Реал Мадрид - Барселона - 1:1 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Re: Реал Мадрид - Барселона - 1:1 FT

Мнениеот TodorT » 17 апр 2011 12:13

Аз съм доволен, че не загубихме на Бернабеу.... най-малко от психологическа гледна точка преди важните мачове с Барса, които предстоят... Моуриньо показа, че поне за вчера си е научил урока... Макар, че Барселона владееше много повече топката трудно достигаше до нак. поле на домакините.... за това голяма вина има и Пепе, който изигра страхотен мач! И макар, че Реал атакуваше по-рядко, атаките им бяха по-остри :) Относно дузпите: през първата част нямаше дузпа срещу Вия... през второто полувреме нарушението на Албиол (най-голямото разочарование на Реал) беше явно и заслужена дузпа... Дузпа за Реал, според мен, имаше ... Контакт има, може и да не беше толкова силен, но атаката се разви супер бързо, а при такава скорост и най-малкият допир може да ти наруши баланса! Та с две думи: Закономерно равенство! :)
Последна промяна от TodorT на 17 апр 2011 12:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
McMarto
Контакти:

Мнениеот McMarto » 17 апр 2011 12:14

Реал надхвърлиха и най-големите ми очаквания за този сезон. В първия сезон на Специалния очаквах единствено сравнително добро представяне в евротурнирите, а въобще не съм се и надявал да се противопоставим на Барса. Представям си следващия сезон какво ще стане.
А тея пасове и владеене на топката не знам защо въобще ги гледате когато играе Барселона. Напълно нормално е Барса да имат по-голям процент, това си е техния стил на игра - те винаги са разчитали на много пасове, поне през последните десетина години. Дори когато падат, Барса пак имат 3 пъти повече пасове от противника си. Това е все едно да кажем, че Барса са заслужавали да победи, защото Реал са правили много повече нарушение - статистиката е в полза на Барса, но това не определя нищо.

Впрочем, вижте на какво попаднах:
Отборът на Реал Мадрид практикува все по-близък стил на игра с този на Барселона, сочи статистика в Шампионската лига. "Лос бланкос" залагат на продължително владеене на топката, а не на директния футбол с контраатака, който личеше от играта им в началото на сезона.

Мадридчани са втори по владение на топката в Шампионската лига с 57 процента средно на мач. Единствено Барселона е с по-голямо териториално превъзходство - 61 на сто. Срещу Тотнъм момчетата на Жозе Моуриньо приключиха срещата с процентно владение 66 процента. В двубоя с Олимпик Лион на "Жерлан" Реал Мадрид завърши 1:1, но тотално доминираше - 62:38.

На трето мясято по владение на топката от останалите осем отбора в Шампионската лига е Манчестър Юнайтед (57 на сто). Шалке 04 е най-слаб по този показател - едва 43 % в срещите си в надпреварата.

http://sportni.sportal.bg/news/Real-Mad ... .3359.html
Последна промяна от McMarto на 17 апр 2011 12:18, променено общо 1 път.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 17 апр 2011 12:16

McMarto написа:Реал надхвърлиха и най-големите ми очаквания за този сезон. В първия сезон на Специалния очаквах единствено сравнително добро представяне в евротурнирите, а въобще не съм се и надявал да се противопоставим на Барса. Представям си следващия сезон какво ще стане.

Много си подценяваш отбора. Силни сте, но е вярно, че този сезон ви бутат повече отпреди. Но това е нормално. При толкова много инвестиции, а и Моуриньо е треньор. Както и да е. Финалът ще е много интересен.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
Los_Ches
Контакти:

Мнениеот Los_Ches » 17 апр 2011 12:18

Моето мнение че несе получи очавания спектакал.Много слаб съдия!!!!!Със сигорност българските "Баничката" ,''Пастата" и тн.. щяха да се справят мн по добре ;)

Потребителски аватар
verdi138
Контакти:

Мнениеот verdi138 » 17 апр 2011 12:30

Предчувствам, че в следващите 3-4 години футбола ще бъде тотално доминиран от Реал, както някога го правеше Аякс. Жалко за Барса, че не успяха да реализират потенциала си (а може би толкова са можа ли) да добавят поне още една ШЛ към твърде скромния си актив. Явно около този отбор се говори прекалено много, по подобие на МЮ, но истината е много различна.

Потребителски аватар
McMarto
Контакти:

Мнениеот McMarto » 17 апр 2011 12:31

verdi138 написа:Предчувствам, че в следващите 3-4 години футбола ще бъде тотално доминиран от Реал, както някога го правеше Аякс. Жалко за Барса, че не успяха да реализират потенциала си (а може би толкова са можа ли) да добавят поне още една ШЛ към твърде скромния си актив. Явно около този отбор се говори прекалено много, по подобие на МЮ, но истината е много различна.

