Барселона и съдията - една друга басня

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Барселона и съдията - една друга басня

Мнениеот megan fox » 01 май 2011 00:41

Hellkeeper написа:
Става дума за ситуацията преди гола на Милито, в която бе свирена несъществуваща засада пак на Милито и при която оставаше сам срещу вратаря и не се знаеше дали няма да е гол (а доста често, тези ситуации завършват с гол на Милито). Също не споменавате и за ситуацията (пак я има в клипа), в която се дава измислен фаул на Ето'о, а такъв няма и пак не се знаеше как щеше да завърши атаката на Интер. И стигаме до реванша ... Така като чета и там са ви ощетили. С кое? С голът на Пике, който е доста спорен и повторенията го доказват. Или може би с пресиления червен картон (втори жълт) на Тиаго Мота? А колкото до отменения гол - за игра с ръка не се ли даваше нарушение? Е то за Барса явно не се - справка мачът с Челси, голът на Меси, срещу Депортиво и пак Меси в мача с Реал за ШЛ...
А да, щях да забравя. В Милано, сигурно и при симулацията на Меси в 6-тата минута бяхте ощетени? Или пък когато същия този меси изби зъба на Майкон? Та би ли ми казал, дали щяхте да се считате за ощетени, ако въпросните ситуации се бяха развили в другата посока?

Да, засада няма, но няма как да знаем дали гол щеше да има! Такива ситуации има във всеки мач и за двата отбора! Ето пресен пример от тази вечер: На Сосиедад им бяха спрени 2 атаки поради несъществуващи засади, после на нас ни отмениха редовен гол, също поради несъществуваща засада! Това се случва постояно. Но е странно, когато се обръща внимание САМО на реферските грешки в ПОЛЗА на Барселона, а никога нищо не се казва за тези във ВРЕДА на Барселона! - аз върху това исках да акцентирам! Иначе ако тръгне да се гледа всеки мач под лупа... леле-мале. Кеф ти сбъркани тъчове, кеф ти корнери дадени като аутове и обратното, кеф ти сбъркани ситуации със засади и тн...

Играта с ръка... знаеш, че там е по преценка на рефера! Да Яя Туре игра с ръка, но ръката му НЕ бе отделена от тялото, а бе ПРЕД стомаха му!!! Т.е. дали щеше да срещне ръката или стомаха му... топката все щеше да се спре и да стане владение на Туре! Т.е. ако има някакъв умисъл той е играча да си предпази стомаха, а не да печели предимство! - не знам за теб, но за мен има огромна разлика!

А колкото до избитите зъби на Майкон... той си го заслужаваше! Само не ми казвай, че той винаги играе много чисто, без да извърши нито едно грубо нарушение! В крайна сметка подобен тип контузии се случват постояно и почти винаги са без умисъл (спомни си световното в ЮАР - в първите 2 мача на Испания бяха избити половината зъби на Пике)! Нали не смяташ, че играчи от ранга на Меси се опитват нарочно да контузят съперника си?!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 01 май 2011 00:48

megan fox написа:
(спомни си световното в ЮАР - в първите 2 мача на Испания бяха избити половината зъби на Пике!

Изображение Изображение Изображение Как го е харесала Шакира бе човек.С толкова малко зъби Изображение
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 01 май 2011 00:52

Madridist написа:
megan fox написа:
(спомни си световното в ЮАР - в първите 2 мача на Испания бяха избити половината зъби на Пике!

Изображение Изображение Изображение Как го е харесала Шакира бе човек.С толкова малко зъби Изображение

Еми явно си пада по беззъбковци..., все пак всеки има право на лош вкус, нали така? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: В крайна сметка ако иска някой турбо зъбат мъж... да си хване Роналдиньо :lol: :lol: :lol: - тъкмо ще може да им цикли паркета със зъби! :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2011 08:05

megan fox написа:Прочетох само първото мнение в темата и ще отговоря само на автора на темата:

Говориш за реваншите на мачовете, а защо забравяш първите мачове!? Нима не знаеш, че при директните елиминации се играят 2 мача, а не 1?!

Нека почнем отзад напред:
Арсенал: Нима в Лондон не отмениха редовен гол на Меси и това при резултат 0:1 за нас??! Нима не им спестиха червен картон при същият резултат?! Нима това не оказа влияние над крайният резултат на мача и не бе ущърб за Барса?! Но за това нито дума!
После нека те питам нещо: За удар без топка в лицето какъв картон се полага?! Аз доколкто знам се полага ДИРЕКТЕН червен картон!!! Е в такъв случай ван Перси трябваше да бъде изгонен още през ПЪРВОТО полувреме на реванша в Барселона, респективно изобщо не трябваше да се стига до спорната ситуация от второто полувреме (да, там вторият жълт картон бе смехотворен и пресилен и все пак Перси вече трябваше да бъде изгонен!)

