Футболният анализатор Анди Таунзенд изживял неприятни минути в мадридски ресторант, след като е бил объркан с … германския рефер Волфганг Щарк.
Арбитърът, който ръководи първата полуфинална среща в Шампионската лига между Реал Мадрид и Барселона, предизвика бурен скандал с решението си да покаже червен картон на халфа на Белия балет Пепе в ситуация, изиграна доста театрално от бразилския бранител на каталунците Дани Алвеш.
„Седяхме в ресторанта и хапвахме, когато изведнъж забелязах, че доста хора ме гледат втренчено,“ започва разказа си бившият халф на Астън Вила и Челси.
„В един момент някои започнаха да вадят фотоапарати и да ме снимат. Един пък дойде и ми донесе саксийно растение, каза ми „Това е за теб“ и избухна в смях.
„Ние бяхме около 10 човека и започнахме да се питаме какво всъщност се случва. Изумлението ми продължи, след като станах, за да отида до тоалетната. Тогава бях освиркан, та се наложи един от сервитьорите да ме придружава.
„Но аз така и не разбирах за какво става въпрос…
„Нещата започнаха да изглеждат още по-заплашително, когато група мъже се доближиха до мен и започнаха да крещят нещо на испански. Един човек викаше по мен чак от далечния край на ресторанта.
„Изведнъж ми просветна. Не бях свалил акредитацията си от мача от врата си и те мислеха, че аз съм рефера. За тях аз бях Волфганг Щарк..
„Тогава набрах смелост и им казах, че работя за английска телевизия.“
Колегите на Анди в ITV се заляли от смях след сензационния му разказ и дори започнали да му казват Волфи (по името на Волфганг Щарк).
Самият Таунзенд обаче не крие, че не е изпитал особено приятни чувства в ресторанта.
Бившият национал на Ирландия е убеден, че главният виновник за цялата истерия е Жозе Моуриньо, който нападна яростно рефера, Барселона и дори намеси УЕФА в емоционалната си тирада на пресконференцията след мача.
„Сега изглежда смешно, но тези хора наистина търсеха отмъщение. За тях арбитърът е главният виновник за случилото се…
„Да ви кажа честно, след всичко случило се, вече не бих искал Моуриньо обратно на Острова,“ завършва Таунзенд.
[offtopic]kick.bg[/offtopic]
Бая страшничко ще да е било за човека