7 351 234 души е населението на България, Пловдив втори!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

HEATSEEKER
Контакти:

Re: 7 351 234 души е населението на България, Пловдив втори!

Мнениеот HEATSEEKER » 07 апр 2011 16:32

Както писах в един по ранен пост, Български Морски флот , дава на България, милиарди долари годишно,най-жалкото е че тези пари отиват в София,не остават нито за Варна . нито за Бургас,що се отнася за това второ място , въпроса е просто принципен.Варна от години е най-скъпият град в България,не е мит че преди кризата живееха близо 900 000 души, аз давам 3 етажа под наем, сега зает е само едниния, преди нямаше просто свободни квартири.Идеята, за която писах е , че може да се каже че Варна е много по-ощетен град от Пловдив, защото чисто и просто дава много повече приходи за хазната
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 07 апр 2011 16:44

HEATSEEKER написа:не е мит че преди кризата живееха близо 900 000 души

Моли ви се спрете с тези глупости, излезте от Варна, идете в град с население 1 милион извън България, за да видите какво точно представлява град с такова население. Най-близкият, за който се сещам е Солун - макар да е малко по-малък от София по население, е 5 пъти по оживен. За прилика с Варна е смешно да се говори.

Задъстено било, ми като има един основен булевард, как няма да е задръстено. Ама това не значи, че сте милион, два, три или пет.

Бъдете реалисти.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 08 апр 2011 03:25

Irish stout написа:
dunavfc написа:Варна и в момента е 2-рия по-големина град в България,най-малко си отворете гугъл мапс,а и да не е така,потенциала на Варна е огромен заради морето,така че въпрос на време е да застъпи стабилно 2-рото място.

Площта зависи от релефа и още куп неща. За да има потенциал един град трябва да има работа. Сега кажи ми във Варна извън сезона каква работа има, какво се произвежда, че нещо не се сещам.
В нормалните държави ако някой иска да има къща до морето, не се тика в големия град, а в околностите му.

Плюс това, с глобалното затопляне Варна и Бургас (особено) имат такъв потенциал, че ... :mrgreen: това в кръга на шегата разбира се.

To пък защото в Пловдив работата е под път и над път... Безработни няма и т.н :lol: Между другото Варна, наред със София и Севлиево са градовете с най-ниска безработица, колега! И, да... Не само през сезона има работа...
И не на псоледно място- Варна не е 900 000, но е над 450 000 100000%!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 08 апр 2011 03:39

БПФК написа:
wolf написа:2001 разликата между Пловдив и Варна е била 25 335, а сега е едва 1310 :lol: Следващото преброяване може и трети да отидете с тея темпове.

може ако Варна приобщят още 10-15 села и да си ги направят квартали :mrgreen:

То пък защото бивши села сега не са квартали на Пловдив :lol: Филипово и т.н :lol: Неее изобщо, то само във Варна е така :lol: Ах тая лоша Варна значи, която иска да ни отнеме "заветното" второ място :lol: Голяма битка от ваша страна да го задържите , сякаш медали раздават за това да си втопри, пети и 10 ти... Чак ми е жал... Отделно, че Варна, ако искаше да е втори град, отдавна да приобщи както Вие казвате Аксаково, който е с население над 9 хиляди, а е град на 1 км от Владиславово :lol:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 08 апр 2011 04:06

venomcho написа:
HEATSEEKER написа:Не , че има колосално значение, но Варна реално е много време по-голяма от Пловдив, това е самия факт.Ако приемем че статистиката е вярна, от 25 000 на 1000 човека е символична преднина.Въпрос на време е и Бургас да ви изпревари, това е положението.Варна има също не малки неща за виждане, предполагам всички сте чували, но най-старото златно съкровище е открито във Варна.Римските Терми, са най-големите в света след самия Рим.

