roskata21 написа:стана ми интересно, в България като се отложи мач според наредбите се играе след 24 часа, а в Англия не е така. Спомнете си последно тази зима колко мачове се отлагаха заради лошо време и бяха пренасрочвани със седмици по-късно - примера е с Челси - Ман.Юн, който от края на януари се насрочи за началото на март (по спомен)
Сравнението ти е неудачно, защото причините за тези отлагания са различни. Английските мачове бяха отложени заради атмосферните условия и причината не беше в самите стадиони и възможността да се проведе на тях мач, а заледените пътища и улици, които можеха да създадат опасност за зрителите. Мачовете се отложиха за първата удобна и за двата участващи в сблъсъка отбори. Мачът, който си дал за пример беше отлаган още поне един или два пъти заради класирането в следващ етап в състезанията за вътрешните купи, а и предстоящите участия в евротурнирите.
Отделно от това не разбирам и мрънкането срещу телевизията и началните часове на мачовете. За тв правата на тези двубои са платени пари и то не малко. Погледнете отново към Англия и ще видите, че мачовете всеки уикенд и началните им часове, които са предвидени за излъчване се нареждат според желанието на "Скай" / в конкретния случай/. Тяхната лига си има сайт, на който е публикувана програмата и началните часове като първоначално всички са в един ден и един и същи час. През няколко месеца се определят мачовете за излъчване за следващите два или три месеца в зависимост от класирането и интригата в даден предстоящ мач. Изместват се мачове за неделя и понеделник и т.н. В практиката на родната тв по този въпрос няма нищо ненормално, друг въпрос е доколко това е удобно за зрителите, които смятат да посетят съответния стадион.
По въпроса за електричеството мога да кажа, че е твърде възможно да има някакъв номер с този срив, но и веднага си припомням какви са "възможностите" на ЕВН с една случка, там където аз живея. На една нова година се получи такава "дискотека", на каквато никога преди това не съм присъствал. На един етаж, в един и същ апартамент, една стая светеше, а съседната не. И така беше по цялата улица и това се случи в град Пловдив, а не в някое забравено от Бога село, на което елктропреносната мрежа не е виждала поддръжка от падането на комунизма насам. Та независимо какво са казали двамата анонимни / никъде не са цитирани нито имената им, нито длъжностите им, но пък думите им служат за създаването на всевъзможни сценарии/ представителя на ЕВН по повод случката, то аз съм склонен да повярвам на ръководството на Черноморец в случая.