Общо събрание на ПФК Локомотив (Пд)

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

staria
Контакти:

Re: Общо събрание на ПФК Локомотив (Пд)

Мнениеот staria » 15 апр 2011 19:59

Sofia 1929 написа:
Sofia 1929 написа:Въпросът ми е само един, не е ли редно преди да се започнат каквито и да било юридически стъпки за промяна, да се изчака официалното излизане на книгата, която се очаква вече незнам коя година подред и все се отлага?
Не целя заяждане и задавам въпроса си с уважение към авторите за труда им, който е безспорен, отделен е въпроса за личното ми мнение по темата.

И тази тема си "влезе в руслото" :lol: Все пак, ако някой реши да отговори на моя въпрос ще бъде идеално

Какво общо има книгата с юридическата промяна? Тази книга е за хора, които искат да научат историята. За тези, които е знаят, си е нормална стъпка за да възтържествува борбата на нашите бащи и дядовци. Ако имаш някакви доказателства, че не сме прави, заповядай в съда и се обоснови. Ако искаш даже ще организираме една среща в която можеш да изложиш аргументите си.

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Мнениеот Sofia 1929 » 15 апр 2011 20:01

staria написа:
haiobaio написа:Наистина ми е странно, това което правите, но ваша си работа.
От близо 82 години ние се водим най-стария железничарски клуб в Европа, сега вече вие ли сте най-стария или отричате, че имате нещо общо с железничарите?

А ти си задай въпроса, ако ние просто бяхме един железничарски отбор, защо винаги сме имали повече публика от вас, въпреки че нямаме вашите успехи, не сме от по-големия град и т.н. Защо едно "подразделение" на вашия отбор има повече фенове? Като си отговориш на този въпрос заповядай пак да подискутираме фактите...

В един град с вас и с Ботев(които сам казваш, че нямате толкова успехи), Марица и Спартак Пловдив нямат никакви фенове. Как си представяш бройката ви, ако бяхте в един град с Левски и ЦСКА? Ама честно :lol: :arrow:
ИзображениеИзображение
Български Железничарски Спортен Клуб

СЪСИПАХТЕ ОТБОР СВЕТИЛО - ЗАСЛУЖАТЕ БЕСИЛО!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 15 апр 2011 20:06

Sofia 1929 написа:
staria написа:
От близо 82 години ние се водим най-стария железничарски клуб в Европа, сега вече вие ли сте най-стария или отричате, че имате нещо общо с железничарите?

А ти си задай въпроса, ако ние просто бяхме един железничарски отбор, защо винаги сме имали повече публика от вас, въпреки че нямаме вашите успехи, не сме от по-големия град и т.н. Защо едно "подразделение" на вашия отбор има повече фенове? Като си отговориш на този въпрос заповядай пак да подискутираме фактите...

В един град с вас и с Ботев(които сам казваш, че нямате толкова успехи), Марица и Спартак Пловдив нямат никакви фенове. Как си представяш бройката ви, ако бяхте в един град с Левски и ЦСКА? Ама честно :lol: :arrow:

Задаваш страхотен въпрос, на който с радост ще ти отговоря!

Локомотив София е един истински железничарски отбор. Наистина най-стария ако не се лъжа съществуващ в момента. Именно това му зачатие на отбора го ограничава от към голяма маса фенове. От друга страна Локомотив Пловдив не е създаден като ведомствен клуб, или от определена прослойка, а е бил отбора на кажи-речи целия град - 4 район, най-големия пловдивски район тогава. Именно за това, докато в София оставате малко на страни като бройка фенове от големите Левски и ЦСКА, в Пловдив, Спортклуб е много време отбора с най-много записани членове, с най-много фенове и поддръжнии. В последтствие благодарене на това, че българското село е обезлюдено и се вкарва в панелите и комбинатите - другия отбор на Пловдив - Ботев натрупват повечко фенска маса, тогава е модерно - отбора на Армията, на партията и тн - по подобие на ЦСКА.

Та, ако бяхме на ваше място, може би щехме да сме съперника на ЦСКА... :)
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Мнениеот Sofia 1929 » 15 апр 2011 20:07

staria написа:
Sofia 1929 написа:
Sofia 1929 написа:Въпросът ми е само един, не е ли редно преди да се започнат каквито и да било юридически стъпки за промяна, да се изчака официалното излизане на книгата, която се очаква вече незнам коя година подред и все се отлага?
Не целя заяждане и задавам въпроса си с уважение към авторите за труда им, който е безспорен, отделен е въпроса за личното ми мнение по темата.

И тази тема си "влезе в руслото" :lol: Все пак, ако някой реши да отговори на моя въпрос ще бъде идеално

Какво общо има книгата с юридическата промяна? Тази книга е за хора, които искат да научат историята. За тези, които е знаят, си е нормална стъпка за да възтържествува борбата на нашите бащи и дядовци. Ако имаш някакви доказателства, че не сме прави, заповядай в съда и се обоснови. Ако искаш даже ще организираме една среща в която можеш да изложиш аргументите си.

