Позволете ми една критика

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Позволете ми една критика

Мнениеот danko_sot » 07 апр 2011 14:32

Гледам сега заглавието на водещата новина на Гонг.бг "Безмилостен Барселона......". Момчета, така не се става журналист. Първо се научете да пишете и научете основните правила в българския език, иначе не става. Безмилостен- прилагателно, м.р., ед.ч. Барселона- същ.собствено име, ж.р., ед.ч. Има едно основно правило в бг език, което гласи, че когато имаме съществително име и прилагателно, което го уточнява, то те задължително трябва да са съгласувани по род. Простичко нали!
И още една критика, този път към екипа и по-точно към коментаторите на Гонг вчера на мача Литекс-Левски. Слушам си аз срещата по радиото на работата и по едно време стигаме до положението с дузпата. Томислав Русев: Ама много спорна дузпа, ама много спорна. Ама 20 процента имало, 80 нямало. След малко Стефан Стоянов: Оооо, тук няма никаква дузпа. Сега го видях на повторението. Левски бе ощетен.
Прибирам се аз и гледам по телевизията положението, но вече от коментарите на въпросните журналисти съм останал с твърдото впечатление, че дузпа 100 процента няма. Само че аз ли не разбирам от футбол или нещо друго, но от ситуацията, която видях, дузпа по-скоро има или айде в най-лошия случай положението е 50/50. Просто Иво Иванов изиграва аматьорски ситуацията. Това обаче си е негов проблем и такива положения се свирят по-често. Друг е въпросът, че и нападателят си изигра добре картите във въпросната ситуация.
Томиславе и Стефчо, следващия път, когато си коментирате свалете си малко сините очила, ако искате поне малко да ви уважавам като журналисти. Иначе радио Хоризонт и те ги предават тея мачове. Там поне се надявам на обективност.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Labros
Контакти:

Re: Позволете ми една критика

Мнениеот Labros » 07 апр 2011 15:02

Николай Галов казваше, че футболния коментатор като си върши работата трябва да е далеч от всякакви пристрастия...
Дузпа вчера имаше.
Сега пък ще някои ще критикуват съдията, че не дал жълти картони на тоя или оня футболист. Ами идва от Дания, там се играе силово. Което трябваше санкцонира. В крайна сметка той взима решенията. А не коментаторите или феновете.
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!

1912

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 07 апр 2011 15:09

Labros написа:Николай Галов казваше, че футболния коментатор като си върши работата трябва да е далеч от всякакви пристрастия...
Дузпа вчера имаше.
Сега пък ще някои ще критикуват съдията, че не дал жълти картони на тоя или оня футболист. Ами идва от Дания, там се играе силово. Което трябваше санкцонира. В крайна сметка той взима решенията. А не коментаторите или феновете.

Мен това ме дразни, щото като слушаш по радиото щеш не щеш трябва изцяло да се довериш на коментаторите. Т.е. получава се така, че те манипулират. Еми като са пристрастни майна коментаторите и са левскари що дават на Стоянов и Русев да коментират. Е писна ми от пристрастия в бг журналистика.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
jeliotr
Контакти:

Мнениеот jeliotr » 07 апр 2011 15:14

danko_sot написа:Гледам сега заглавието на водещата новина на Гонг.бг "Безмилостен Барселона......". Момчета, така не се става журналист. Първо се научете да пишете и научете основните правила в българския език, иначе не става. Безмилостен- прилагателно, м.р., ед.ч. Барселона- същ.собствено име, ж.р., ед.ч. Има едно основно правило в бг език, което гласи, че когато имаме съществително име и прилагателно, което го уточнява, то те задължително трябва да са съгласувани по род. Простичко нали!
И още една критика, този път към екипа и по-точно към коментаторите на Гонг вчера на мача Литекс-Левски. Слушам си аз срещата по радиото на работата и по едно време стигаме до положението с дузпата. Томислав Русев: Ама много спорна дузпа, ама много спорна. Ама 20 процента имало, 80 нямало. След малко Стефан Стоянов: Оооо, тук няма никаква дузпа. Сега го видях на повторението. Левски бе ощетен.
Прибирам се аз и гледам по телевизията положението, но вече от коментарите на въпросните журналисти съм останал с твърдото впечатление, че дузпа 100 процента няма. Само че аз ли не разбирам от футбол или нещо друго, но от ситуацията, която видях, дузпа по-скоро има или айде в най-лошия случай положението е 50/50. Просто Иво Иванов изиграва аматьорски ситуацията. Това обаче си е негов проблем и такива положения се свирят по-често. Друг е въпросът, че и нападателят си изигра добре картите във въпросната ситуация.
Томиславе и Стефчо, следващия път, когато си коментирате свалете си малко сините очила, ако искате поне малко да ви уважавам като журналисти. Иначе радио Хоризонт и те ги предават тея мачове. Там поне се надявам на обективност.

