Правилно ли е двубоите за купата да са без реванш

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

toniha2
Контакти:

Re: Правилно ли е двубоите за купата да са без реванш

Мнениеот toniha2 » 07 апр 2011 10:15

damyanov1963 написа:Защо и в българия направиха двубоите за купата само по един, защото са ни много мачовете ли? Извинявам се на всички, които не са съласни с мен, но не мога да се съглася, че отбора домакин, който спечели единствения мач с дузпи заслужено се класира за следващия кръг, просто не е честно към гостуващия отбор да не му се дава право на реванш.

Правилно е .....разбира се

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2011 12:16

football.total написа:
Стига си ревал бе. Отпаднахте днеска и се оляхте да пискате. Като някакви жени сте. Било справедливо али бали. Бъдете малко мъжкари. Футбола за това е интересен бе. Като не ти е справедлива купата играйте първеснтвото. Там нали ви виждаме каква скръб сте, и то не е справедливо сигурно. Всичко не е справедливо щом Левски не е първи. Имате ебати смешната пискаща публика, един няма с достойнство да си приеме загубата. Ако бехте били днеска купата щеше да е най важния турнир в България нали?

аз си го говоря това за глупавия формат на купата от 5 години... и точно заради него този мач ми беше през оная работа. Защото не е нормално за 6-7 години да имаш два домакински мача за купата... не е нормално и да няма реванш. И не ми говори на "ако"... щото Дембеле ако си беше вкарал 3 пъти сам срещу вратаря.. айде да не почваме. Купата никога не е била най-важния турнир, но поне преди имаше някаква иска и значение... а сега е просто турнира на селяните... (не визирам някой конкретен отбор)

paceto написа:
Thsmith написа:И кое му е интересното да продължи пирин? или чавдар като миналата година?

Това се прави най вече, за да може и по малките отбори да вземат нещо или да стигнат до по далече.Ето днес Пирин миналата година Берое и т.н. и големият отбор ако е такъв той няма да позволи да падне в първият мач.
Лесно ще е пада в първият мач и после ги убива във вторият и така винаги ще гледаме на финал я Левски, я ЦСКА или Литекс.

ами аз точно това казвам... не е нужно някой да е с предимство защото бил по-малък, а трябва да продължава по-добрия в двата равнопоставени мача...

paceto написа:Преди години бяха в два мача, но сега като Левски не може да стигне до финала в последните 3-4 години и веднага му намерихте проблема на това :)

ти точно знаеш, че го пиша това у датата още от 3-4 години... всяка година мърморя, че формата е гаден и финалния мач още от началото трябва да се обявява за Националния стадион... и не го правя след загуба или нещо от сорта, а винаги още в началото на турнири...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 07 апр 2011 13:07

Правилно е, защото в два мача е по-трудно да станат изненади. Дали миналия сезон Берое, Чавдар Етрополе, Черноморец Поморие и Калиакра щяха да елиминират на 1/4-финала съответно ЦСКА, Славия, Миньор и Черно море, ако двубоите бяха с реванш? Може би само Берое щяха да имат някакви добри шансове. Ако има реванши, те може би трябва да са на по-късна фаза - полуфинал, както е в Карлинг Къп, например. Иначе не е лоша и идеята полуфиналите да бъдат в 1 мач на неутрален терен, както пък е в ФА Къп. ;) Разбира се, в Испания и Италия пък са в 2 мача двубоите за Купата, но там силите са изравнени и изнеади се получават дори в 2 мача, докато у нас някак си много трудно би станало подобно нещо.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 07 апр 2011 13:20

[quote="Thsmith"][quote="football.total"]

аз си го говоря това за глупавия формат на купата от 5 години... и точно заради него този мач ми беше през оная работа. Защото не е нормално за 6-7 години да имаш два домакински мача за купата... не е нормално и да няма реванш. И не ми говори на "ако"... щото Дембеле ако си беше вкарал 3 пъти сам срещу вратаря.. айде да не почваме. Купата никога не е била най-важния турнир, но поне преди имаше някаква иска и значение... а сега е просто турнира на селяните... (не визирам някой конкретен отбор)

