Английска висша лига 2010/11

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Английска висша лига 2010/11

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2011 10:25

Frankie Lampard написа:Но имам огромни съмнения, че тоя Sylvax е той ... Явно пак използва проксита ...

Тоя потребител се изявява малко по различно от "Диъра" ...

И май страда от раздвоение на личноста ... :lol:
Веднъж пише за себе си в женски род ... в следващият момент в мъжки ...

Върви го рабери ! ... :mrgreen:
Последна промяна от THE G.A.M.E на 01 май 2011 11:19, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 01 май 2011 12:36

Gary Shaw написа:Изображение
Изображение
Изображение

Пак се вижда че топката не влиза с целия си обем във вратата.Хайде стига сте я обсъждали тая тема.Челси спечели с две съдийкски рамена а Тотнъм губи мястото си в Европейските клубни турнири
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 01 май 2011 13:03

Време е за класика в Премиършип! Ливърпул-Нюкасъл бием ли излизаме 5-ти GO GO Mighty Reds !!!
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид

YNWA

Потребителски аватар
Frankie Lampard
Контакти:

Мнениеот Frankie Lampard » 01 май 2011 13:04

ВИДЕОПОВТОРЕНИЯТА СА ВЕЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

Изображение

Челси спечели. Победата над Тотнъм съкращава разликато от 6 точки спрямо Манчестър Юнайтед до едва 3 поне за един ден. Създаде се веднага усещане за драма. Естествено рядко ми се случва да съм на такъв двубой и поради това имам да кажа няколко неща. Да, часът е 10:15 британско време в събота вечер и аз очаквам „Мач на деня" като всеки уважаващ себе си привърженик на великата игра, но набързо ще нахвърлям мислите си.

Загрявката

Винаги съм твърдял, че мачовете вече не са по 90 минути. Те започват няколко дни преди денят, в който всъщност са и продължават обичайно след края на двубоите. В случая имах възможността да погледна нещата и от друг ъгъл - загрявката. С лекота човек може да я пропусне, защото тя не е част от двубоя. Но наблюдавайки я, останах поразен. В дните преди двубоя съм си мислил за начина, по който двата тима се подготвят и за евентуални стратегии на мениджърите. Вариантите наистина не бяха много. При Челси проблемът е, че често в мачовете се получава едно обикаляне на наказателното поле и липсва директността в играта и търсенето на бърз и кратък път към противниковата врата. При Тотнъм пък всичко минаваше през способността да не позволяват на съперника да ги натика в собствената им половина. А това със сигурност може да стане чрез стабилно владение на топката в средата на терена.

Изненадата за мен не бе в друго, а в това, че двата отбора тренираха тези неща дори на загрявката. Беше невероятно! Всъщност не съм много учуден, но някак бе странно да гледаш двата тима да повтарят в подготовката си за срещата всичко това. И ако примерно това се прави на загрявката само си представете колко пъти е отигравано на тренировки през седмицата. Имаше една част от терена, около 20% от едната половина, в която „шпорите" бяха пуснали два тима от по 4 човека вътре и двама души стояха вън от тази площ. Топката се подаваше от едната страна до другата с последователни пасове, минаващи между всички играчи. Двамата външни футболисти стояха извън очертанията и когато топката стигаше до тях подаваха на другия отбор. Така двата тима се редуваха в разиграването. И се получиха три прекрасни и доста динамични серии от по 3 минути, които приведоха в готовност „шпорите" за солидно разиграване и държене на топката в средата на терена, което миждахме в доста сериозни периоди от двубоя.

От другата страна пък „сините" правеха съвсем различни неща. Бяха разделени по зони и така загряваха. Тери и Ашли Коул бяха заедно, а те са лявата зона на защитата. Иванович и Давид Луис бяха заедно непосредствено до тях. Тройката в средата на терена бе Лампард, Оби Микел и Есиен. застанали в средата на терена те си подаваха топката с по едно докосване, разменяха местата си и в един момент извеждаха Лампард на позиция за удар. Торес, Дрогба и Малуда правеха същите упражнения. Истината е, че пасовете бяха обичайно в дълбочина, а не по широчина на терена. В края пък Лампард и Дрогба, заедно с Торес доста комбинираха около дъгата на наказателното поле. И после видях всяка от ситуациите, които се правеха на загрявката и на терена в мача. Уникално! Представям си колко други детайли се тренират с последователност.

Не че това ме изненадва, ежедневно четем информации за нивото на подготовка на тимовете във ВЛ, но когато го видиш с очите си е много впечатляващо.

