Л^Геша написа:wolf написа:2001 разликата между Пловдив и Варна е била 25 335, а сега е едва 1310Следващото преброяване може и трети да отидете с тея темпове.
до 50 год. Варна ще има най-много жители!
7 351 234 души е населението на България, Пловдив втори!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: 7 351 234 души е населението на България, Пловдив втори!
- child in time
- Контакти:
iptvarna написа:batty е прав,мамка му.
...а пък ние си играем на местен патриотизъм-да се плюем,лаем и мразим...
Кога ли ще се видим отстрани-колко ниско ни е летвата.
Интересно ми е при 7 милиона колко висока летва искаш? Потенциална , просперираща нация сме били 9 - 10 век сега сме в нормалното за живота на всяка нация момент на разлагане и може би неизбежна смърт! Няма нищо вечно факт с който трябва да свикваме! Развитието на човешката цивилизация сега е изместено на Изток където постепенно много милиардните нации ще вземат своето!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 
batty написа:Има ли някакво значение кой град е първи и кой пети, на село ли сме повече или в града. Навсякъде е като на село - кал, локви, мръсотия, невъзпитани, мързеливи, неграмотни, злобни и мразещи хора. В тази държава има повече гной в проценти отколкото във възпален цирей.
+1. Абсолютно съм съгласен.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Vamos Campeon написа:Циганите са се увеличили и за тва Пловдив уж е намалял само с 6 000 човека! Що народ избяга
Много народ избяга и ще продължава да бяга и една от причините е и невероятното човекомразие на което сме способни. Хората се вайкат и се чудят откъде им дойде на главите, а сметка не си дават, че те може да са част от проблема.
Един пример от немския език. На немски столица е хауптщат. Макар че немският език е много описателен и богат, в него няма дума за столичанин.
Когато човек е малък, депремиран, мижав, невидим, си търси начин да се покаже. И обикновенно се показва с най-грозните си черти, те се виждат най-лесно и бързо.
-
HEATSEEKER
- Контакти:
Irish stout написа:HEATSEEKER написа:Това пребояване е повече от нереалистично, не може в София да има население от 1,300 000,при положение че там поне 2,500 000 които реално живеят там,Варна през 2009 по данни на общината имаше 910 000 живущи във града.
Ей, нулите за нищо ги нямате.
Точно са си цифрите , много добре си спомням репортажа на Нова Телевизия, беше относно проблемите със записванията в детските ясли и градини,Общината взе решение, които са с адресна регистрация във Варна, да са с предимство пред другите.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
- plovdivram
- Контакти:
batty
С почти всичко, което казваш съм на 100% съгласен с теб, но има нещо, което няма как да бъде сарвнявано с немския пример, който даваш и то е това, че в БГ "столицата" ни не е просто град, а на него управляващите /откакто е станал столица/ винаги са гледали като на "държава в държавата"... Не е ужно човек да се напъва много, много да види очевадното, че този град, в този период ВИНАГИ е бил фаворизиран за сметка на която и да е друга точка на картата на БГ!!!
Аз лично като пловдивчанин съм страшно много разочарован от политиката, която се води срещу града ми, който е жертвал "статута" си на столица /нещо, което един вид е притежавал с хилядолетия, пъ' макар и на "провинция"/ в името на това България да бъде едно цяло... нещо в което гражданите на Пловдив и областта са взели най-дейно участие... И сега какво?!! Прави се всичко възможно този град да бъде "задушен"!!! Защо?!!! Къде е ролята на държавата... на "столицата" ни?!! Защо вместо да се търси начин този град да ЖИВЕЕ, защото го заслужава - той постоянно бива "ИЗСМУКВАН"... На него дори не му се дава възможност САМ да се опита да се оправи, защото УМИШЛЕНО е разделен на няколко общини!!! Всичко хубаво, като инициатива, което започва от града ни по някакъв начин бива "привлечено" в "столицата" ни... и какво ли още не....
Е... кажете ми... как да го определим това.... защото тук не става въпрос за ОМРАЗА, като каквато винаги се опитват да изкарат този вкус на "ГОРЧИВИНА" у нас пловдивчани към София... Обичам България страшно много.... но "егоизма" на столицата ни напоследък ме кара да си мисля все повече... какво ли щеше да бъде ко си бяхме останали в пределите на Източна Румелия!!! Може би сега ДУХА на Пловдив щеше да гори с онази сила, която е карала в продължение на ХИЛЯДОЛЕТИЯ хората да му се възхищават, а не както все повече напоследък ПОДИГРАВАТЕЛНО бива наричан СЕЛСКИ ГРАД!!! ПЛОВДИВ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА!!!
Много народ избяга и ще продължава да бяга и една от причините е и невероятното човекомразие на което сме способни. Хората се вайкат и се чудят откъде им дойде на главите, а сметка не си дават, че те може да са част от проблема.
Един пример от немския език. На немски столица е хауптщат. Макар че немският език е много описателен и богат, в него няма дума за столичанин. Причината за това е, че няма такова нещо като столица или столичанин. Хоратата не се делят и не се мразят за спорта.
Когато човек е малък, депремиран, мижав, невидим, си търси начин да се покаже. И обикновенно се показва с най-грозните си черти, те се виждат най-лесно и бързо.
С почти всичко, което казваш съм на 100% съгласен с теб, но има нещо, което няма как да бъде сарвнявано с немския пример, който даваш и то е това, че в БГ "столицата" ни не е просто град, а на него управляващите /откакто е станал столица/ винаги са гледали като на "държава в държавата"... Не е ужно човек да се напъва много, много да види очевадното, че този град, в този период ВИНАГИ е бил фаворизиран за сметка на която и да е друга точка на картата на БГ!!!
