Фалшива футболна естетика

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Graper
Контакти:

Re: Фалшива футболна естетика

Мнениеот Graper » 09 апр 2011 08:17

Обичам да гледам футбол, а не Барселона! Ако реша да гледам жонглиране - ще отида на цирк, ако реша да гледам къси пасове-ще отида да наблюдавам тренировка на децата под 10 години в местния отбор. Ако реша да гледам футбол - ще си пусна английски мач!
България! Българин! Българско!

Потребителски аватар
dandancho
Контакти:

Мнениеот dandancho » 09 апр 2011 08:52

keano_sj написа:От дълго време насам ушите ми се проглушават от дитирамби за красотата в играта на един откровенно симулантски и съдийски отбор.Какво имам предвид?
Знайни и незнайни спецове по футболна диалектика, всекидневно ни втълпяват една, мога с чисто сърце да кажа, изкривена естетика. Това се насажда, мутира и се префасоницира, заприличвайки буквално на епидемия от шап. Безцелното търкаляне на коженото кълбо по ширината на терена, както и притежанието му, облечено в конкретни цифри, бива сравнявано с класически образци от миналото и определяно като някаква футболна революция. Стоп! Баста! Стига лицемерие, мишкуване и мълчание...
Истинският футбол не е махленска игра на "цък-цък" или "лаком за гол". Феновете се кефят на дирекното изнасяне на топката, на острите центрирания в пеналта, на борбата във въздуха, на постоянното напрежение пред двете врати...Ето това е верния критерий! Другото е фалш и оттам спад на интереса към продукта-процес който неумолимо се разраства през годините.
Най-гадното е, че когато на един такъв позьорски тим му се смачка фасона, противникът бива обвиняван във всякакви грехове,включително вменяване на нефутболни такива. Ама то определения като рушене,срам, потъпкване,погазване...сякаш Играта е унифицирана и трябва да се спазват някакви общоприети канони за поведение на терена. И ако "правилния" отбор е загубил това да е колосална драма, съперничеща с древногръцка такава.
Хайде, господа разбирачи, оставете на обикновения зрител да избере сам канала на телевизора си и ако реши, че Челтнъм- Саутхямптън му е по-интересен от Барцелона-Уеска да не бъде укоряван и бламиран.
Защото за последното десетилетие футболна революция е успял да предизвика само един човек и то на няколко различни дестинации- циничен,безпардонен, самохвалко, но и пич и работяга. Запретва ръкави, менажира,надгражда,селектира, създава ясна визия и най-важното стратегия за бъдището. Затова и откадето е минал е създал епоха, а плодовете от труда му продължават да се берат. Скоро му предстои пак да спука балона и приземи едни самозабравили се момченца, да ги понапляска бащински по дупето и да придобие безсмъртие. Това е единствения за момента човек, създаващ образци и тласкащ Играта извън ординерното й и сиво русло, маркирано от най-различни търтеи, наместени на футболната трапеза. В най-скоро време, човекът с балтона ще извади маршалския жезъл, ще тропне по масата и ще покаже кой диктува правилата и модата...И дитирамбите ще следва да замлъкнат, и спецовете ще зарият глави в земята, и обикновения фен ще е доволен, освободен от досадното втълпяване на фалшива футболна естетика!

Откъде изскочи пък ти с тия мъдрости,бахти дървения философ,да не водиш спортната рубрика във вестник "Дума".След предстоящите мачове да не забравиш пак да се покажеш,да си дадеш мнението.Пък за истинският футбол-гледай си го,има интернет,сателитни канали и т.н.,никой не те кара да гледаш Барса и Уеска,или Реал срещу Хихон

