botev_1912 написа:Никога не съм го правил и няма да го правя!
Ужасен съм че съм единствения гласувал с НЕ!
България е пълна с малоумници за които законите все не важат!
не съм съгласен с теб.... за тоя същия светофар дето описах одеве, ако тръгна да пресичам на зелено - в него момент тръгват да завиват от 2 посоки коли... пешеходците и те тръгват от двете посоки и е много много по-опасно, отколкото ако си пресека на червено, защото колите си спазват светофарите, а аз все пак ги следя техните светофари и докато пресичам двете улици на червено съм абсолютно спокоен, че никой няма да ме блъсне... нито ми се налага да бягам като гламав да не ме блъсне някоя завиваща кола, нито правя крос между насрещните пешеходци... никога не пресичам рисковано обаче на червено, винаги си е добре обмислено

както и с колата гледам да мисля няколко хода напред, за да няма неприятни изненади.... малоумници може да са тези дето пресичат рисковано на червено.... както и тези дето си мислят, че като пресекат на зелено и няма шанс нещо да ги блъсне

гаранции няма никъде, така че просто трябва да си гъвкав и да действаш спрямо ситуацията.... ако се движиш с 50км/ч може опасността да е по-голяма отколкото да се движиш с 120км/ч, щото всички почват да се изнервят и не се знае кой каква глупост може да направи...