Мачът

Срещата не бе най-хубавата среща в света, но имаше интересни неща. И понеже съм я коментирал в прякото предаване няма да повтарям повечето от нещата, които казах и в анализа се за срещата. Ще отбележа няколко дребни детайла. Започвам от движението на Торес и Дрогба. Двамата непрекъснато разменяха позициите си, като по този начин трябваше противниците им да се приспособят към играта. Но пък гледайки движението им без топка останах с усещането, че те си пречат, защото търсят топката в едни и същи зони. Така независимо кой е на върха на атаката, за Челси няма никакво разнообразие в играта. И централните защитници на тотнъм се справиха със задачите си. При положение, че в последните срещи Торес не стига до 90 минути на игрището по една или друга причина, това косвено подсказва, че избор номер 1 за центъра на атаката вече е Дрогба. Между другото имаше и такъв въпрос към Анчелоти на пресконференцията и той отговори доста уклончиво.

Челси напълно спря фланговете на Тотнъм. Бейл вече в няколко поредни мача получава много добър отпор от противниците. И Челси успяваше да прати в тази зона не е един, а в повечето случаи двама души и това попречи на уелсеца да покаже качествата си. Той ще трябва да свикне с изискванията към една голяма звезда, в каквото всъщност се е превърнал вече. Ленън поне мен ме разочарова. Не помня да е минал зад гърба на Ашли Коул в нито един случай, а освен това нямаше и съществен принос в атакуващите действия на отбора. Не бих казал, че и в дефанвине план игра чак толкова силно, защото Ашли Коул имаше няколко добри включвания, при които успя да центриран.

За мен Сандро направи страхотно впечатление. Момчето очевидно се развива. И най-важното в играта му далеч не бе само гола, въпреки че той не бива да се подценява. Забележете колко момента в срещата имаше, когато успяваше да спре Лампард при пробиви на англичанина към наказателното поле на противника. А и не само него. Отговорът на въпроса защо Тотнъм все пак загуби ще е труден. Естествено трябва да се отбележат двете грешки на арбитрите. Аз поне за втория гол не ги виня, защото засадата е толкова малка, че в реално време трудно може да се види, въпреки че трябва. Повече дискусии донесе първото попадение. Ударът на Лампард провокира страхотна грешка на Гомес. Да, след това вниманието бе насочено изцяло към съдиите, но този миг всъщност е основната причина за проблема на тотнъм. И това не се случва на Гомес за първи път. Нелепо е да допуснеш топката по такъв начин да мине зад теб в последната минута на полувремето, когато вече се вижда как съставът ще се прибере в съблекалнята на този невероятно неудобен за тима стадион с гол преднина.

За мен положението при първия гол на Челси ясно показва колко е важно да има видеоповторения в играта. В момента ан удара на Лампард, страничният съдия е на линията на засада, която е на 20 метра пред вратата. Ударът продължа секунда или две. Какъв ще е този човек, който за тези две секунди трябва да е изминал дистанцията до голлинията и да може да види дали топката е влязла с целия си обем във вратата? Е, няма как да стане. Този арбитър или трябва да стои на голлинията или на линията на засадата. На екрана в рамките на 6 секунди видяхме положението пак. Струва ми се, че конкретно за тези моменти е задължително да има видеоповторение.

Има и още нещо важно. Казах го и в студиото след срещата. За мен тройката в средата на терена за Тотнъм след почивката - Модрич, Сандро и Ван дер Ваарт - играеха великолепно и нямаше нужда холандецът да бъде ваден от терена. Те задържаха добре топката и печелеха по този начин време, диктувайки темпото на игра. Влизането на Джинъс ликвидира този елемент от играта и Челси натисна бързо. Аз си мисля, че с Ван дер Ваарт нямаше да се случи гола, но със същата увереност може да твърдя и обратното. Никога няма да разберем наистина. За мен поне Ван дер Ваарт трябваше да остане до края на мача на терена.

Публиката

Леко съм изненадан от публиката на Челси. Мачът бе от огромно значение за клуба този сезон. А феновете бяха тихи и само веднъж през втората част подкрепиха състава си. И тогава обаче бяха провокирани от привържениците на Тотнъм. Мислех си след срещата по този въпрос и единственият извод, до който стигам е, че вече са разглезени от успехите и класата на своя отбор. Челси натискаше, на терена имаше опитни фигури, които знаят как се печелят такива двубои и в крайна сметка го направиха. Но за мен поне подкрепата от трибуните бе много вяла. Чудя се дали всички тези успехи в последните години, които принципно са необичайни за Челси като клуб през историята им, не доведоха до едно разглезване на привържениците. Не мога да съм категоричен от един двубой, защото пък в историята тотнъм не е печелил на този стадион във ВЛ и може би това да има своето значение в случая. Но останах учуден от поведението на феновете, признавам си.

