Дербито от испанското първенство този уикенд ще е на "Местайя", където "Валенсия" посреща "Реал" (М).
"Белият балет" на практика загуби титлата си след кошмара срещу "Барса". Победа тук би върнала донякъде самочувствието, но тя ще е само за протокола. Треньорът Рамос има много кадрови проблеми, като освен наказанието на Пепе, аут са още У. Снайдер, Гути, М. Диара, Де ла Ред, ван Нистелрой. Сега поне ще може да разчита на Хайнце и Ариен Робен. Загуба на точки може би ще значи и загуба на златото и на теория. За началото на новия сезон вериятно ще има доста промени в клуба.
"Прилепите" имат да си връщат за онова 1:5 от миналия сезон, като аут от редиците на "лос че" са М. Фернандес, Албелда, вероятно Уго и Еду. След като не спечелиха срещу нито един от двата каталунски отбора, сега трите точки са задължителни. От представянето до края на сезона зависи дали Емери ще разчита на звездите си и за идния сезон, тъй като повечето от тях ще искат да играят в ШЛ. Основните претенденти за четвъртата позиция имат тежки сблъсъци - "Виляреал" е гост на "Барса", а "Атлетико" има нелеката задача да спре набралия инерция "Еспаньол" и това е добър шанс да се откъсне от преследвачите си.

Аз казвам 3:2, срещу "Барса" пак бях за този резултат и един гол не ми стигна да позная, дано сега съм по-точен.