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 09 апр 2011 10:27

Не мога да разбера,защо автора на темата иска, всички да разберем, че не харсева стила на Барселона? :roll:
Ами пич,харесваш не харесваш,Барселона мачкат и то тотално мачкат.По време на груповата фаза в ШЛ ,всички фенове на английския футбол чакаха да се падне някой английски отбор за да разкрие Барселона.Арсенал са втори в Англия.Барселона ги смачкаха.Толко очевидно беше че Барслона са по-силни че и след първия мач в който Арсенал победи,всеки знаеше че крайния изход ( кой ще продължи) е ясен.
След това Барселона се паднаха със Шахтьор.Всеки се надяваше как украинския тим ще разкрие Барселона.И? Кво стана?
Сега се намира един фен на Ман Юн който се дразни от това че вижда че Барселона смазва съперниците си и... "дай сега да взема да полюя малко".Е стига де.
Според мен не трябва да сравнявате Барселон от миналата и по-миналата година и сега.Сега отбора е много по силен.
Лично според мен ,ако днес играят Ман Юн и Барселона ,нещата за английските фенове няма да са хич лицеприятни,но всеки живее със своите собствени заблуждения.( в това число и аз)
Единствения отбор който може в момента да спре Барселона( според мен),това е Реал Мадрид, и то не от чисто спортнотехническа гледна точка,а заради това че това е дерби от 100 г а както знем в дербитата не винаги по добрия побеждава.Просто тук ще има и психологически момент който може ( казвам може,което не значи че ще стане така) силно да повилае на представянето на иначе смазващия отбор на Баселона.
Другия фактор който може да повлие на това тотално превъзходство са евентуални контузии.Ако се случи така че да не играят,Шави,Меси и Иниеста,отбора става съвсем различен.

Аз лично като фен на Реал Мадрид,мисля че Барселона са най-силния отбор в Европа.Не ми харесва,но това е положението.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
vassilp
Контакти:

Мнениеот vassilp » 09 апр 2011 10:34

megan fox написа:
... А колкото до червеният картон на ван Перси... той трябваше да го получи още първото полувреме за удар без топка в лицето - това не го забравяй!!!
....

Ето и тук проличава колко си пристрастен и как с цената на всичко се опитваш да защитиш мита за непобедимата барса, която никога не са я подпирали - защо пропускаш момента, когато Абидал хвана за шията ван Перси и не получи дори и жълт?! Това не е ли за червен картон?! Ама тия неща си ги изтриваш бързо от памета, щото не ти изнася.... Бъди обективен...ама трябва първо да свалиш червено-сините цаки, иначе не става...
Изображение

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 09 апр 2011 10:38

Pichichi написа::lol:
[offtopic]Почнахме и епитети към непознати да отправяме , ами гледал съм и преди 86-та !!!!
Ти явно предпочиташ да идеализираш отобри като ; Мехелен , Нотингам , Реймс и др. архивни , но пък Лион примерно са смешници според теб защото преди 2004 са нямали нищо във визитката си .
Когато гледам мач гледам сега как играе отбора , не си мисля какъв е бил преди 25 г. или пък какви трофеи е взел преди 30 г.[/offtopic]

Ти знаеш ли кога и за какво се използва думичката "епитети"?Ако не знаеш, не я използвай там, където не трябва.Ти идеализирай отбори като Лион, идва някой с малко повече пари и буф - титли.И после - "Еееее, ма па са голям отбор, какво като на картата ги нямаше последните 50 години?"

Предпочитам да идеализирам Реймс и Сент Етиен, отколкото Лион.

L_Messi написа:[offtopic]Говоря по памет, без да гледам Уикипедията, защото, за разлика от теб, се интересувам от фактите и наистина ми дреме кой колко трофея е спечелил.[/offtopic]

А ти за какво ме занимаваш...никаква идея нямам.Схващам много добре в какво искате да ме убедите. :lol: Че щом испански отборченца са печелили по-скоро ЛЕ или както и е там името, значи несъмнено са по-силни от италианските, английските и т.н.От което би следвало испанското да е по-силно първенство от останалите.Е...да ама не.Има си причина, поради която примерно английските отбори не си дават зор за тая купа.Ако стигнат до финал - стигнат(Мидълзбро и Фулъм).И тя е, че ако се класират на 7 място в Англия ще вземат повече пари, отколкото ако бият на финала.

Е, като те интересува, кой колко трофея има - намери си някъде подреждане на спечелилите ЛЕ по страни.Не може да няма.Почти съм сигурен, че Испания и Англия са равни. :lol:

Хайде сега, понеже не ми се влиза в по-нататъшни полемики, защото с фенчетата на барса и испанското е безмислено да се спори.Пълни хаховци :lol:
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

Потребителски аватар
gargamel
Контакти:

Мнениеот gargamel » 09 апр 2011 10:55

Madridist написа:Аз лично уважавам мнението ти,но все пак искам да отговоря на един твой цитат:

Знайни и незнайни спецове по футболна диалектика, всекидневно ни втълпяват една, мога с чисто сърце да кажа, изкривена естетика. Това се насажда, мутира и се префасоницира, заприличвайки буквално на епидемия от шап. Безцелното търкаляне на коженото кълбо по ширината на терена, както и притежанието му, облечено в конкретни цифри, бива сравнявано с класически образци от миналото и определяно като някаква футболна революция. Стоп! Баста! Стига лицемерие, мишкуване и мълчание...

