БФС откъсна главата на Калиакра

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: БФС откъсна главата на Калиакра

Мнениеот kartago » 05 апр 2011 17:34

MaCuMo, не е лошо да си спомниш и как и "Калиакра" влезе в "А" група и дали всичко се реши на терена?! ;)

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 05 апр 2011 17:36

maldin1 написа:
RUSE написа:Да, но има и правилник на БФС, засягащ точно ТВ правата и как се процедира в случай на неспазване на ангажиментите на клубовете по този договор. По тази точка е и финансовото наказание и предложението за лишаването от вскякави суми по този договр.
Виж приятелю, задължението на ПФК-тата е да пуснат безпрепятствено и да осигурят места според правилника за камерите на телевизията.Дотам свършват задълженията на ПФК-тата към телевизията.Това ясно ли ти е ? Оттам нататък всичко е в ръцете на БФС.Щом са осигурили определените места за камерите и са ги допуснали безпрепятствено на стадиона, задължението на Калиакра към БТВ е изпълнено.А за това, че са решили да не играят мач си има отделни санкции една от които е служебна загуба и глоба в определен размер това е.

Долно уйно написа:Потребител RUSE ви го каза най-добре, телевизията не е получила това, за което плаща.

Давам ти аналогична ситуация.Играе се същият мач.За 2 минути играчите на Калиакра си изкарват 5-6 червени картони и мачът е прекратен поради липса на достатъчно играчи на единия отбор.В този случай телевизията получила ли си е това за което си е платила и би ли трябвало да има претенции ?

Ами не е изпълнено задължението, защото носителят на ТВ права си плаща за точно определена услуга, а в случая това е да предава ШАМПИОНАТЕН МАЧ между Калиакра и Левски, не контрола, не тренировка, не загрявка, не прочувствени слова на Цонев, а футболен мач от календара на БФС, обслужван от съдии на БФС, а не някакви си от щабовете на Калиакра и Левски. В този аспект екипът е допуснат до стадиона, но не е получил това, за което телевизията плаща по вина на клуба - домакин. Утежняващото обстоятелство е умисълът, с който е извършено всичко това, а то се доказва най-лесно предвид изявленията на Цонев преди мачовете. Т.е. мачът е прекъснат умишлено от него. Понеже не се води никакъв в клуб, наказано е ръководството на Калиакра, което е допуснало външна намеса в случая при бойкота на мача. Нещата са си много ясни и наистина наказанието е напълно адекватно.
Не може всеки да си прави каквото си иска и да се размине без никакви последствия.

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 05 апр 2011 17:38

Решението на Бфс е справедливо, според мен!
8-)
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
MaCuMo
Контакти:

Мнениеот MaCuMo » 05 апр 2011 17:47

kartago написа:MaCuMo, не е лошо да си спомниш и как и "Калиакра" влезе в "А" група и дали всичко се реши на терена?! ;)

Никога не съм твърдял обратното. Но в този случай говорим за напълно други неща. В Калиакра не се спря развитието след като взелнаха в А група /за разлика от доста други/ и това харесвам в този отбор!!! Не съм им фен, не съм от града, тази седмица играят с моят любим отбор, но съм фен на футбола и искам да виждам такива стадиони и бази в БГ.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

phd
Контакти:

Мнениеот phd » 05 апр 2011 17:47

Картагенецо,
на нашенския хал когато някой построи стадион и му турне осветление, направи ФК, ВК, БК, прави рок фестивали и развива инфраструктура - това е за уважение.
Само че тук такива ги сочим с пръст като палячовци.
Те, които са направили нещо, ако ще да е управление на общински пари и правене на проекти, ако ще да е само това - те ни дразнят. За сметка на това към мутрите-олигарси имаме страхопочитателно уважение. Но иначе и двата сорта си ги псуваме по форумите, де.
Харесва ми позицията на Цонко, а тя е, че той самият може да направи нещо за справедливостта, рискувайки всичко. А можеше да си живурка на 12-то място 5-6 сезона, нали? Да позалага малко, да захлеби. Ето върху тая опция си струва да се помисли, нали...

Потребителски аватар
VesMil
Контакти:

Мнениеот VesMil » 05 апр 2011 17:58

Мен ме интересува мач ще има ли/Калиакра-Берое/ ,ако този не плати?

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 05 апр 2011 18:02

MaCuMo написа:
kartago написа:MaCuMo, не е лошо да си спомниш и как и "Калиакра" влезе в "А" група и дали всичко се реши на терена?! ;)

Никога не съм твърдял обратното. Но в този случай говорим за напълно други неща. В Калиакра не се спря развитието след като взелнаха в А група /за разлика от доста други/ и това харесвам в този отбор!!! Не съм им фен, не съм от града, тази седмица играят с моят любим отбор, но съм фен на футбола и искам да виждам такива стадиони и бази в БГ.

Е да, ама се получава нон сенс! Когато е за нашите е феър плей! Когато другите-мошенници! Искам и на теб, и на phd, че нямам нищо против "Калиакра", водим принципен спор! phd, така и не ми разбра позицията, че не ТОЙ е построил стадиона, че да го соча с пръст! Не съм съгласен с реакцията ( не позицията ) на Цонко, защото, ако мине, тогава се получава, че всеки недоволен президент на ФК ( а Цонко даже не е такъв), може да реагира по такъв начин на всяко неправилно дишане на един рефер! Реакцията е абсолютно запалянковска, а може да доведе до много опасен рецидив, затова и са нужни превантивни мерки, а не след като се обърне колата! Не ми се мисли, ако минат номерата на Цонко, тогава знайни и незнайни президенти, президентчета, президентченца, ще решават да спират мачове, да рекитират БФС-то, а от това ще страдаме пак ние-феновете! Това е повече от ясно! В момента много повече ме дразнят тези мачове в 21:00h, когато човек да се чуди, как да отиде чуждата агитка на такъв мач?! А това се прави заради телевизиите! Реват, че няма хора по стадионите, а правят дербита като "Реал"-"Барселона" посред нощите! Онази вечер в петък, не ми е ясно, как се е прибирала варненската агитка от мега-хипер-супер дербито "Черноморец"-"Черно море"?! Това пак е вид рекет, ама вече към зрителите!!!!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мечтата на Цонко ще се сбъдне !

Мнениеот marmi52 » 05 апр 2011 18:09

8-)

Цонко Цонев:
"На тия - нито лев не давам, мечтая да ни изхвърлят от "А" група."

Както се казва в такива случаи - внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне ! :mrgreen:
Не, че Цонко не е прав за повечето работи, но все пак Калиакра не е нито Левски, нито ЦСКА, а е твърде далеч и от Литекс като пари, ниво на организация, влияние в БФС и т.н. ...
След проваления мач срещу Левски, Цонко Цонев направи Калиакра кандидат №1 за "Б" група !
Мисля, че точно заради действията на кмета, каварненският отбор ще отпадне от групата на майсторите.
Вие как смятате - ще изпадне ли Калиакра ? :roll:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 05 апр 2011 18:25

Безсмислен спор !
Само се набива на очи "да платят до петък" . Ама как така БФС постая такъв срок !
Че то същата тази телевизия не е платила за мачовете отпреди нова година , за нея защо няма срокове .
А дали пък не може да се обжалва това наказания ???

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 05 апр 2011 18:26

Всички сме се нагледали на съдийски секири и псевдо футбол, обаче сега се намериха да плюват Цонко. Пожелавам на всички от Левски, ЦСКА и Литекс все така да си играят без реална конкуренция в първенството и да им набиват канчетата в евротурнирите.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Върни се в “Футбол - България”