Пресичате ли на червено , когато няма коли ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Пресичате ли на червено , когато няма коли ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Re: Пресичате ли на червено , когато няма коли ?

Мнениеот boston celtics » 02 май 2011 19:15

botev_1912 написа:
boston celtics написа:Въпреки,че сега на много места гледам,че са поставили камери,които не следят само колите,но и пешеходците...Така,че ако минеш на червено би трябвало да изтърпиш някаква санкция...Не съм запознат колко е глобата... :)

трябва да има санкции за пешеходците, но за съжаление не е начина с камери! Не че няма да се види че се прави нарушение, но гарантирам че няма да се види регистрационния номер на пешеходеца!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Е,лицето му ще се види...Горе долу :) Имаше един репортаж по БНТ преди около 2 години,в който даваха как една жена е глобена, че е пресякла на червено и то записана именно от камера :) Ама най - добре си е с вече позабравените реголировчици :)
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 02 май 2011 19:22

[quote="Bourgas"]Аз имам друг въпрос: Някой виждал ли е санкциониран пешеходец за това, че е пресякъл неправилно (червен светофар или необозначено за пресичане място)?

Понеже питаш, отговарям ти веднага : Бил съм свидетел на писането на глобата за неправилно пресичане в центъра на София в близост до попа ! Вярно, беше преди много години, но все пък. Миналата седмица слизах с метрото до СУ, след това пеша до орлов мост и там стана интересен случай. В тълпата пресичащи неправилно светофара , имаше 2 млади полицайчета на които зададох няколко въпроса относно правилника за движение и честта и морала в органите на реда. Оказа се голяма грешка, щяха да ме набият още малко. Жалка история!
Иначе аз лично признавам си че пресичам понякога на червено и ще се постарая да спра този лош навик !

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 02 май 2011 19:24

То и на зелено вече да те е страх да пресечеш!!!

Скийвайте кво става тука :geek:

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 02 май 2011 19:27

В началото на няколко кръстовища, които ги ознавах много добре, си го позволявах и си казвах кво пък толкова. Обаче като гледам другите сляни, че правят същото и си наложих да спазвам правилата.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 02 май 2011 19:29

botev_1912 написа:Никога не съм го правил и няма да го правя!
Ужасен съм че съм единствения гласувал с НЕ!
България е пълна с малоумници за които законите все не важат!

не съм съгласен с теб.... за тоя същия светофар дето описах одеве, ако тръгна да пресичам на зелено - в него момент тръгват да завиват от 2 посоки коли... пешеходците и те тръгват от двете посоки и е много много по-опасно, отколкото ако си пресека на червено, защото колите си спазват светофарите, а аз все пак ги следя техните светофари и докато пресичам двете улици на червено съм абсолютно спокоен, че никой няма да ме блъсне... нито ми се налага да бягам като гламав да не ме блъсне някоя завиваща кола, нито правя крос между насрещните пешеходци... никога не пресичам рисковано обаче на червено, винаги си е добре обмислено :!: както и с колата гледам да мисля няколко хода напред, за да няма неприятни изненади.... малоумници може да са тези дето пресичат рисковано на червено.... както и тези дето си мислят, че като пресекат на зелено и няма шанс нещо да ги блъсне :mrgreen: гаранции няма никъде, така че просто трябва да си гъвкав и да действаш спрямо ситуацията.... ако се движиш с 50км/ч може опасността да е по-голяма отколкото да се движиш с 120км/ч, щото всички почват да се изнервят и не се знае кой каква глупост може да направи...
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 02 май 2011 19:38

ogrizko написа:
botev_1912 написа:Никога не съм го правил и няма да го правя!
Ужасен съм че съм единствения гласувал с НЕ!
България е пълна с малоумници за които законите все не важат!

не съм съгласен с теб.... за тоя същия светофар дето описах одеве, ако тръгна да пресичам на зелено - в него момент тръгват да завиват от 2 посоки коли... пешеходците и те тръгват от двете посоки и е много много по-опасно, отколкото ако си пресека на червено, защото колите си спазват светофарите, а аз все пак ги следя техните светофари и докато пресичам двете улици на червено съм абсолютно спокоен, че никой няма да ме блъсне... нито ми се налага да бягам като гламав да не ме блъсне някоя завиваща кола, нито правя крос между насрещните пешеходци... никога не пресичам рисковано обаче на червено, винаги си е добре обмислено :!: както и с колата гледам да мисля няколко хода напред, за да няма неприятни изненади.... малоумници може да са тези дето пресичат рисковано на червено.... както и тези дето си мислят, че като пресекат на зелено и няма шанс нещо да ги блъсне :mrgreen: гаранции няма никъде, така че просто трябва да си гъвкав и да действаш спрямо ситуацията.... ако се движиш с 50км/ч може опасността да е по-голяма отколкото да се движиш с 120км/ч, щото всички почват да се изнервят и не се знае кой каква глупост може да направи...

Не си ти човека който да определя правилата за движение! Заради такива многознайковци се създава впечатление, че е по-добре да нарушиш понякога - НЕ, НЕ Е ПО-ДОБРЕ. Ако всички спазват правилата за движение както шофьори така и пешеходци - няма да ги има глупостите за които пишеш.

Говоря ти от името на шофьор с над 150 000 километра зад гърба си!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

rzEtw
Контакти:

Мнениеот rzEtw » 02 май 2011 19:40

Няма да закъснея с 10 секунди, ако изчакам зелената светлина. Не, че това е гаранция, но предпочитам да спазвам, колкото много правилника за движение...

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 май 2011 19:47

Да, разбира се! Почти винаги пресичам на червено, без значение дали има или няма коли!

Няма да седя и да чакам като изпразнен х*й да светно зелено я...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 02 май 2011 19:51

Понякога ;)
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Върни се в “Свободна зона”