Пресичате ли на червено , когато няма коли ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Пресичате ли на червено , когато няма коли ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Re: Пресичате ли на червено , когато няма коли ?

Мнениеот enguerino » 02 май 2011 20:06

Зависи
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 02 май 2011 20:06

Да!
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
НЛО
Контакти:

Мнениеот НЛО » 02 май 2011 20:10

Да, ако няма коли пресичам :lol:

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 02 май 2011 20:11

Изобщо не е трудно да бъде отказан всеки един от тази практика, която е пошла и е правена от всеки един шофьор по един или друг начин.
Пресичаш на червено с автомобил 500лв глоба, при повторно нарушение 1000лв
За пешеходците 50лв.
Масово глобяване и най-малко с 80% ще намалее същото.

Колко от вас се чувстват горди, че са пресичали на червено?
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

nko
Контакти:

Мнениеот nko » 02 май 2011 20:13

РЕДОВНО ПРЕСИЧАМ НА ЧЕРВЕНО и то само на един определен светофар - този на кръстовището на графа и Евлоги Георгиев, защото:
1. В 90% от случаите малоумния катаджия държи пешеходците по над 5 минути и се събира тълпа от 50-100 човека в пиковите часове.
2. Никой шофьор не спазва правилата на движение, че дори на десен завой и зелен сигнал, ако има зелен сигнал и за пешеходците не спира, а напротив - дава газ и свири.
3. Защото редовно там на червено минават поне 2-3 коли, които съм бил свидетел как блъскат пешеходец, а полицаите после галят с перце шофьора и пишат акт на пешеходеца, че е пресякъл на зелено.
4. Защото 1% от всички шофьори дори в задръстване не спират на пешеходните пътеки освен там, където някои граждани предвидливо са ги разкопали вече...
5. Защото имам вече два удара отзад, защото съм спрял като шофьор на пешеходна пътека след като не съм набил спирачките като олигофрен!
6. Ей тия кретени, които пък искат да глобят пешеходците - абе вземете прочетете хубаво правилника за движение по пътищата - единствено на пътища от клас 1 и 2 - тип градски магистрали и основни пътни артерии шофьорите са в пълно право да не спират никъде освен на пешеходни пътеки и светофари - навсякъде другаде пешеходеца е с цялото предимство на закона независимо от това дали има пешеходна пътека или не!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 02 май 2011 20:18

botev_1912 написа:Не си ти човека който да определя правилата за движение! Заради такива многознайковци се създава впечатление, че е по-добре да нарушиш понякога - НЕ, НЕ Е ПО-ДОБРЕ. Ако всички спазват правилата за движение както шофьори така и пешеходци - няма да ги има глупостите за които пишеш.

Говоря ти от името на шофьор с над 150 000 километра зад гърба си!

жалко, че не съм аз..... ако бях аз правилата на движение щяха да бъдат много по-добре измислени :twisted:
АКО думичката АКО липсваше в изречението ти, ТОГАВА можеше и да си прав :!: ....а след като никой не спазва правилата на движение ...излиза, че не си прав, защото ако не се адаптираш към ситуацията по най-добрия начин ....да не говорим тия къде ремонтират пътищата на колко места забравят да си приберат знаците за 40км/ч, където спокойно може да се кара с 100-120км/ч, говорим за извън населените места... и какво правим в такъв случай, караме с 40 и някой дето кара с 120 ни удря, щото разбираш ли е по-безопасно да спазваме всичко.... в някоя нормална държата може би, само дето тук не е така :!:
сега ако си прочел първото ми мнение в темата.... как пресичам светофара, ако някой се сети да направи вместо един - два светофара за пешеходците - от единия край до средата на улицата и после от средата до другия край на улицата, тогава щеше да стане много, ама много по-лесно и за колите и за пешеходците пресичането, изобщо нямаше да се засичат и всички щяха да си спазват светофара (конкретно за този говоря).... ама тук пак опираме до АКО, щото никой не се сеща да го направи :mrgreen:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 02 май 2011 20:19

Долно уйно написа:Изобщо не е трудно да бъде отказан всеки един от тази практика, която е пошла и е правена от всеки един шофьор по един или друг начин.
Пресичаш на червено с автомобил 500лв глоба, при повторно нарушение 1000лв
За пешеходците 50лв.
Масово глобяване и най-малко с 80% ще намалее същото.

Колко от вас се чувстват горди, че са пресичали на червено?
Не е въпроса да си горд,че пресичаш на червено... :roll: Ами като няма никакви коли какво пречи на човек да пресече за 5 секунди платното?Същото нещо е,ако на някое друго кръстовище няма светофар и минават коли и има само една зебра,която се е изтъркала и даже не се вижда...Или пък някъде на почти необитаемо място(в моят случай една уличка в Плевен)има светофар...Там минават сигурно 5 коли на денонощие...И ти какво,ако е на червено и няма никаква кола ще чакаш да светне зелено ли....Да бе да...Не на мен тия...Всеки се изказва и се прави на света вода ненапита,но сигурно днес сте преминали поне един път на червено!Светофарите са нужни само при много оживени и главни улици и булеварди...
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 02 май 2011 20:23

boston celtics написа: Ами като няма никакви коли какво пречи на човек да пресече за 5 секунди платното?Същото нещо е,ако на някое друго кръстовище няма светофар и минават коли и има само една зебра,която се е изтъркала и даже не се вижда...Или пък някъде на почти необитаемо място(в моят случай една уличка в Плевен)има светофар...Там минават сигурно 5 коли на денонощие...И ти какво,ако е на червено и няма никаква кола ще чакаш да светне зелено ли....Да бе да...Не на мен тия...Всеки се изказва и се прави на света вода ненапита,но сигурно днес сте преминали поне един път на червено!Светофарите са нужни само при много оживени и главни улици и булеварди...[/b]

Въпрос на поведение и култура на движението, това са закони и трябва да се спазват, 1 или 2 минути, че ще стигнеш по-рано не ти решават проблемите.

В Германия си позволих да не спра на пешеходна пътека само защото пешеходеца беше стъпил с единия крак на нея и беше от лявата ми страна - 500евро олекнах :oops:
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 02 май 2011 20:24

Долно уйно написа:
boston celtics написа: Ами като няма никакви коли какво пречи на човек да пресече за 5 секунди платното?Същото нещо е,ако на някое друго кръстовище няма светофар и минават коли и има само една зебра,която се е изтъркала и даже не се вижда...Или пък някъде на почти необитаемо място(в моят случай една уличка в Плевен)има светофар...Там минават сигурно 5 коли на денонощие...И ти какво,ако е на червено и няма никаква кола ще чакаш да светне зелено ли....Да бе да...Не на мен тия...Всеки се изказва и се прави на света вода ненапита,но сигурно днес сте преминали поне един път на червено!Светофарите са нужни само при много оживени и главни улици и булеварди...[/b]

Въпрос на поведение и култура на движението, това са закони и трябва да се спазват, 1 или 2 минути, че ще стигнеш по-рано не ти решават проблемите.

В Германия си позволих да не спра на пешеходна пътека само защото пешеходеца беше стъпил с единия крак на нея и беше от лявата ми страна - 500евро олекнах :oops:
Да....а тук на пешеходна пътека някои водачи дори и не намаляват...Един днес щеше да ме отнесе...
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 02 май 2011 20:27

Пресичам когато няма хич коли.

Върни се в “Свободна зона”