Този пък HATEseeker-а видя, че спора отива в друга и по-интересна посока и веднага да се върне на безсмислените сравнения :lol:
Разбери най-накрая, че Варна няма как да бъде по-голяма от Пловдив, а само населението като бройка, за първото има още доста селца и паланки да приобщавате 8-)

ти пък все едно нищо не каза :lol:

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 08 апр 2011 09:38

MORSKI написа:
БПФК написа:
wolf написа:2001 разликата между Пловдив и Варна е била 25 335, а сега е едва 1310 :lol: Следващото преброяване може и трети да отидете с тея темпове.

може ако Варна приобщят още 10-15 села и да си ги направят квартали :mrgreen:

То пък защото бивши села сега не са квартали на Пловдив :lol: Филипово и т.н :lol: Неее изобщо, то само във Варна е така :lol: Ах тая лоша Варна значи, която иска да ни отнеме "заветното" второ място :lol: Голяма битка от ваша страна да го задържите , сякаш медали раздават за това да си втопри, пети и 10 ти... Чак ми е жал... Отделно, че Варна, ако искаше да е втори град, отдавна да приобщи както Вие казвате Аксаково, който е с население над 9 хиляди, а е град на 1 км от Владиславово :lol:

Филипово не е село мой човек, села са били Коматево и Прослав, но те още от 69-те са квартали на Пловдив. За Филипово те подвежда името. :mrgreen: Греда, както се казва.

По отношение на работата в и около Пловдив, дръпни един тигел около Пловдив да видиш колко нови предприятия има. Молчетата не са критерии за развитие :mrgreen:
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 08 апр 2011 15:27

Irish stout написа:Филипово не е село мой човек, села са били Коматево и Прослав, но те още от 69-те са квартали на Пловдив. За Филипово те подвежда името. :mrgreen: Греда, както се казва.

По отношение на работата в и около Пловдив, дръпни един тигел около Пловдив да видиш колко нови предприятия има. Молчетата не са критерии за развитие :mrgreen:

Айде стига да не е село ;) :lol: Точно такова е било - пловдивчанин ми го е казвал дори ;) ....
Бях в Пловдив - познавам пловдивчани и т.н ;) Знам как стоят нещата - безработица има - предприятия има навсякъде ;) Аз пък ти казвам мини през Варна да видиш колко предприятия има, строежи и т.н ;) Варна по липса на безработица на глава от населението е в топ 3 ;) Иначе за молчета и дума не е ставало :lol:

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 08 апр 2011 20:14

Абе като стана дума за Прослав, като бях в казармата в Асеновград минавах нещо като бариера преди да се влезе , тази бариера още там ли е... ;)
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

БПФК
Контакти:

Мнениеот БПФК » 08 апр 2011 21:45

bnborisov написа:що се отнася до "задушаването" на Пловдив само ще кажа че до Метро Пловдив 2, пловдивчани трябва задължително да са с винетки, иначе 100лв. глоба (от опит го знам).Това е проблем който никой кмет неможе сам да реши. Това е една от причините Пловдив икономически да е зле.

За да отидеш до Метро винетка не ти трябва, но за да се върнеш ти трябва :D
Такъв е закона, на околовръстното винетка ти трябва само за платното което не е от страната на градът :shock:
100!!!
[wrapimg=]http://i47.tinypic.com/k388oz.jpg[/wrapimg]
тук фотошоп няма!!!

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 13 апр 2011 14:54

MORSKI написа:
Irish stout написа:Филипово не е село мой човек, села са били Коматево и Прослав, но те още от 69-те са квартали на Пловдив. За Филипово те подвежда името. :mrgreen: Греда, както се казва.

Айде стига да не е село ;) :lol: Точно такова е било - пловдивчанин ми го е казвал дори ;) ....

Морски, не знам някога да е било село, но около 1900 година Филипово е се води квартал на Пловдив. Не знам на колко години е пловдивчанинът, който ти го е казал, но или държи рекорда за старост, или не е запознат с града си.

Едно доказателство от 1934 година. Мисля, че не е нужно да се добавя нищо повече.

Изображение

Върни се в “Свободна зона”