защото в нея живеят 5-6 млн цигани(не само по етнос, но и по психика). Защото мотивацията им е да "бойкотират" защото им е мръсно, скъпо или тясно ... или защото няма да го хванат или са сигурни, че няма да ги проверят. Ей мангали - да си купиш билет означава да си заплатиш услугата, която ползваш!!!! Ако не си доволен от качеството което тя предлага или ти е скъпо - не я ползваш!!!!! Ако отидеш на пазара и доматите са меки, мухлясали и скъпи - ще ги откраднете ли, защото не са достойни за да благоволите да ги платите. Или ще ги откраднете, ако сте сигурни, че няма да ви види продавача?? Та така, ще сме последните помиари на Европа, докато си мислим, че някой ни е длъжен да ни осигурява нещо наготово.
Горното се отнася за тези които пътуват гратис, не искам да обидя съвестните ползватели да градския транспорт.
Лично аз не ползвам градския, но когато ми се е налагало с най-голямо удоволствие си купувам билет, защото си плащам услугата да ме транспортират от точка до точка. Както си плащам бензина за да се возя на колата си!

Върни се в “Свободна зона”