Какво е по- важно за вас титлата или играта?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Какво е по-важно за вас титлата или играта?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Какво е по- важно за вас титлата или играта?

Мнениеот Pichichi » 26 апр 2011 11:50

Да но има по-слаба защита от цели 4 отбора в А група !!!
Въпрос към сините фенове , в този шампионат в кой от големите мачове (изкл. 1/4 финала с Литекс за купата защото въпроса е за първенството) , Левски надигра някой от силните отбори ?
ЦСКА-Левски / Левски-ЦСКА
Литекс-Левски / Левски - Литекс -предстои
Левски - Локо Пд / Локо Пд-Левски - предстои
Ч.Море-Левски / Левски - Ч.Море - и 2-те победи под голяма въпросителна , Морето си заслужаваше поне Х в един ако не и в 2-та мача .
Много проблеми в 2-та мача с/у Берое !!!
Според мен тази година Левски играе много слабо и причинта не е във футболистите !
Естествено трябва и едно голямо браво за представянето им в ЛЕ .

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 26 апр 2011 11:52

Според мене въпросът е безсмислен. Като играеш в шампионат или турнир, за какво играеш? Ако играеш в бенефисни мачове, в приятелски мачове или да речем за наградата на зрителите, тогава ще играеш за играта, иначе се играе за победата.
Но във тази връзка имам друг въпрос -за мене по-съществен - има ли удоволствие от играта или от победата - тук няма значение - когато играеш със силен отбор, достоен за уважение? И трябва ли да приветстваме съперника, ако той е "вечен" или трябва да го обругаваме, щом сме дошли за играта, а не за победата на всяка цена.
Мисля, че за да има удоволствие от играта или победата, трябва на стадиона да има празник - и едните, и другите да пеят и да се радват за своя отбор. Който обича, той не мрази - това е християнското, а силно да любиш и мразиш е или анахронично, или терористично. И това е видно като сравним Ботев с Яворов , "Хайдути" с "Хайдушки песни". Но това е друга приказка ... А на всички тука - Христос воскресе!

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 26 апр 2011 11:58

Играта е най-важна ! Все пак заради футбола сме на стадиона ! Левски като играе добре,успехите са налице,но много по-важно е хората да идват и да се забавляват по трибуните и да се наслаждават на самата игра ! Сега тук се играе по-зле и от кварталните мачове и затова хората са в камерен състав по трибуните,а титлите станаха само статистика ! Когато има нормален футбол,успехите ще са сладки,защото ще са постигнати срещу силни отбори ;)

ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ :!:
Изображение

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 26 апр 2011 12:03

титлата е хубаво нещо, особенно ако е спечелена от твоя отбор, НО, за да бъде това твоя отбор, преди това той трябва да те е спечелил с нещо, а това в повечето случаи е визията, която представя отбора! дали защото играе нахъсано и себераздаващо, дали защото има колоритни играчи, които като личности те пленяват, или защото на трибуните е много емоционално и т.н.
за съжаление в нашата страна обаче е насадено с десителетия, да си фен само на ЦСКА или Левски, дано това да се промени с времето, защото така футбола ще оцеле в цялата страна, а няма да съществува само в столицата!
пример за фенщина има пак в Англия, където мачовете им и от по-долните дивизии се радват на завиден зрителски интерес, без значение дали отборите имат титли или не (Нортхямптън, който е последен в четвъртата им по-степен лига, е събрал за домакинския си мач 4 500 зритела)!!!
есента ходих на уж завързан мач от нашето първенство за да видя оспорван футбол, но това, което наблюдавах 90 минути сериозно ме замисли по какъв начин може да си върна обратно шесте лева дадени за билет! футбол в истинския си смисъл липсва по нашите терени, защото още от школите объркват рецептата за изграждането и възпитанието на бъдещите футболисти!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
football.total
Контакти:

