Извинявам се, ама това с чуждото поклонничество ми звучи като следната ситуация:
Сервират ти на една маса една италианска пица и едно българско лайно и ти изяждаш лайното, защото е българско.
Не мога да разбера като сте такива големи патриоти, защо по дяволите си позволявате да изпишете такова количество коментари на китайските си компютри. Давате лош пример- едно говорите, а друго правите.
Призовавам всички, които не са чуждопоклонници, от сега нататък да пишат на български компютри във форума.
Относно любимите отбори, моят любим е Милан, станах фен на Милан основно заради Марко Ван Бастен. С ръка на сърцето казвам, че съм гледал 99,99 от мачовете на отбора откакто имам интернет.
Относно "лекото" заяждане с Барселона от страна на автора на темата- качеството на футбола, а и на всичко останало, е относително и всеки отделен привърженик има своя собствена представа за това, какво е красив и привлекателен футбол. Един харесва футболът предлаган от Барселона, друг на Манчестър Юнайтед. Затова и харесваме различни отбори и стилове. Просто сме различни и ни харесват различни неща.
Не само защото сме от Манчестър!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- botev_1912
- Контакти:
Re: Не само защото сме от Манчестър!
Кашчей написа:cska_90 написа:Eй такива хора като вас не мога да ви разбера!!Фенове на чужди отбори!!Ей това чуждопоклоничество ще ни ебе мамата!![]()
![]()
Когато си от Видин, Враца, Плевен, Русе, Варна, Добрич, Пловдив, Ст. Загора, Бургас, Благоевград..... и още много други български градове, но не си фен на местен отбор, а на някой софийски не е ли същото, като да си фен на отбор от друга държава?По какво се различава обичта към МЮ, Реал, Милан, Баерн у някой жител на Габрово (примерно) с обичта му към ЦСКА или Левски, ако не е фен на Янтра-само и единствено?
Абсолютно същото е
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
Аве,хора вие въобще мислите ли с тия глави ?? Знаете ли какво значи думата чуждопоклоник ? Въпроса не е кой какво обича,естествено че има фенове на английски,френски,испански,германски,италиански,български и всякакви тимове по света и в това няма абсолютно нищо лошо.Чуждопоклоник означава да се отречеш от своето и да се правиш на такъв какъвто не си.Това че примерно хората обичат Барселона или Манчестър е нещо супер нормално,но когато си мислят,че по някакъв начин те с Барса или Манчестър са "ние" тогава вече е фатално.Това е все едно,защото аз примерно обичам американските филми,да говоря за америка като "ние".Въпроса за италианскта бира и българското лайно,ако става въпрос кое е по-качественото естествено,че това е италианската бира,но когато става въпрос ти към кое се причисляваш,искаш не искаш ти си българското лайно !
- botev_1912
- Контакти:
dunavfc написа:Аве,хора вие въобще мислите ли с тия глави ?? Знаете ли какво значи думата чуждопоклоник ? Въпроса не е кой какво обича,естествено че има фенове на английски,френски,испански,германски,италиански,български и всякакви тимове по света и в това няма абсолютно нищо лошо.Чуждопоклоник означава да се отречеш от своето и да се правиш на такъв какъвто не си.Това че примерно хората обичат Барселона или Манчестър е нещо супер нормално,но когато си мислят,че по някакъв начин те с Барса или Манчестър са "ние" тогава вече е фатално.Това е все едно,защото аз примерно обичам американските филми,да говоря за америка като "ние".Въпроса за италианскта бира и българското лайно,ако става въпрос кое е по-качественото естествено,че това е италианската бира,но когато става въпрос ти към кое се причисляваш,искаш не искаш ти си българското лайно !
и ти си абсолютно прав!
да се обобщи както някой, от България не е редно да вика наще на Юнайтед, така някой от Враца не е редно да вика наще на някой софийски отбор!
100
покривни прозорци
покривни прозорци
Начетох се на доста неадекватни коментари в тази тема. Кои сте "вие"? Вие сте всъщност сте от тези мрънкалници, които седят през цялото време я пред телевизора, я в кръчмата и чакате да ви дойде всичко наготово. Очаквате държавата да се оправи от самосебе си, очаквате футболът НИ да се оправи ей така, от нищото. Ако има причина футболът ни да е толкова зле, то тя е в диемите и интернета, който очевидно ви е превърнал в орда хленчещи примадони. Вие не сте Манчестър, вие сте София, Бургас, Пловдив, Варна, Благоевград, Търново. Вижте така любимата ви Англия. Там всички си подкрепят местния отбор, та и затова футболът им е на такова ниво. Доста от вас (за мое огромно съжаление) видяха на живо отбори като Барселона, Челси, Вердер, Ливърпул. Някои от вас, англичани, тифози, се радваха, че Левски пада. За щастие обаче, вие АБСОЛЮТНО никога няма да изпитате емоциите, които аз съм изпитвал на стадион. Вие ще си пиете биричката, ракийката, ще си ядете кюфтетата и салатките и ще си гледате ШЛ по телевизията.