Абе, и Барса още не са за отписване. Имат шансове за ШЛ, но това реми ще им подкопае статута на непобедими.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 17 апр 2011 12:32

Безобразно съдийство

1. Не даде дузпа срещу Вия
2. Пепе имаше поне 3 100% жълти картона
3. Не изгони Алвеш
4. Не показа жълт картон на Меси, който си го просеше...

Иначе сами си се прецакахме
Поздравления за Реал, които след като останаха с 10 човека заиграха по добре и си заслужиха равенството !

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 17 апр 2011 12:32

Съдята сбърка с много отсъждания ( неотсъждания).Аз гледам повечето мачове на Барселона през сезона,и ми прави впечатление ( все пак това е мое мнение де) че не се дават жълти картони на футболисти на Барселона в ситуации в които 90 % в което и да е първенство на който и да е отбор се дава.

За ситуациите които гледам че се спори ,то е очевидно че при червен картон за Албиол ,трябва да се даде жълт за Алвеш.
Но много ме издразниха две ситуации.Едната на Педро след като водеше топката и сам се спъна от нея,се очертаваше контра атака на Реал.....Педро абсолютно умишлено от легнало положение си вдигна и краката и ръцете само и само да събори футболиста от Реал който поемаше топката.Това за мен е толкова жълт картон че няма до къде.

Другото положение е на Пуйол.При един удар на Ди Мария към врата Пуйол със закъснял шпагат толкова зверски влезна че трябваше и нарушение да се даде( в близост до вратата) и жълт картон за Пуйол.

Освен това до колкото знам по правилник съдията може да даде жълт картон на футболист който показва със жест към съдията че трябва да бъде даден жълт картон на противноков футболист.Меси при ситуацията със жълтия картон на Марсело показваше много отявлено.И до като други футболисти от както това правило е влезнало,гледам че повдигат ръка но се спират,тая въшка правеше жест до като съдията не даде картон.Яко започва да ме дразни Меси.Бил много скромен и т.н ..... вижда се че е скромен само като му върви играта.Иначе се видя че с нищо не се различава от Роналдо например от гледна точка на държанието си когато играта не му върви.

Освен това имаше една ситуация в която Меси в опита си да не загуби топката си удари главата във крак на футболист на Реал....тръгваше контра за Реал.....ВЕДНАГА СЕ СПРЯ ИГРАТА.Ебахти и въшката мръсна.Къв е тоя беее?Ами ше се спре играта след като приключи контрата.
След няколко мин при една атака на Реал футболист на Реал също така се удари ,падна на земята,сви се,получи се контра трима на двама в полза на Барселона....атаката си продъжи ....

Освен това ми прави впечатление че всикчи футболисти на Барселона са се откъснали от реалността.Та това е футбол.Във всеки мач има нарушения.А те са свикнали срещу тях да няма нарушение и вчера когато се игра що годе като трябва срещу тях,то не бяха вдигане на ръце,жестикулиране към съдията и т.н при положение че те играят винаги на ръба на позволената игра в защита и в много положение правят нарушения които не се свирят от съдията.

Като цяло вчера Реал ми хареса.С много желание и дух играха футболисте,което много ме зарадва.

А всъщност,вчера Барселона атакуващо ли играха? Щото както знаем от техни фенове ,те ВИНАГИ играят атакуващо.
Според мен да обикаляш зад центъра с пасове по ширина цял мач,не е атакуващ футбол ,въпреки притежанието на топката.
Последна промяна от sl321 на 17 апр 2011 12:40, променено общо 6 пъти.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 17 апр 2011 12:33

McMarto написа:
verdi138 написа:Предчувствам, че в следващите 3-4 години футбола ще бъде тотално доминиран от Реал, както някога го правеше Аякс. Жалко за Барса, че не успяха да реализират потенциала си (а може би толкова са можа ли) да добавят поне още една ШЛ към твърде скромния си актив. Явно около този отбор се говори прекалено много, по подобие на МЮ, но истината е много различна.

Абе, и Барса още не са за отписване. Имат шансове за ШЛ, но това реми ще им подкопае статута на непобедими.

Равенството не е загуба май :?

Потребителски аватар
verdi138
Контакти:

Мнениеот verdi138 » 17 апр 2011 12:34

И не мога да разбера тъпите заглавия на всички БГ спорт поратли - Барса изпуснала Реал. На терена беше точно обратното - две дузпи - по една за двата отбора. Две греди за Реал срещу една за Барса и поне една 5 чисти положения за гол пред Реал в повече от тези за Барса. При положение, че играхме цяло полувреме с човек по-малко... :roll: Направо си ги изпуснахме, но пък им смачкахме самочувствието и ще им вгорчим сезона.

Върни се в “Реал Мадрид”