Мнениеот football.total » 26 апр 2011 12:17

Сравнението ти е адски глупаво пич! Футбола е спорт и както във всички видове спортове радостта на спортисти и фенове се носи от тръпката за победа. Тръпката за успех. Всеки спортист е там на терена или на корта или в залата или където си избереш за да се пребори със другия и да го победи. Оправданията от рода на - ние играем красиво но губим са само за аутсайдерите. Няма отбор или спортист на света който да предпочита красивата игра пред победата, както и няма публика на света която да иска отбора им да губи а пък да играел красиво. В какво се изразява красивата игра според теб? Да се бориш повече от съпреника и да те бият като "маче у дирек" ли? Или да играеш с пасове и финтове като Барса и да си тръгваш с "пълна кошница". Пълен абсурд и пълни глупости!
Като ти гледам аватара ще ти кажа само едно нещо приятелски - спрете с тъпите "батковизми". Незнам феновете на Левски как може да сте толкова глупави да жадувате за тъпотиите на този и да ги приемате като оправдания. Не го ли виждате че чака да вземе някой мач че да изпълзи от дупката си и да започне да ръси малуомните си идиотизми. Къде беше Батков след мача с ЦСКА, защо не седна да се прави на интересен? Май беше омазал потурите някъде, свит не в някоя барака на стадиона а в някоя миша дупка из Подуене. Ако изгледаш безпристрастно мача ви срещу Берое примерно ще видиш че в Стара Загора Берое ви надиграваше през голяма част от времето! Говорим за Берое! Имаха повече положения за гол, дори при 2-2 ваши играчи получаваха картони за бавене на времето! Сам си направи извода! Това че спечелихте беше чиста доза късмет с този късен гол. Както бихте с 3-2 така можеше и да паднете и тогава нямаше и дума да има за красивата игра на Левски че играли страхотно и незнам си какво. И стига с тези глупости за съдиите. Да ок Литекс е подпиран в една или друга ситуация, но големите отбори ги подпират навсякъде. И в Англия и в Германия и където си поискаш. Когато на вас ви бяха свирили към 20 дузпи за един сезон всичко беше кристално чисто нали? Нямаше корупция или уредени мачове. Нямаше хванати играчи. Титлите ви бяха заслужени. Когато друг печели титли защото показва по добра игра всичко е купено и омърсено. Смешно е да плачете така. Трябва да имате достойнство дори и когато губите. Да Литекс е подпиран в една или друга ситуация, но е подпиран колкото Левски и ЦСКА през годините. Нито по малко нито повече.

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 26 апр 2011 12:46

football.total написа:Сравнението ти е адски глупаво пич! Футбола е спорт и както във всички видове спортове радостта на спортисти и фенове се носи от тръпката за победа. Тръпката за успех. Всеки спортист е там на терена или на корта или в залата или където си избереш за да се пребори със другия и да го победи. Оправданията от рода на - ние играем красиво но губим са само за аутсайдерите. Няма отбор или спортист на света който да предпочита красивата игра пред победата, както и няма публика на света която да иска отбора им да губи а пък да играел красиво. В какво се изразява красивата игра според теб? Да се бориш повече от съпреника и да те бият като "маче у дирек" ли? Или да играеш с пасове и финтове като Барса и да си тръгваш с "пълна кошница". Пълен абсурд и пълни глупости!
Като ти гледам аватара ще ти кажа само едно нещо приятелски - спрете с тъпите "батковизми". Незнам феновете на Левски как може да сте толкова глупави да жадувате за тъпотиите на този и да ги приемате като оправдания. Не го ли виждате че чака да вземе някой мач че да изпълзи от дупката си и да започне да ръси малуомните си идиотизми. Къде беше Батков след мача с ЦСКА, защо не седна да се прави на интересен? Май беше омазал потурите някъде, свит не в някоя барака на стадиона а в някоя миша дупка из Подуене. Ако изгледаш безпристрастно мача ви срещу Берое примерно ще видиш че в Стара Загора Берое ви надиграваше през голяма част от времето! Говорим за Берое! Имаха повече положения за гол, дори при 2-2 ваши играчи получаваха картони за бавене на времето! Сам си направи извода! Това че спечелихте беше чиста доза късмет с този късен гол. Както бихте с 3-2 така можеше и да паднете и тогава нямаше и дума да има за красивата игра на Левски че играли страхотно и незнам си какво. И стига с тези глупости за съдиите. Да ок Литекс е подпиран в една или друга ситуация, но големите отбори ги подпират навсякъде. И в Англия и в Германия и където си поискаш. Когато на вас ви бяха свирили към 20 дузпи за един сезон всичко беше кристално чисто нали? Нямаше корупция или уредени мачове. Нямаше хванати играчи. Титлите ви бяха заслужени. Когато друг печели титли защото показва по добра игра всичко е купено и омърсено. Смешно е да плачете така. Трябва да имате достойнство дори и когато губите. Да Литекс е подпиран в една или друга ситуация, но е подпиран колкото Левски и ЦСКА през годините. Нито по малко нито повече.