Интер: В Милано зачетоха гол от засада на Милито!!! Гол, който напрактика класира Интер за финала!!! Та кой казваш бил ощетеният?! Отделно, че на реванша ни отмениха редовен гол - гол, който нас също ни класираше за реванша! Доста любопитен момент е, че рефер на мача в Милано бе един немец със звучната фамилия... ЩАРК! - същият като този, който свири Реал - Барса през този сезон! Същият срещу, който сега Жозе Моуриньо реве като девица за к*р! Чудно... някой да си спомня Жозе да каза дори една думичка срещу същият този Щарк, когато зачете гола от засада на Милито??! :? :? :idea: Не, никой! Та точно Жозе няма основание да реве от рефера!

Челси: Първият мач на Камп Ноу не бе дадена мега явна дузпа срещу Анри! - затова обаче нито дума! Също така Балак игра меко казано доста грубо и му бе спестен червен картон - затова също нито дума! Чудно защо???! Нима това не оказа влияние над крайният резултат, както и над реванша?! Мислиш ли, че Челси щяха да играят така защитно и страхливо в реванша, ако резултата в първият мач не бе останал 0:0 БЛАГОДАРЕНИЕ на рефера??! Да, после по време на реванша Йовребро ни подпря мега явно - ФАКТ! Три 100 процентови дузпи не бяха дадени на Челси - това никога няма да го отрека, но дузпата не е равна на гол! Видяхме ги година по-рано какви дузпаджии са Челси! Те ако можеха да бият дузпи както трябва вече щяха да са печелили ШЛ!!! Да не говорим, че с лекотата, с която Йовребро спестяваше дузпите за Челси, също така им спестяваше и нарисувани картони! По време на реванша в Лондон Балак, Босингва и Дрогба трябваше да бъдат изгонени с червени картони! На Балак и Босингва за мега груба игра, а на Дрогба за симулации! Та кажи ми честно колко секунди щяха да издържат Челси с трима ключови играчи по-малко преди да получат гол във вратата си?! Едва ли щяха да са повече от 120 секунди!!! А повярвай ми те щяха да получат много повече от 3 гола във вратата си, ако бяха останали с 8 човека на терена!!!

Та всеки път, когато се говори за реферска подкрепа по адрес на Барса много странно същите тези критици и хейтъри, които плюят отбора някак си забравят ответният мач, в който Барселона винаги е била сериозно ощетявана!!! Ако бяхме наистина толкова съдийски отбор, колкото се опитвате да ни изкарате... защо се получават тези грешки в УЩЪРБ на Барса?! Защо отбора не печели всяка година (разбира се благодарение на реферите) ШЛ??!

Съгласен съм с доводите, само да поправя - рефер в Милано, беше сънародникът на Моу - Олегарио Бенкеренса. Ноооо... Моу пита "Защо Бусака?". Я, сега да се сетят всички, кой беше реферът на Арсенал-Барселона 2-2? Мач, в който аз имам основателни претенции към съдийските решения.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Hellkeeper
Контакти:

Мнениеот Hellkeeper » 01 май 2011 11:17

megan fox написа:Да, засада няма, но няма как да знаем дали гол щеше да има! Такива ситуации има във всеки мач и за двата отбора! Ето пресен пример от тази вечер: На Сосиедад им бяха спрени 2 атаки поради несъществуващи засади, после на нас ни отмениха редовен гол, също поради несъществуваща засада! Това се случва постояно. Но е странно, когато се обръща внимание САМО на реферските грешки в ПОЛЗА на Барселона, а никога нищо не се казва за тези във ВРЕДА на Барселона! - аз върху това исках да акцентирам! Иначе ако тръгне да се гледа всеки мач под лупа... леле-мале. Кеф ти сбъркани тъчове, кеф ти корнери дадени като аутове и обратното, кеф ти сбъркани ситуации със засади и тн...

Играта с ръка... знаеш, че там е по преценка на рефера! Да Яя Туре игра с ръка, но ръката му НЕ бе отделена от тялото, а бе ПРЕД стомаха му!!! Т.е. дали щеше да срещне ръката или стомаха му... топката все щеше да се спре и да стане владение на Туре! Т.е. ако има някакъв умисъл той е играча да си предпази стомаха, а не да печели предимство! - не знам за теб, но за мен има огромна разлика!

А колкото до избитите зъби на Майкон... той си го заслужаваше! Само не ми казвай, че той винаги играе много чисто, без да извърши нито едно грубо нарушение! В крайна сметка подобен тип контузии се случват постояно и почти винаги са без умисъл (спомни си световното в ЮАР - в първите 2 мача на Испания бяха избити половината зъби на Пике)! Нали не смяташ, че играчи от ранга на Меси се опитват нарочно да контузят съперника си?!

Имено, няма засада, но когато феновете на Барселона говорят за този мач това не го казват, а казват само за гола на Милито, че бил от засада. Не знам за вчерашните мачове на Реал и Барса дали и колко такива засади са свирени, но знам, че Милито неведнъж е имал подобни ситуации и не веднъж те завършват с гол. Няма как да знаем дали щеше да вкара гол или не, но няма да е лошо да споменавате (феновете на Барселона като цяло) и тази ситуация. Както няма как да знаем какво щеше да стане на реванша, ако съдията бе дал червен картон на Меси в първия мач (1ви жълт за симулацията и 2ри за избития зъб на Майкон).