Защото така е редно. Въз основа на това изследване(описано в книгата) се преминава към юридическо признаване, поне на теория би следвало да е така. Не виждам ти какво толкова подскачаш в случая, доколкото знам авторите пишат тук, като влязат, ще си изкажат мнението.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Мнениеот Sofia 1929 » 15 апр 2011 20:13

Задаваш страхотен въпрос, на който с радост ще ти отговоря!

Локомотив София е един истински железничарски отбор. Наистина най-стария ако не се лъжа съществуващ в момента. Именно това му зачатие на отбора го ограничава от към голяма маса фенове. От друга страна Локомотив Пловдив не е създаден като ведомствен клуб, или от определена прослойка, а е бил отбора на кажи-речи целия град - 4 район, най-големия пловдивски район тогава. Именно за това, докато в София оставате малко на страни като бройка фенове от големите Левски и ЦСКА, в Пловдив, Спортклуб е много време отбора с най-много записани членове, с най-много фенове и поддръжнии. В последтствие благодарене на това, че българското село е обезлюдено и се вкарва в панелите и комбинатите - другия отбор на Пловдив - Ботев натрупват повечко фенска маса, тогава е модерно - отбора на Армията, на партията и тн - по подобие на ЦСКА.

Та, ако бяхме на ваше място, може би щехме да сме съперника на ЦСКА... :)

Вкарваш си автогол! Пловдив, казваш се населява със селяни които са със силният на деня т.е. по думите ти с Ботев(който има 2 титли), как си представяш нещата ако бяхте на наше място в София(която по мое мнение се пълни с "малко" повече селяни :lol:), при наличието на ЦСКА и Левски, със по сто титли??? Е на това ми отговори.
Не се обиждайте, но малко сектатско подхождате към тази тема. По ваши форуми попадам на какви ли не призиви, към потребители да си сменят аватари и т.н. с 1936 г., което е малко как да го кажа...
Последна промяна от Sofia 1929 на 15 апр 2011 22:46, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 15 апр 2011 20:14

Sofia 1929 написа:
staria написа:

През 1943 година имаме 1045 члена, Левски 588, АС23(да приемем ЦСКА) 130, а вие 25. С други думи повече от всички вас взети заедно. Официални данни на БНСФ от 1943 година.

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Мнениеот Sofia 1929 » 15 апр 2011 22:43

През 1943 година имаме 1045 члена, Левски 588, АС23(да приемем ЦСКА) 130, а вие 25. С други думи повече от всички вас взети заедно. Официални данни на БНСФ от 1943 година.

Извърташ се и не ми казваш мнението си на въпроса, който съм ти задал, колкото и хипотетичен да е... Освен това в цитираната статистика от 1943 г. би следвало да го има и отбора на ЖСК Пловдив...
Не ме разбирайте погрешно, уважавам труда на авторите и бих си взел книгата да я прочета с интерес, без значение от вътрешното ми убеждение. Именно поради това до момента не съм се включвал в каквато и да било дискусия. Едва след като човек се запознае с всичко написано, е редно да си изкаже мнението. Тук ми прави впечатление, че всички се стремите да убедите всеки в правотата на това, което твърдите, като често стигате твърде далеч...
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
since1926
Контакти:

Мнениеот since1926 » 15 апр 2011 23:23

Книгата е ужасно голяма и за момента до колкото знам няма да се пуска на пазара. Имаме един милион доказателства за какво са ни книги и прочие.
[offtopic]Иначе книгата я има черно на бяло[/offtopic]
Изображение

Потребителски аватар
GBP
Контакти:

Мнениеот GBP » 16 апр 2011 04:01

Книгата, доколкото знам, с всичките приложения - снимки, копия на документи и прочие "салтанати" е с обем 1300-1400 страници. Разходите по отпечатването на книга с подобен обем /част от който са снимки, а не текст/ са доста големи. Съответно и цената няма да е малка и не знам дали достатъчно хора биха си я купили, за да може авторите да си "избият" разходите по отпечатването, защото те са обикновени привърженици като нас, не са милионери.
Друг вариант е да пуснат съкратен вариант в интернет. Само че тогава читателите ще си я изтеглят и когато се намерят пари за издаването й на хартия, не знам колко хора биха си я купили, след като вече са я свалили безплатно от интернет. Особено пък като се има в предвид, че все пак живеем в България...

Потребителски аватар
plan-2012

Мнениеот plan-2012 » 16 апр 2011 08:05

Искам да попитам капацитетите тук , знаят ли нещо за датата 25 юни 1939г. и резултата ЖСК-Спортклуб 2-11, тук пак ли става въпрос за един и същи клуб или някаква двустранна игра са си направили ?

Върни се в “Локо Пловдив”