Вас апатията и мрънкалничеството ви е завладяло до такава степен. Сами си правете сметката.
Нямам нищо против да се гледа чужд футбол, но "ние", "вие", "мерди" и.т.н си ги спестете за истинските форуми на Манчестър, Челси, Интер, Милан и.т.н.
Форумна нация!
Вас апатията и мрънкалничеството ви е завладяло до такава степен. Сами си правете сметката.
Нямам нищо против да се гледа чужд футбол, но "ние", "вие", "мерди" и.т.н си ги спестете за истинските форуми на Манчестър, Челси, Интер, Милан и.т.н.
Форумна нация!
Ние и вие се използва за да е по-лесно да се разбера за кой отбор става дума и е по-кратко отколкото да нашишеш "отбора на Манчестър Юнайтед играха добре" по - краткото е "ние бихме" . Когато човек напише "Арсенал са балъци" той се обръща в трето лице към даден отбор, но когато напише "вие сте балъци" се показва,че е насочено към точно определено лице или група. Тези които обвиняват че се гледа чужд футбол вие да не би да гледамете български баскетбол или хокей ? Нападнете и хората които предпочитат НХЛ и НБА примерно ...
- blue magic
- Контакти:
Уважавам личния избор на всеки, но ние преди всичко сме българи. Тук мненията отидоха в крайността и феновете на чужд отбор тръгнаха антибългарски. Да, аз ще нося найк защото това е моя избор но няма да оплюя българското. И бих попитал обратното - а защо вие не си говорите на английски или испански, защо не станете католици и протестанти по тази логика.
За мен най нормалното е да си фен на български отбор, но да симпатизираш на чужди.
Дотук най много ми хареса мнение "Не ти избираш отбора, а той теб!"
За мен най нормалното е да си фен на български отбор, но да симпатизираш на чужди.
Дотук най много ми хареса мнение "Не ти избираш отбора, а той теб!"
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!
blue magic написа:За мен най нормалното е да си фен на български отбор, но да симпатизираш на чужди.
При мен е обратното - фен съм на Реал Мадрид, а от българските симпатизирам на пловдивските отбори. Винаги,когато играят Локото, Ботев, Марица или Спартак Пловдив срещу друг тим винаги викам за тях и се радвам,когато победят. Също така, специално на "Лаута" и "Христо Ботев", съм ходил много пъти на мач.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Какво е общото между всички "чуждопоклонници"? Всички те са фенове на не който да било чужд отбор, а на някой измежду 4 английски, 2 испански, 4 италиански и 1 германски. Всички те използват думата "ние" за отбор, на който не само не са стъпвали на неговия стадион, но дори и не са стъпвали в града му.
Каква е разликата между нас и вас? Същата каквато е разликата между някой, който чука нормално момиче, без някаква свръхестествена красота и такива които само лъскат бастуна пред телевизора/компютъра на сексапилни блондинки със силиконови бомби.
Честно жал ми е за вас, никога няма да разберете какво е да си фен на някой отбор, стотици мачове които си гледал, хиляди спомени които са ти останали. Да отиваш към стадиона на любимия отбор (втория ти дом) и да гледаш как феновете се стичат за поредния мач, виждаш приятели говорите си за предстоящия мач. Има още толкова много моменти, които един телевизионен фен никога не може да изпита.
П.С. Не ме разбирайте погрешно, и аз си имам чуждестранен отбор, на който симпатизирам, почти не му изпускам мач, следя постоянно какво става с него. Но никога няма да му се нарека негов фен и никога няма да използвам думата "ние" за този отбор, фенове са му тези, които му ходят всяка седмица на мачове, аз съм просто симпатизант.
Каква е разликата между нас и вас? Същата каквато е разликата между някой, който чука нормално момиче, без някаква свръхестествена красота и такива които само лъскат бастуна пред телевизора/компютъра на сексапилни блондинки със силиконови бомби.