Колкото до играта с ръка ... Да тя си е изцяло по преценка на рефера. Ставали сме свидетели и на двете ... Да свирят фаул (дузпа) или да я подминат. Има ли игра с ръка? Има. Щом и съдията я е видял и сметнал, че е умишлено ... може и така да е било. А може и да се е опитал да направи компенсация на Интер за дадения червен картон. Това само той си знае.

А колкото до Майкон ... Може и да не играе много честно в някои мачове, но чак да си е заслужил да му избият зъб??? Ами то по тази логика и играчите на Барса (не всички, но част от тях) заслужават да им строшат краката, заради симулациите им. Колкото до Меси, да страхотен играч е, но не можеш да отречеш, че и той провокира понякога. Примери могат да се намерят и най-пресните са точно срещу Реал.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2011 11:50

Хаха, интересна логика долавям. Значи ситуацията с ръка викаш, че е по преценка на рефера, но картонът на Пепе задължително не трябвало да бъде червен. Може да се свири ръка, може и да не се свири. Но картонът не трябва да е червен. Там преценката на рефера е грешна. Голяма работа си, юнак!!!

Hellkeeper
Контакти:

Re:

Мнениеот Hellkeeper » 01 май 2011 11:55

fcb_bg написа:Хаха, интересна логика долавям. Значи ситуацията с ръка викаш, че е по преценка на рефера, но картонът на Пепе задължително не трябвало да бъде червен. Може да се свири ръка, може и да не се свири. Но картонът не трябва да е червен. Там преценката на рефера е грешна. Голяма работа си, юнак!!!

Картонът на Пепе бе задължителен, но той трябваше да е ЖЪЛТ! А ако се позовем на идентичната ситуация само седмица по-рано, то дори не трябваше да има картон!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8[/youtube]
За н-ти път се пуска този клип. Ако ме питаш мен, то дори в първата ситуация (тази срещу Чаби Алонсо) възможността за контузия е доста по-голяма, но там дори картон нямаше. Ако мерим с един аршин или не трябва да има картони и двете ситуации или да има.

А щом може да се свири ръка, а може и да не се, защото още повтаряте, че голът е отменен неправилно?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2011 12:00

Аз казах, че за мен това не е игра с ръка. Иначе - сега се почва, ама картонът трябваше да е жълт, ама що не дадоха на оня... Ми нали сам викаш - преценка на съдията. не разбирам какво още чекнеш?

Hellkeeper
Контакти:

Мнениеот Hellkeeper » 01 май 2011 12:25

fcb_bg написа:Аз казах, че за мен това не е игра с ръка. Иначе - сега се почва, ама картонът трябваше да е жълт, ама що не дадоха на оня... Ми нали сам викаш - преценка на съдията. не разбирам какво още чекнеш?

И какво излиза сега, щом за теб няма игра с ръка, значи съдията е сгрешил, така ли? За теб не е, за други е! Нито дума не каза за онези положения на мача с Интер ... онези със свирената засада на Милито, с дадения фаул на Ето'о в нападение, със симулацията на Меси и с избития зъб на Майкон, защо ли? Но като стане дума за мача с Интер едно и също - голът е от засада...
А още "чекна", защото като стане дума за съдиите, тактично пропускате моментите, в които ви бутат и леко почвате да извъртате тема, с а в ония мач помниш ли какво стана?!?! И пак нито дума не каза за двете положения от клипа, както и за тези от мача с Интер...

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2011 13:06

Аз няма да повтярам сто пъти само защото ти не четеш какво пишат хората. На всичките ти въпроси съм дал отговор. Щом толкова те е еня - листи назад темата.
Направо кафа вече.
Айде - Барса нищо не играят; хич не я умеят тая игра; всяка купа и титла им е заради съдиите без тях няма да излязат от групите; нито един червен картон на съперника им не е заслужен , а е плод на Вияртото вилнеещо из цялата Вселена; стават за 3-ти пореден път шампиони в Испания само заради реферите; бият си прекия конкурент за титлата 3 години само с реферите; Меси за 3-ти пореден път ще стане голмайстор на ШЛ заради Щарк, марк и компания, тия 52 вкарани гола са от засади, дузпи и на празна врата; Валдес е риба, ама за кой ли път ще вземе "Самора" и т.н.
От друга страна - всичките съперници на Барселона играят извънземен футбол; никога не нарушават правилника на играта; никога не оспорват съдийско решение; треньорите им винаги са прави; никога не играят грубо; никога не са вкарвали гол от засада; никога съответно не са и симулирали; всяка дузпа и всеки картон вдигнат за тях срещу Барселона( а, и не само) са напълно измислени и достойни за фентъзи жанра; картоните вдигнати за Барселона и дузпите дадени срещу тях са 1000%-ви и не подлежат на съмнение; те винаги са печелили шампионата си честно, някои и ШЛ без никаква дискусионна ситуация и т.н.

Върни се в “Футбол - Свят”