Пресконференцията след срещата

Най-любопитното нещо за мен поне бяха двете пресконференции след мача. Пръв в залага при журналистите влезе Хари Реднап. Беше афектиран, което е напълно нормално при подобни обстоятелства, но силно ме впечатли, защото в нито един момет не се обърна срещу съдиите. Невероятен! Да, беше му гадно от случилото се, защото се появи реална възможност „шпорите" да не влязат в Шампионската Лига - 4 мача преди края на първенството Тотнъм да изостава на 7 точки от четвъртото място, но въпреки това Хари през цялото време говореше принципно за необходимостта да бъдат въведени повторения. Интересното за нас като българи бе факта, че даде пример с един мач между България и Румъния на европейското първенство през 1996 година. Той каза, че в онзи случай, мачът е завършил 0:0 и е имало гол за Румъния, който е бил отменен неправилно и те са загубили шансове за успех. Докато стоях в залата имах усещането, че нещо не е наред, но паметта ми вече не е толкова услижлива на тема българския футбол и едва след няколко минути придобих увереност, че всъщност тогава бихме румънците с 1:0 с гол на Стоичков. Дали Реднап не се изрази правилно, дали той се обърка или пък аз не разбрах нещо достатъчно добре, но нещо не бе както трябва. Аз поне имам усещането, че голът, за който говореше реднап май не бе на този мач, а на Испания - Румъния, но може и да бъркам. По онова време не бях журналист и доста от нещата наистина не ги помня в детайли, а пък сега не ми се рови в youtube. Така или иначе не събрах смелост да противореча на мениджъра за резултата, а и нямах много време, защото това бе в последните минути на пресконференцията, пък и важен бе принципа, а не конкретиката. Иначе идеята на Реднап бе да подчертае, че от тогава има моменти, когато футболът се нуждае от видеоповторения. Но наставникът на Тотнъм е класа и това най-ясно се видя точно в тази пресконференция, когато имаше всички възможности на света да обвини съдиите, но не го направи. Дано има много като него!

Анчелоти не бе толкова интересен. Бих го нарекъл дори скучен. Може би е заради английския, но пресконференцията му не бе нещо интересно. От друга страна си мисля, че това с ограничения набор от думи, които Анчелоти ползва му помага, защото не го забърква в скандал. Има чужденци сред мениджърите, които говорят свободно, но точно някоя изпусната дума ги вкарва в неприятности. Докато това при Анчелоти трудно може да се случи. Единственият му опит за нещо различно бе с шегата, че когато има слънце Челси играе по-добре, а зимата страда. Това се случва за втора поредна година и май не е случайно. Бе отчетено и от Анчелоти.

Пъбовете след мача

Хотелът ми е в района на Челси. На две спирки с метрото от „Стамфорд Бридж". Влязох в няколко пъба вечерта, за да видя какво говорят привържениците на „сините". Е, не успях, защото вече бях силно закъснял и разговорите бяха поприключили. Имаше доста физиономии, на хора, които са пили повече отколкото могат да носят. Това ме отказа от идеята да гледам мача между Арсенал и Манчестър Ю в някой пъб. Истината е, че целия телевизионен свят е пристигнал в Лондон за този мач (най-вече хората от Азия), което драстично е намалило възможностите за коментар от мястото на събитието и ние нямаме възможност да го реализираме. Имам усещането, че вече няколко пъти на мен ми се случва да не мога да вляза на новия стадион ан Арсенал по една или друга причина. Кой знае! Може би самият стадион косвено ме отхвърля, задето винаги твърдя, че истинският дом на Арсенал е „Хайбъри". Това е шега естествено.

Това е засега от Лондон. КПР влезе в елита, но поне аз не попаднах на привърженици на този клуб в моя район. Може би още пиеха шампанското на стадиона или пък вече се бяха прибрали у дома си. Техният двубой все пак бе от 17 часа. Но мисля, че ще имаме време да говорим и з атях догодина. Надявам се утре вечер да напиша още нещо. Ако ли пък не, ще се видим в ефира на Нова Спорт във вторник от 20 часа в „Премиършип токшоу"

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 01 май 2011 14:40

Изображение

Изображение

1. 15 Laurel Leaves which reflect the design detail on the six pence pieces paid by 15 founding fathers to establish the club.
Laurel leaves also represent strength.

2. 15 Oak leave which represent the origins of the club – the 15 founders met in the Royal Oak pub.

3. Forward was one of the first recorded Arsenal mottos related to armament and battle.
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 01 май 2011 16:02

Аз съм за видио-повторенията, за да има по-малко грешки от арбитрите!
8-)
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 01 май 2011 16:03

Аз съм против тях !
Ливърпул вече е 5-ти !!!!!!!!!!!

YNWA

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 01 май 2011 16:09

Nightfate написа:Аз съм против тях !

Защо?
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 01 май 2011 16:53

Blue_Girl написа:
Nightfate написа:Аз съм против тях !

Защо?

ще се изгуби магията и харизма която придава играта футбол .. ;)

YNWA

Върни се в “Архив”