Не мислиш ли,че факта,че сегашния отбор на Барселона спечели толкова много купи, дава пълно основание на спецовте да втълпяват тази естетика. 8-)

"Многото купи" са една CL,една световна клубна и домашните трофеи,където знаеш каква е конкуренцията.Интер например последните три години също има тези отличия :) Да не споменаваме как си взеха 1/2 финала с Челси 2009 :evil: Добри са,но не са нещо изключително за мен

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 09 апр 2011 11:28

На мен Реал Мадрид ми допадат повече като стил на игра, по-атрактивни са ми някак.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 09 апр 2011 11:52

rsk написа:На мен Реал Мадрид ми допадат повече като стил на игра, по-атрактивни са ми някак.

И на мен така като преминат във фаза контра атака удрят като мълниеносна стихия .. :lol:
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид

YNWA

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 апр 2011 12:44

rsk написа:На мен Реал Мадрид ми допадат повече като стил на игра, по-атрактивни са ми някак.

Дойдохме си на думата в тази иначе тъпа тема.
Аз лично не познавам хора който не симпатизират на барса да харесват футбола им... Имат много качествени играчи, но тактиката им е да удушат футола и съперника.... Без майтап като почна да гледам техни мачове ми се доспива... за това и изобщо не ги гледам. За разлика от тях обаче примерно си умирам да гледам мачове на Стоук... да нямат кой знае какви изпълнители, но всички играят със сърце и душа до последна капка.... играят много изчистено без много излишни пасове... директен футбол.
На мен лично това ми допада... директения футбол или иначе казано да се стигне до някаква развръзка за максимално малко време с максимално малко пасове... пас-пас- удар, центриране или нещо от сорта... и после другия отбор е наред... а не пас-пас-пас-пас-пас-пас-пас -хъъъъркане :lol:
След като са постигнали някакви успехи (макар и със сериозна съдийска помощ) явно футбола им носи успехи, но според мен идеята на автора е защо някой журналисти се опитват да го натрапят като еталон.. Представям си каква скука ще настане ако всички почнат да си подават така по ширина...

Както и да е успех на всички. Нека всеки се наслаждава на футбола който харесва. Феновете на барселона да се наслаждават на техния отбор и техния футбол, тези на Реал на своя. И така по веригата. Няма нужда от спорове кой е по-добър или по-лош... кой е по-подпиран от реферите и кой не... Никой няма да отстъпи от своята позция.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 09 апр 2011 13:00

Thsmith написа:Дойдохме си на думата в тази иначе тъпа тема.
Аз лично не познавам хора който не симпатизират на барса да харесват футбола им... Имат много качествени играчи, но тактиката им е да удушат футола и съперника.... Без майтап като почна да гледам техни мачове ми се доспива... за това и изобщо не ги гледам. За разлика от тях обаче примерно си умирам да гледам мачове на Стоук... да нямат кой знае какви изпълнители, но всички играят със сърце и душа до последна капка.... играят много изчистено без много излишни пасове... директен футбол.
На мен лично това ми допада... директения футбол или иначе казано да се стигне до някаква развръзка за [b]максимално малко време с максимално малко пасове... пас-пас- удар, центриране или нещо от сорта... и после другия отбор е наред... а не пас-пас-пас-пас-пас-пас-пас -хъъъъркане :lol: [/b]
След като са постигнали някакви успехи (макар и със сериозна съдийска помощ) явно футбола им носи успехи, но според мен идеята на автора е защо някой журналисти се опитват да го натрапят като еталон.. Представям си каква скука ще настане ако всички почнат да си подават така по ширина...

Както и да е успех на всички. Нека всеки се наслаждава на футбола който харесва. Феновете на барселона да се наслаждават на техния отбор и техния футбол, тези на Реал на своя. И така по веригата. Няма нужда от спорове кой е по-добър или по-лош... кой е по-подпиран от реферите и кой не... Никой няма да отстъпи от своята позция.

Tочно за това ставаше дума.
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

Върни се в “Футбол - Свят”