Футбол на Великден ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

4oKuTo
Контакти:

Re: Футбол на Великден ?

Мнениеот 4oKuTo » 19 апр 2011 18:27

От ТОП 5 първенствата само в Италия нямат мачове на Великден.
П.С.: Често срещана практика е да се играе по празници, защото тогава телевизиите отчитат доста висок рейтинг. За мен единственото отрицателно са тези мачове в 21 часа, това наистина си е прекалено късен час. Далеч по-добре би било мачовете да са с час или два по-рано.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 20 апр 2011 13:14

Аз съм живял в тази пропаднала страна Англия и да, там се играе и работи по празниците. Там няма значение дали е Коледа, Великден или Нова година - имаш ли смяна в него ден бачкаш. От друга страна ако е Великден ще получиш четворна надница (първо това е голям празник и второ е неделя), сиреч ако взимаш 7 паунда (най-ниската ставка) на час за 8 часа това са 56 паунда, умножено по четири - 224 паунда. От друга страна те имат този "навик" от бурните капиталистически времена, а днес хората са толкоз притив да бачкат на празниците и голямата надница е единствения начин да ги принудят да го сторят.
Що се отнася до България - не са чак толкоз много хората, които трябва да работят на Великден. Има ги, ала това са хора, на които същината на работата е да се дават дежуства. В работни сфери като тези често се прави допитване кой желае да поеме тези смени или дежуства, а и се прави опит семейните хора да се оставят да почиват.
Що се отнася до мач в неделя - против съм. Още си спомням един мач между Левски и Литекс (не помня кой беше домакин), който се игра на Великден и на терена стана поредния масов бой. Беше ужасно. А който желае да гледа такива простотии на Великден, то мога само да го поздравя за... което сам си хареса.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

TopCat
Контакти:

Мнениеот TopCat » 22 апр 2011 01:53

За мен да гледам футбол е по-голям празник от измислените празници на една изфабрикувана от господари религия! Ето оня ден ЦСКА и Литекс беше празник за окото и мач на едно много прилично ниво, дори бих казал сходно на това държави като Чехия, Австрия и т.н. Докато ям козунаци що да не си гледам мача?

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 22 апр 2011 05:40

TopCat написа:За мен да гледам футбол е по-голям празник от измислените празници на една изфабрикувана от господари религия! Ето оня ден ЦСКА и Литекс беше празник за окото и мач на едно много прилично ниво, дори бих казал сходно на това държави като Чехия, Австрия и т.н. Докато ям козунаци що да не си гледам мача?

...И един мормон завива християни в станиол... Пич, твоята религия - футбола, според теб от кого и поради каква причина е "изфабрикувана"?
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 22 апр 2011 11:20

Е, то май трябва да се забранят и мачовете в работно време, когато си изкарвам тялото Христово, да се забранят командировките, освен ако дестинацията не съвпада с гостуването на предварително деклариран при подписването на трудов договор от служителя, отбор... Все пак, хората, които се оплакват, че ходенето на мач е мъка и неподходящо занимание на Великден, биха могли да си наемат някоя мутра да ги обработи на Разпети Петък, примерно, а после да си изкарат спокойно Възкресението.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

TopCat
Контакти:

Мнениеот TopCat » 22 апр 2011 15:16

Апостола, ходи чакай Нибиру и не ми развивай теории на конспирацията! Не отричам защо е създаден футбола, но целите на създателите му са много по-невинни от идеите на най-долната религия - Християнската!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 22 апр 2011 15:40

Типично нашенска простотия е да сложиш мач и то между два отбора,които са традиционни за българския футбол,с много публика,дългогодишно съперничество на Великден на обяд.Да,рейтингът на БТВ Екшън ще е стабилен,почти всеки ще си е вкъщи в този ден и вероятно телевизорът ще е пуснат на този мач,който ще е единствен по това време.Нима в Италия футболът не е религия?Религия е и затова мачове,разбира се,има,но те са в събота.Има мач след мач в събота без значение какво искат телевизиите,даващи мачовете.Супер щеше да е кръгът да е в събота и понеделник.Всеки щеше да може да отиде на мач на любимия си отбор в почивен ден,без значение като домакин или гост.Айде,ние,беройците,ще сме със семействата си,ще почетем празника,някои само вкъщи,други на църква и т.н.,ще отидем на мача и ще се приберем.Ами левскарите,пътуващи от София или от някъде другаде,които искат да гледат Левски?Както беше написал един потребител в тази тема,трябва в 11 да тръгнат към Стара Загора и да се приберат вечерта...За самите футболисти и това,че ще играят на този ден пък да не говорим.Ами за мачът в понеделник вечер Калиакра-Локо Пд какво да кажем.Феновете на Локо Пд трябва да се приберат от метал столицата на България сутринта и веднага да отиват кой на работа,кой на училище,кой на университет и т.н.Еми тъпанари са БТВ,това е самата истина.Силно се надявам друга или други телевизии да вземат първенството през следващия сезон.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 22 апр 2011 19:21

До Котарачето - ти първи започна с тези теории на конспирацията. Ако смяташ, че Християнството се е "зародило" конспиративно, то не си в час. Що се отнася, че се е извратило - то нивга не съм го отричал. А до Чичо Митко..., ъъ, да ти си чичо Митко.
Дяконе, победихме!

Върни се в “Футбол - България”