защо не си слушаш Хоризонт ами даваш акъл кой как коментира
Мразя журналиста Г.А.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 апр 2011 15:54

Проблемът на журналистиката в България е, че няма такава. Има разследваща журналистика и останалото е комплексарщина, пари и пристрастия.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 07 апр 2011 16:16

jeliotr написа:
danko_sot написа:Гледам сега заглавието на водещата новина на Гонг.бг "Безмилостен Барселона......". Момчета, така не се става журналист. Първо се научете да пишете и научете основните правила в българския език, иначе не става. Безмилостен- прилагателно, м.р., ед.ч. Барселона- същ.собствено име, ж.р., ед.ч. Има едно основно правило в бг език, което гласи, че когато имаме съществително име и прилагателно, което го уточнява, то те задължително трябва да са съгласувани по род. Простичко нали!

защо не си слушаш Хоризонт ами даваш акъл кой как коментира[/quote

Рядко ми се налага да слушам мачове по радиото, но занапред ще знам

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 07 апр 2011 16:39

И първолаците знаят, че Томи Русев е заклет Левскар израснал в Левскарската школа,защо все избирате него да слушате, пък после го плюете? Имате свобода на избора, конкурентни медии в днешно време колкото искаш
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 07 апр 2011 17:39

BLUE CHAMPIONS написа:И първолаците знаят, че Томи Русев е заклет Левскар израснал в Левскарската школа,защо все избирате него да слушате, пък после го плюете? Имате свобода на избора, конкурентни медии в днешно време колкото искаш

Все пак са Национално радио и би трябвало по-малко пристрастност.Ако Спортно шоу "ГОНГ" е предаване от програмата на Радио ПФК "Левски 1914" нещата биха били нормални с такава явна пристрастност, но "Дарик" засега е не клубно, а национално радио.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 07 апр 2011 18:58

Сега чета някакъв коментар на Пламен Иванов за дузпите. Ако има някой безпристрастен в екипа им, то това трябва да е той. Не го знам от кой отбор е. Обаче ква е тая статия, че не се знаело кое е дузпа и кое не и споровете продължавали месеци. Айде стига глупости, нали за това има повторения, камери и т.н. Не се знаело. Има наивно отиграване и избутване на Иво Иванов и майсторско изиграване на играча на Литекс, но това си повече дузпа, отколкото не. Ама тея от Гонг, не се знаело. Всеки казвал различно. Аве мама му стара, да питат някои съдия като не знаят толкова и не разбират. Това са спортни коментатори, трябва да са по-компетентни. Няма не се знае. Или е дузпа или не е . За това са повторенията, да се види хубаво. Слаба работа, ама така е, уредили са ес хората, станали са журналисти! Добре, че са в Диема, които въведоха телестратора(уреда, на който правят анализи) и тактическите разбори, коментари и анализи. Иначе преди това футболните коментари бяха пълна скръб, а тактика, схеми и т.н. почти не се коментираха в Б-я. Важното е да се оплюе съдията и твоя отбор да победи. От Гонг могат само да се учат от Диема как се коментират футболни срещи

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 08 апр 2011 15:12

jeliotr написа:

защо не си слушаш Хоризонт ами даваш акъл кой как коментира

Ако не беше левскар друго щеше да говориш, а!

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”