Аз лично като пловдивчанин съм страшно много разочарован от политиката, която се води срещу града ми, който е жертвал "статута" си на столица /нещо, което един вид е притежавал с хилядолетия, пъ' макар и на "провинция"/ в името на това България да бъде едно цяло... нещо в което гражданите на Пловдив и областта са взели най-дейно участие... И сега какво?!! Прави се всичко възможно този град да бъде "задушен"!!! Защо?!!! Къде е ролята на държавата... на "столицата" ни?!! Защо вместо да се търси начин този град да ЖИВЕЕ, защото го заслужава - той постоянно бива "ИЗСМУКВАН"... На него дори не му се дава възможност САМ да се опита да се оправи, защото УМИШЛЕНО е разделен на няколко общини!!! Всичко хубаво, като инициатива, което започва от града ни по някакъв начин бива "привлечено" в "столицата" ни... и какво ли още не....
Е... кажете ми... как да го определим това.... защото тук не става въпрос за ОМРАЗА, като каквато винаги се опитват да изкарат този вкус на "ГОРЧИВИНА" у нас пловдивчани към София... Обичам България страшно много.... но "егоизма" на столицата ни напоследък ме кара да си мисля все повече... какво ли щеше да бъде ко си бяхме останали в пределите на Източна Румелия!!! Може би сега ДУХА на Пловдив щеше да гори с онази сила, която е карала в продължение на ХИЛЯДОЛЕТИЯ хората да му се възхищават, а не както все повече напоследък ПОДИГРАВАТЕЛНО бива наричан СЕЛСКИ ГРАД!!! ПЛОВДИВ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА!!!

- Irish stout
- Контакти:
HEATSEEKER написа:Irish stout написа:HEATSEEKER написа:Това пребояване е повече от нереалистично, не може в София да има население от 1,300 000,при положение че там поне 2,500 000 които реално живеят там,Варна през 2009 по данни на общината имаше 910 000 живущи във града.
Ей, нулите за нищо ги нямате.
Точно са си цифрите , много добре си спомням репортажа на Нова Телевизия, беше относно проблемите със записванията в детските ясли и градини,Общината взе решение, които са с адресна регистрация във Варна, да са с предимство пред другите.
Кое им е точното? В София ако има 2 500 000, няма да може да се ходи пеша, не с коли. За Варна, населението необходимо за пълен блокаж на града е доста по-малко. Понякога подобни напъни за голямо население за смешни, сякаш голямото население прави един град добър за живеене.
910 000 друг път. Сумарно с всички туристи за целия сезон може би. Честно казано, не виждам грам покритие за претенциите на Варна за голямо население. Най-малкото щото 900 00 хиляди в град за 300 000 няма как да се поберат, нали? Не можеш да вкараш три литра в бутилка от 1 литър. София си е 1 300 000 отвсякъде. Тия два милиона са си живи спекулации. Пътуваме, гледаме как е на запад, вижда се град от 1 милион и 2 милиона какво представляват и разликата със София и Варна е ОГРОМНА.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
А вие колко мислтие,че е София ? 2-3-5 милиона ? София е изключително малък град сравнение с другите европейски столици,всеки който е живял поне малко в СФ знае,че задръстванията са основната причина,хората да си мислят,че е някаква мега лудница.Лично аз от Обеля до студентски град съм стигал за 10-15 мин с кола през ноща.Наистина има много студенти,които са в столицата,но колко да са те ? 100-200 хил ? Супер максимумат на София е 1.5-1.6 мил. жители,а другото е чесане на езиците.Варна и в момента е 2-рия по-големина град в България,най-малко си отворете гугъл мапс,а и да не е така,потенциала на Варна е огромен заради морето,така че въпрос на време е да застъпи стабилно 2-рото място.Още нещо след 20-30 год. залагам си живота,че и Бургас ще мине Пловдив по същите причини.Просто потенциала да си град на морето е огромен,докато Пловдви разчита изцяло на миналото си величие,което разбира се не умаловажава факта,че градът под тепетата е страхотен !
plovdivram написа:battyМного народ избяга и ще продължава да бяга и една от причините е и невероятното човекомразие на което сме способни. Хората се вайкат и се чудят откъде им дойде на главите, а сметка не си дават, че те може да са част от проблема.
Един пример от немския език. На немски столица е хауптщат. Макар че немският език е много описателен и богат, в него няма дума за столичанин. Причината за това е, че няма такова нещо като столица или столичанин. Хоратата не се делят и не се мразят за спорта.
Ами аз точно обратното исках да кажа. Няма такова нещо като софиянец, пловдивчанин, варненец или карнобатчанин. Хората има лична карта, на която има записани три имена и ЕГН. За идентификация пред властите стига дори само ЕГН, за пред приятили и познати стига едно име или прякор. Всичко друго и суета и комплекси.
- Irish stout
- Контакти:
dunavfc написа:Варна и в момента е 2-рия по-големина град в България,най-малко си отворете гугъл мапс,а и да не е така,потенциала на Варна е огромен заради морето,така че въпрос на време е да застъпи стабилно 2-рото място.
Площта зависи от релефа и още куп неща. За да има потенциал един град трябва да има работа. Сега кажи ми във Варна извън сезона каква работа има, какво се произвежда, че нещо не се сещам.
В нормалните държави ако някой иска да има къща до морето, не се тика в големия град, а в околностите му.
Плюс това, с глобалното затопляне Варна и Бургас (особено) имат такъв потенциал, че ...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!