Честно жал ми е за вас, никога няма да разберете какво е да си фен на някой отбор, стотици мачове които си гледал, хиляди спомени които са ти останали. Да отиваш към стадиона на любимия отбор (втория ти дом) и да гледаш как феновете се стичат за поредния мач, виждаш приятели говорите си за предстоящия мач. Има още толкова много моменти, които един телевизионен фен никога не може да изпита.
П.С. Не ме разбирайте погрешно, и аз си имам чуждестранен отбор, на който симпатизирам, почти не му изпускам мач, следя постоянно какво става с него. Но никога няма да му се нарека негов фен и никога няма да използвам думата "ние" за този отбор, фенове са му тези, които му ходят всяка седмица на мачове, аз съм просто симпатизант.
На фашизъм ми мирише....
Ще си подкрепям отборите, които ми харесват, когато ми е кеф и както ми е кеф.И то зад монитора на компа или пред телевизора или в кръчмата и т.н.Иска ми се и моят отбор да играе хубав футбол, но няма как.Някой по-нагоре каза, че не правиме нищо по въпроса.
Какво да направя?Да вляза аз да играя?
Ами ако не мога?
Ами ако не ми се иска да гледам само спортът, който всъщност е "отскочи топка", но го пробутват по bTV Action за футбол? Как да си пусна Академик - Видима, като в тоя момент тече Арсенал - Тотнъм?
Крайно ми е писнало от "патриотите" в тоя форум.Подържай българското,а?
Вие г-да с кое го подкрепихте?
Купихте си компютрите от Китай, по японски лиценз?Или си инсталирахте бг-алтернативата на Windows? Или може би не си купихте нищо от sportsdirect?Предпочетохте ли бг-обувките като мен?Дано не сте, аз сега се боря с гъбички по ноктите заради тези бг-хубави нещица.
С какво друго подкрепихте българските си отбори и България като цяло?Отидохте на бригади в Англия и САЩ и си изфукахте парите за Levi's, лаптопчето DELL или HP?
Купихте ли си тениската на любимия отбор за този сезон?Или още ходите с тези на Челси и Лацио(ако сте левскари) или Ливърпул и Манчестър Юнайтед(ЦСКА)?Че то до миналия сезон екипи на Локо СФ нямаше откъде да се купят?
Или да послушам вас и тези от "Торсида Пловдив" и подобни?
Въобще за какво се палите? И защо винаги от една страна се гледа на нещата? Ами тези, които говорят за отборите от други страни със "ние" и "вие" не може ли просто да са отвратени от леко наредения ни футбол?И да не искат да участват в тая пародия?
Или вие си гледате само Гара и Спас, тия Рууни и Дрогба за нищо не стават,а?
Моля, не ме карайте да се смея...
Ще си подкрепям отборите, които ми харесват, когато ми е кеф и както ми е кеф.И то зад монитора на компа или пред телевизора или в кръчмата и т.н.Иска ми се и моят отбор да играе хубав футбол, но няма как.Някой по-нагоре каза, че не правиме нищо по въпроса.
Какво да направя?Да вляза аз да играя?
Крайно ми е писнало от "патриотите" в тоя форум.Подържай българското,а?
Вие г-да с кое го подкрепихте?
Купихте си компютрите от Китай, по японски лиценз?Или си инсталирахте бг-алтернативата на Windows? Или може би не си купихте нищо от sportsdirect?Предпочетохте ли бг-обувките като мен?Дано не сте, аз сега се боря с гъбички по ноктите заради тези бг-хубави нещица.
С какво друго подкрепихте българските си отбори и България като цяло?Отидохте на бригади в Англия и САЩ и си изфукахте парите за Levi's, лаптопчето DELL или HP?
Купихте ли си тениската на любимия отбор за този сезон?Или още ходите с тези на Челси и Лацио(ако сте левскари) или Ливърпул и Манчестър Юнайтед(ЦСКА)?Че то до миналия сезон екипи на Локо СФ нямаше откъде да се купят?
Или да послушам вас и тези от "Торсида Пловдив" и подобни?
Въобще за какво се палите? И защо винаги от една страна се гледа на нещата? Ами тези, които говорят за отборите от други страни със "ние" и "вие" не може ли просто да са отвратени от леко наредения ни футбол?И да не искат да участват в тая пародия?
Или вие си гледате само Гара и Спас, тия Рууни и Дрогба за нищо не стават,а?
Моля, не ме карайте да се смея...
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???