Порто шампион - Бенфика на колене пред "драконите''

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

milka

Порто шампион - Бенфика на колене пред "драконите''

Мнениеот milka » 04 апр 2011 01:50

Изображение

Фантастичният сезон за Порто не спира да носи радост на феновете на тима. "Драконите" узакониха 25-ата си титла след победа с 2:1 като гост над най-големия си съперник и шампион за миналата година Бенфика. "Лисабонските орли" се надяваха да отложат празника на "синьо-белите", но не показаха достатъчно аргументи, за да спрат победния ход на момчетата на Андре Вияш Боаш. Фреди Гуарин и Хълк от дузпа отбелязаха головете за гостите, а за Бенфика точен беше Хавиер Савиола, също от бялата точка.

Успехът в столицата не само и на теория направи Порто шампион, но продължи серията на отбора без загуба. "Драконите" не познават вкуса на поражението от началото на първенството и запазването на това впечатляващо постижение ще е основната им мотивация в оставащите пет кръга.

Още в 9-ата минута вратарят на Бенфика Роберто сбърка фатално. Испанският страж подцени удар на Гуарин от малък ъгъл и позволи на топката да влезе във вратата. Много бързо равенството беше възстановено. Аржентинският национал Николас Отаменди извърши нарушение в наказателното поле и сънародникът му Педро Савиола превърна дузпата в гол, изправяйки на крака феновете на домакините.

Събитията през първата част продължиха да се развиват мълниеносно. В 26-ата минута Роберто повали откъсналия се Фалкао. Дузпата изпълни Хълк, който отново изведе Порто напред в резултата.

Второто полувреме изобилстваше от пропуски и пред двете врати. В 70-ата минута Отаменди получи втори жълт картон и остави Порто с човек по-малко. Това не помогна на Бенфика поне да изравни, още повече, че в края на мача звездата на домакините Оскар кардосо също видя червения цвят.

В крайна сметка Порто изживя сладък триумф на стадиона на врага и отметна първата си цел за сезона. Останалите две също не са далеч - отборът е полуфиналист за Купата на Португалия, където отново ще се изправи срещу Бенфика, а в Лига Европа безпроблемно стигна до четвъртфиналите и чака първия мач със Спартак (Москва).

БЕНФИКА - ПОРТО 1:2
0:1 Гуарин (9)
1:1 Савиола (17) д.
1:2 Хълк (26) д.

Потребителски аватар
VraTar4o
Контакти:

Re: Порто шампион - Бенфика на колене пред "драконите''.

Мнениеот VraTar4o » 04 апр 2011 03:28

nós amamos o porto e Benfica é uma vaidade que sempre suga-nos respirar a poeira porta é uma vitória para o Benfica de gado elefante galo branco são a porta ainda é um campeão! PORTO PORTO POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORTO

Balbicheto
Контакти:

Мнениеот Balbicheto » 04 апр 2011 06:10

Вратарчо ли си прасчо ли си ама си тъп като за трима...това дето си го написал няма смисъл... с google translate до никъде няма да стигнеш САМО СИНИТЕ!!

daredevil
Контакти:

Мнениеот daredevil » 04 апр 2011 08:41

Изключителното е че нямат загуба и само 2 равенства и 23 победи ли колко са там, дано завършат непобедени.

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Мнениеот Deluxx » 04 апр 2011 10:38

Браво Браво Порто :) Които е играл с ЦСКА в 1 група на ЛЕ е голям отбор :) Видяхте миналата година Фулъм на финал в ЛЕ , сега Порто са шампиони и ще стигнат и те до полуфинал в ЛЕ . Факти...факти

Потребителски аватар
B__A__N__DA__TA

Мнениеот B__A__N__DA__TA » 04 апр 2011 10:44

През 2003 година бях в Холандия, та финала на лига европа го изгледах в много колоритна компания.Единият беше португалец и беше луд фен на ..Бенфика :) .Незнайно от къде, този човек намери тениска и шапка на Порто(Поорту,както те казват) и цял мач не спря да подкрепя сънародниците си.Порто победиха тогава с 3-2 Селтик ако не ме лъже паметта вече, но се замислих за друго:Дали българин фен на единия от двата гранда, би направил подобно нещо :?: ,а той даже ни обясняваше, колко потенциал имало в Моуриньо, да си призная, до тогава ми беше познат, като помощник в Барса и то като лице, нищо повече..

ПП.Коментара ми не е по темата или поне не пряко, но има над какво да се замисли човек в определени ситуации
[offtopic]ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА !!![/offtopic]

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Мнениеот Deluxx » 04 апр 2011 11:12

B__A__N__DA__TA написа:През 2003 година бях в Холандия, та финала на лига европа го изгледах в много колоритна компания.Единият беше португалец и беше луд фен на ..Бенфика :) .Незнайно от къде, този човек намери тениска и шапка на Порто(Поорту,както те казват) и цял мач не спря да подкрепя сънародниците си.Порто победиха тогава с 3-2 Селтик ако не ме лъже паметта вече, но се замислих за друго:Дали българин фен на единия от двата гранда, би направил подобно нещо :?: ,а той даже ни обясняваше, колко потенциал имало в Моуриньо, да си призная, до тогава ми беше познат, като помощник в Барса и то като лице, нищо повече..

ПП.Коментара ми не е по темата или поне не пряко, но има над какво да се замисли човек в определени ситуации

Незнам аз небих направил такова нещо за Левски , а иначе за друг български отбор - да , примерно сега стискам палци Литекс да са шампиони.Това е моето мнение по твоя въпрос.

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 04 апр 2011 11:38

Шампиони на 4ти април. :lol:
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 04 апр 2011 11:47

Еми честито на Порто.Невероятно е това което правят да нямат допусната загуба все още и да си спечелят титлата още през Април.Искам все пак шампион да е Бенфика тъй като са ми симпатичен отбор.Но явно тази година в Португалия конкуренция няма никаква .. ;)
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид

YNWA

Върни се в “Футбол - Свят”