мисля, че прекалено много пъти използва красноречиви крайни епитети по повод темата и моето мислене, както и не си схванал идеята ми - > когато отборът е играл добре, победата не е най- важната за мен! аз се кефих на 3:1 от Челси или на 1:3 от Юве защото наистина се чувствах супер от играта.. дори при 5:0 от Барса се чувствах горд с някой изпълнения и за миг не съм се срамувал от това. Моля другия път като се опиташ да опишеш колко е тъпо мисленето ми или как е невъзможно сравненито използвай "Аз мисля, че ..." ще е по- удачно защото самият факт, че аз мисля друго яче показва, че не е невъзможно противоположно мнение на изложеното от теб.. което означава, че не го прави единствено... което пък го правил лично твое, а не всеобщо... Освен това смятам, че колкото по- малко говори Батков толкова по- умен изглежда.. т.е. не робувам на неговото мнение.. дори го ненавиждам... предстрави си сега, че не робувам на определено мнение, а имам мое.. и целта на темата е да разбера колко от хората тук имат като моето мнение, а не да разбера колко съм глупав, като съм пуснал подобна тема! Не съм те карал да отговаряш на глупави въпроси нали? Също така до колкото си спомнях написах какво ценя (в общи линии) в един отбор в уводното мнение! Така например ако си прочел повечкото ми мнения ще видиш, че често съм набеждаван, че не съм фен на отборите от моя аватар, защото често ги критикувам като стил на игра независимо колко титли са спечелили!
Относно мача с Берое... не виждам къде споменах, че съм доволен от мача?
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 26 апр 2011 12:54

football.total написа:Сравнението ти е адски глупаво пич! Футбола е спорт и както във всички видове спортове радостта на спортисти и фенове се носи от тръпката за победа. Тръпката за успех. Всеки спортист е там на терена или на корта или в залата или където си избереш за да се пребори със другия и да го победи. Оправданията от рода на - ние играем красиво но губим са само за аутсайдерите. Няма отбор или спортист на света който да предпочита красивата игра пред победата, както и няма публика на света която да иска отбора им да губи а пък да играел красиво. В какво се изразява красивата игра според теб? Да се бориш повече от съпреника и да те бият като "маче у дирек" ли? Или да играеш с пасове и финтове като Барса и да си тръгваш с "пълна кошница". Пълен абсурд и пълни глупости!
Какви батковизми бря? Ти можеш ли да четеш-кой е батков, че ще му приписваш някакво поведение, което било "уж" характерно за него? И чакай-темата за батков ли е? Или тебе това те "сърби" в момента? Или просто няма какво да кажеш?
А сравнението изобщо не е "адски глупаво", защото това е въпрос, който стои от доста отдавна във футболните среди! Да, наистина е спорт и победата е важна, но не най-важна и не с цената на всичко-усещаш ли разликата? Немалко хора са казали, но може би не си ги чувал, че това е спорт, не корида, не кеч и т.н.-казват го именно за това, победа, но не с цената на всичко! Чувал ли си понятие като "принцип на олимпизма"? Където е важно участието, а не непременната победа? Огледай въпросът комплексно и не ми говори за батковизми-той не е Левски или Ботев, за да служи за пример! Нито пък той тепърва ще открива топлата вода хихи! :lol:
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 26 апр 2011 13:13

Играта и СЪРЦАТА
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
Roger_Federer
Контакти:

Мнениеот Roger_Federer » 26 апр 2011 13:15

Лафът за красивата игра е за локотата,славията и подобни тимчета,които правят един мач в годината,свършват в средата на таблицатата и се бият в гърдите,че са играли красиво.Като фен на ЦСКА има само победа.Не правя трагедии ако паднем и разбира се,че стилът на отбора е в пъти по важен от някой трофей,но така наречената игра е средство за постигане на титлата.Това не са две различни неща,за да кажем кое е по важно.Без почти перфектна игра,била тя и задкулисна,няма титла.

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 26 апр 2011 13:18

Roger_Federer написа:Лафът за красивата игра е за локотата,славията и подобни тимчета,които правят един мач в годината,свършват в средата на таблицатата и се бият в гърдите,че са играли красиво.Като фен на ЦСКА има само победа.Не правя трагедии ако паднем и разбира се,че стилът на отбора е в пъти по важен от някой трофей,но така наречената игра е средство за постигане на титлата.Това не са две различни неща,за да кажем кое е по важно.Без почти перфектна игра,била тя и задкулисна,няма титла.

Да добре хубаво е самозаблуждението.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Върни се в “Футбол - България”