fcb_bg написа:Авалокитешвара написа:fcb_bg написа:Никаква дузпа няма, видя се много добре от камерата зад вратата. Отзад изглежда чиста дузпа, но няма абсолютно никакъв контакт. Но да кажеш, че и гола на Къркич е нередовен вече е смешно. Я ми дай един пример за таква свирена дузпа, дето ръката е прилепнала към корема на играча, топката рикошира в нея и рефера посочва бялата точка? Ще изкарате Туре, че нарочно е играл с топката ли?

Ако съдията беше свирил дузпа за Интер за подобно нещо във вашето наказателно наистина щеше да е скандално, но в случая не е. Чист фаул, може да е неволно, може да е прилепена ръката, но си е ръка.
Заради горните подробности не трябва да се показва жълт картон, но фаул си има. Освен това съдията свири фаула веднага и интеристите видяха това. Дали Къркич щеше да вкара не е толкова ясно, защото до него имаше мисля трима интеристи, които ,ожеха да направят шпагат и да изчистят или да блокират топката. Не твърдя, че със сигурност щеше да стане така, но не може да се изключи като възможност.
Ще извиняваш, нещо не вдявам. Уж ръката си е ръка и трябва да се свири, пък подобна дузпа ще е скандална. Как така?[/quote]
Ако откраднеш 3 милиона и те хванат какво ще стане. Ще отидеш в затвора за 10 години (примерно).
Ако откраднеш три дъвки и те хванат смяташ ли че ще отидеш в затвора за десет години. Във вторият случай няма как да отидеш в затвора, защото да откраднеш три дъвки не е престъпление, нищо че е кражба. Мисля, че това се наричаше простъпка, т. е. чичко полицай ще ти изчете лекция за това какво не трабва да правиш, но няма да те прати на топло. ЗАЩОТО НАКАЗАНИЕТО ТРЯБВА ДА СЪОТВЕТСТВА НА ИЗВЪРШЕНОТО. Не може за такова нещо да се дава дузпа, защото дузпата е прекалено голямо наказание за това прегрешение. Но в конкретния случай от мача това е нарушение. Може и да не отидеш в затвора заради дъвките и формално това да не е престъпление, но това не означава, че ако те хванат няма чичко полицай да ти вземе дъвките и да ги върне на мястото.
В случая чичко полицай няма защо да чете лекция на Туре, че не трябва да играе с ръце, пък било и неумишлено, но дъвките трябва да се върнат на мястото