Защо ли от две години шампионата и купа България не са интересни за феновете на един отбор(визирам конкретен отбор) и се интересуват повече от първенството в Кипър.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2011 13:24

Ще го кажа толкова просто, че да го разбере и човек като теб...
Когато нещо е далеч от очите е далеч и от сърцето... чувал ли си го това? Аз посещавам всички мачове в София за мен това е емоцията от Българския футбол... да отида на стадиона... да се разположа в А сектор и да се насладя на мача...
Когато за 7-8 години имаш 2 домакинства в даден турнир има нещо нередно... поне според мен. Нормално е когато виждам мач от тоя турнир веднъж на 4 години той да губи стойност.... Защото емоцията която предлага посещението на даден мач е несравнима с гледането му по ТВ то... поне за мен.

Според мен турнира трябва да е в два мача от 1/8 финалите на там и да се провежда изцяло във втората част от първенството... Това ще донесе повече мачове в и без това малкото ни първенство... Освен това ще има повече мачове за ТВ ефир и най-важното повече хора посетили турнира на живо. Както е в Испания например. Стадионът домакин на финала винаги трябва да е националния . Както е във всички страни в който имат тая глупост национален стадион. И естествено наградния фонд в този турнир трябва да се вдигне като има отделно финансиране от ТВ от това на А група. Защото турнир с награден фонд от 30-50 хил лева... айде моля ви се.
Това е моето мнение. Всеки има право на различно такова.

Що се отнася до заяжданията, че това било реакция след вчерашната загуба и пацето и пфк литекс, че и доста други който пишат в датата могат да потвърдят, че това го пиша от години и независимо дали падаме или биеме... че даже и след финала на оная нива в стара загора мърморех същите работи.

Това е от мен...

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Labros
Контакти:

Мнениеот Labros » 07 апр 2011 14:51

Когато за 7-8 години имаш 2 домакинства в даден турнир има нещо нередно... поне според мен. Нормално е когато виждам мач от тоя турнир веднъж на 4 години той да губи стойност....

Има жребий при падането на два отбора от една група кой да е домакин.
Като ти се гледат мачове, ходи на гостуванията. Ама там няма сектор "А"...
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!

1912

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2011 15:32

за това казвам, че не е честно... нито към феновете нито към отбора. Далеч съм от идеята за конспирация или нареден жребии ... просто лош късмет... но за мен не трябва тези неща да се решават толкова от късмета колкото на терена.

Що се отнася до другото... постоянно ми казват, че съм с пенсионерско самосъзнание ама съм си такъв... Аз отивам да гледам мач, да се насладя на играта. Не отивам да правя маймунджилъци, да се видя по огради ... искам да седна спокойно и удобно и да гледам мача така, че да виждам... не да ми въртят знамена пред лицето, да ме покриват с такива или да ме душат с разни пушеци от който даже терена не виждам... Не желая седалки да летят над главата ми или куки да ме гонят от другата страна... Не критикувам хората който ходят в агитката, но просто аз не съм от тях... И да вметна за тези който ще почнат да плюят, че за разлика от някой "верни" фенове ходещи в Б аз съм всеки мач на Герена... и срещу видима също бях и при 16 т пак бях там... вече над 10 години нямам нито един пропуснат мач на Герена, но не съм "ултрас"..

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Labros
Контакти:

Мнениеот Labros » 07 апр 2011 15:48

Не е важно дали си ултрас или не си. Отиваш си на мача и толкоз. Абстрахираш се от хулиганите и си гледаш мача. Всеки отговаря за своите си постъпки.
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!

1912

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 09 апр 2011 02:13

Смятам, че след изминалите четвъртфинали за Купата, още повече се потвърди, че форматът на Купата е много интересен и не трябва да се променя :) 3 от 4-те мача - с инфарктен завършек, какво повече искаме ;)
Изображение

Върни се в “Футбол - България”