20-те най-важни футболни клуба в света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

would
Контакти:

Re: 20-те най-важни футболни клуба в света

Мнениеот would » 16 апр 2011 15:02

За това че са новатори за схемата 4-4-2 се съгласявам,но Гранде Торино идва за отбора им през 40-те когато стават шампиони през 43, 46, 47, 48, 49.Но за мен лично, Торино нямат място в тази класация.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 16 апр 2011 15:04

Tommi написа:
storm написа:Имам предвид, че са най важни по простата причина, че те са основатели на играта.. От тях е започнало развиването на футбола до днес.. Никой не омаловажава другите отбори.. Тази статия няма за цел да покаже кой колко е спечелил, а това кой с какво се отличава..

Основатели на играта са английските отбори и от тях започва развитието на футбола, а след това много отбори имат принос за това развитие. И искам да поправя една неточност в статията - Торино не играе със схема 4-4-2, а с 4-2-4.

Е аз говоря ,че са едни от съоснователите на Калчото, не на самия футбол.. :)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 16 апр 2011 15:06

would написа:За това че са новатори за схемата 4-4-2 се съгласявам,но Гранде Торино идва за отбора им през 40-те когато стават шампиони през 43, 46, 47, 48, 49.Но за мен лично, Торино нямат място в тази класация.

Всеки си има мнение и аз уважавам твоето ..

Потребителски аватар
c0mba
Контакти:

Мнениеот c0mba » 16 апр 2011 15:12

storm написа:
would написа:За това че са новатори за схемата 4-4-2 се съгласявам,но Гранде Торино идва за отбора им през 40-те когато стават шампиони през 43, 46, 47, 48, 49.Но за мен лично, Торино нямат място в тази класация.

Всеки си има мнение и аз уважавам твоето ..

would ,къв си ти да не уважаваш велик клуб като Гранде Торино ве .. Пръкнал се няква селска пръчка дето гледа футбол от 2008 година и ще обеснява кой има кой няма ,айде със здраве , отивай ,че млякото ти изстина !
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее!

would
Контакти:

Мнениеот would » 16 апр 2011 15:19

Първо съм на 25 години. Второ гледам Серия А от 1994 - имаше едно предаване Всяка Неделя и даваха по един мач от Серия А - Юлиян Димитров коментираше.Казах че според МЕН, т.е. мое лично мнение,че Торино няма място в тази класация и си имам своите доводи.Хайде със здраве.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 16 апр 2011 15:36

Понеже ми хареса тази статия, утре или през седмицата ще направя една подобна за позабравените отбори, които са били добри навремето..

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 16 апр 2011 15:41

статията е много хубава... имам един куп въпроси около някои отбори изброени в нея.. но по късно....
идеята ми е .. защо всички глорихънтъри се чудят защо отбори като барселона ,. ливърпул и мю не са в класацията... ами ще ви обясня защо.... защото футбола е игра на 2 века.. и през този период от време са се случили толкова много иновационни неща... който немогат да бъдат заличени с лека ръка заради успехите на някои отбори от преди 20-30 години !
защо ливърпул носителя на 5 европеиски купи не е в списъка.. ??
ами защото реал мадрид е първия отбор спечелил толкова евро купи за такъв кратък период от време...а и са рекордьор по отличия в турнира!
защо барселона с неиния красив футбол не е ??
ами защото когато аякс са практикували красивия тотален футбол със собствени юноши... точно барселона са един от отборите. които се нарежда пръв на опашката за покупки... и до 90-те години включително го правеше!
за мю и арсенал въобще незнам с каква иновация могат да бъдат запомнени!

пс.. някои може ли да обясни подробно защо Космос не съществува ?
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 16 апр 2011 15:47

boys85 написа:
Артилериста написа:Къде са Барселона и Арсенал-2 от 3те(заедно с Аякс) най-силни школи в света.Ето за такива отбори трябва да се пише,където 80% от състава им е изграден от юноши и в които дават път на младите да се развиват.Особено Барселона през последните 7-8 години са най-силния отбор в света-с най-много световни шампиони,индивидуални отличия и отборни трофеи,предимно с млади играчи,които самите те са си произвели :!:

Арсенал пък каква школа имат или броиш привличаните 16-17 годишни французи за техни юноши? :lol:
А уникален клуб по този признак можеш да кажеш на Атлетик Билбао. Никакви чужденци, само собствени играчи и всичките са баски. А това дето правят Барселона, Манчестър Ю, Арсенал, Челси и другите големи отбори да привличат деца от цял свят и те да им се водят юноши не съм съгласен. Атлетик Билбао също заслужава място в статията. ;)

icomitov
Контакти:

Мнениеот icomitov » 16 апр 2011 15:53

tva e nai sme6nata tema v istoriata nemoje klub kato INTER da go nqma a nekvi sme6nici ot amatiorskata liga da sa v 4elnite pozicii

Потребителски аватар
Артилериста
Контакти:

Мнениеот Артилериста » 16 апр 2011 16:05

DmG написа:
boys85 написа:
Артилериста написа:Къде са Барселона и Арсенал-2 от 3те(заедно с Аякс) най-силни школи в света.Ето за такива отбори трябва да се пише,където 80% от състава им е изграден от юноши и в които дават път на младите да се развиват.Особено Барселона през последните 7-8 години са най-силния отбор в света-с най-много световни шампиони,индивидуални отличия и отборни трофеи,предимно с млади играчи,които самите те са си произвели :!:

Арсенал пък каква школа имат или броиш привличаните 16-17 годишни французи за техни юноши? :lol:
А уникален клуб по този признак можеш да кажеш на Атлетик Билбао. Никакви чужденци, само собствени играчи и всичките са баски. А това дето правят Барселона, Манчестър Ю, Арсенал, Челси и другите големи отбори да привличат деца от цял свят и те да им се водят юноши не съм съгласен. Атлетик Билбао също заслужава място в статията. ;)

Ок подкрепям отборите,които си играят само с юноши и местни момчета,но Арсенал е от отборите,който налага млади играчи и без пари правят силен отбор-е тва имах предвид :!: :) :) ;) ;) ;)
"ЦСКА-всичко започва и свършва така.Тези 4 букви са моят живот"

Върни се в “Футбол - Свят”