Ференц Пушкаш най-добрият играч през 50-те години в света
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Ференц Пушкаш най-добрият играч през 50-те години в света
Голям наистина ГОЛЯМ
- Show Must Go On
Гледах няколко пъти клипчетата с неговите изпълнения и смея да твърдя, че гледах нещо невероятно. Гений си е бил човека не може да се отрече.
stanislav89 написа:Само едно ме е яд и това е ,че един от най-великите футболисти за всички времена , така и не е спечелил световната купа , още повече че Унгария са били най-добрият отбор prez 1954.
Този финал тогава става известен като чудото от Берн,защото всички са очаквали убедителна победа на Унгария,още повече двата отбора се срещат в групите и унгарците ги бият с 8на3 мисля!Скоро четох някьде,че хора,които са били в сьблекалнята на немците след мача са видели спринцовки и др.опаковки от лекарства!Аве явно футбола от край време е една гпляма измама!Иначе поздрави за темата и поклон пред големия играч,няма вече легенди като него,особено в Реал!
Frankie Lampard написа:Велик футболист, част от две от най-големите нападателни двойки - Пушкаш - Ди Стефано и Пушкаш - Koчиш. С Кочиш почти сами довеждат Унгария до финал на СП.
Малка поправка на СП 54 Пушкаш почти не участва - контузен е в първия мач и се връщя невъзстановен за финала и въпреки ,че вкарва гол в самото начало не е пълноценен още повече ,че времето е дъждовно и практически отбора на Унгария играе с човек по-малко,а и са играли продължения на полуфинала срещу Уругвай и въпреки това само късмета спасява германците. Освен Кочиш и Пушкаш в унгарския отбор има цяла плеяда великолепни футболисти - Божик(който е и капитан), Хидегкути ( централния нападетел на отбора - първия изтеглен назад централен нападател в историята на футбола в знаменития мач срещу Англия на Уембли вкарва 3 гола), Цибор, Кубала( на СП играе вече за Испания според някои източници го посочват като футболист номер 1 на Унгария за 20-век , други посочват Пушкаш) като всеки един от тях е играл в Реал (М) или Барселона.
- Captain Stottlemeyer
rado. написа:stanislav89 написа:Само едно ме е яд и това е ,че един от най-великите футболисти за всички времена , така и не е спечелил световната купа , още повече че Унгария са били най-добрият отбор prez 1954.
Този финал тогава става известен като чудото от Берн,защото всички са очаквали убедителна победа на Унгария,още повече двата отбора се срещат в групите и унгарците ги бият с 8на3 мисля!Скоро четох някьде,че хора,които са били в сьблекалнята на немците след мача са видели спринцовки и др.опаковки от лекарства!Аве явно футбола от край време е една гпляма измама!Иначе поздрави за темата и поклон пред големия играч,няма вече легенди като него,особено в Реал!
Аз пък имам приятел - унгарец, който твърди, че мачът на финала е бил продаден от футболисти, които след това са заминали на Запад.

П.П. Легендата премина от "Реал" в "Шалке".

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Благодаря ти, Пармалат и едно голямо БPАВО! 

Последна промяна от TodorT на 16 апр 2011 23:13, променено общо 1 път.
Поздравления за темата.Гледал съм видео за някои негови голове.Много силно впечатление, ми направи мача Реал Мадрид-Антрахт Франкфурт 7-3 - финала за КЕШ през 1960, когато Пушкаш вкарва 4 гола.
Ето видео от този мач - http://www.youtube.com/watch?v=1H_89ue5s20
Ето видео от този мач - http://www.youtube.com/watch?v=1H_89ue5s20