Гуардиола: Времето ми в Барселона изтича

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Гуардиола: Времето ми в Барселона изтича

Мнениеот smoothc » 02 апр 2011 11:30

"Аз мисля, че моето време като треньор на Барселона е към своя край. Аз се чувствам много добре, това е вън от съмнение. Но трябва да сме наясно, че в клубове като Барселона никога не се задържаш прекалено дълго. Ако съм на поста и догодина, това ще бъде четвърта поредна година за мене, обяви Гуардиола.

"Играчите се уморяват от треньорите и търсят нови неща. Аз същото си мислех когато бях футболист. И за мене няма проблем да напусна, защото гледната ми точка за отношенията в съблекалнята не се е променила, заявява бившият полузащитник.

Това е новина която е доста обезпокояваща конкретно за Барселона но и започва да се превръща в тенденция за повечето отбори.
За мен просто няма логика треньор превърнал се буквално в легенда след толкова много успехи да се надява един вид да остане още малко?!? Футболистите искали нови треньори уморявали се от тях???-това ми звучи много наивно след толкова успехи да се умориш от треньора си! То по тази логика сър Алекс трябва да е втръснал на всички в клуба но както се вижда дори е подкрепян още повече и изобщо няма никакви съмнения при него!!
Защо според вас в последните години дори и да спечелиш много отличия с даден отбор някак си им писва отегчават се треньорите и започват да говорят за напускане!?-ето Моуриньо в Интер ван Гаал още миналата година заяви че ще напуска сега и Пеп -защо търсят промяна след 3-4 години това е ужасно малко време за да реализираш идеите философията си да разгърнеш всичките си приоритети напълно според мен трябва минимум 5 години че и повече!! Ето един Венгер вече 14 години води Арсенал и продължава да реализира идеите си гради нов отбор на всеки 4-5 години променя философията манталитета на играчите мотивира ги!!
Дали сър Алекс и Венгер не са последните мохикани както се казва в треньоството? Дали изобщо ще станем свидетели на мениджър който да изкара минимум 10 години в един клуб след време??
Това мен лично много ме тревожи защото когато един отбор играе добре печели трофеи той трябва да поддържа този имидж и същевременно с това да гради нови основи за следващото поколение!
Благодаря за вниманието!

stg333
Контакти:

Re: Гуардиола: Времето ми в Барселона изтича

Мнениеот stg333 » 02 апр 2011 11:42

Все пак е прав, съра е изключение , което потвърждава правилото а и в Англия са по различни нещата, там треньора е повече мениджър отколкото типичен треньор

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 02 апр 2011 11:47

аз го пуснах в новини това :roll:
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 апр 2011 12:37

Ами Гуардиола ще бъде "жертва" на съмненията, че е добър специалист, поне докато не се докаже в различен от Барселона отбор.

В този смисъл, можеби Пеп осъзнава точно това и вече мисли за бъдеще отвъд Барса.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 02 апр 2011 13:00

Ако си тръгне от Барселона, Гуардиола ще последва съдбата на Рийкард. Това нещо го знае и самият той, защото човекът, който саздава невероятните футболисти от школата им, изградил е стилът на игра и е истинската движеща сила на Барселона се казва Йохан Кройф. Докато Кройф е в Барселона, много Гуардиоловци ще идват и ще си отиват и това няма да се усеща чак толкова.

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 02 апр 2011 15:57

Highlander написа:Ако си тръгне от Барселона, Гуардиола ще последва съдбата на Рийкард. Това нещо го знае и самият той, защото човекът, който саздава невероятните футболисти от школата им, изградил е стилът на игра и е истинската движеща сила на Барселона се казва Йохан Кройф. Докато Кройф е в Барселона, много Гуардиоловци ще идват и ще си отиват и това няма да се усеща чак толкова.

напълно си прав

Alvarez
Контакти:

Мнениеот Alvarez » 02 апр 2011 16:54

Highlander написа:Ако си тръгне от Барселона, Гуардиола ще последва съдбата на Рийкард. Това нещо го знае и самият той, защото човекът, който саздава невероятните футболисти от школата им, изградил е стилът на игра и е истинската движеща сила на Барселона се казва Йохан Кройф. Докато Кройф е в Барселона, много Гуардиоловци ще идват и ще си отиват и това няма да се усеща чак толкова.

Изключително точно мнение.
НЕФТОХИМИК БУРГАС

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 05 апр 2011 21:34

THE G.A.M.E написа:Ами Гуардиола ще бъде "жертва" на съмненията, че е добър специалист, поне докато не се докаже в различен от Барселона отбор.

В този смисъл, можеби Пеп осъзнава точно това и вече мисли за бъдеще отвъд Барса.

Ето това е точното мнение! Пеп иска да докаже на света, че успехите му не се дължат ЕДИНСТВЕНО на играчите му, а и на личните му умения!

Някой беше споменал Жозе... той просто гори да докаже навсякъде, че е най-добрият! А най-сигурният начин, че никой няма да му оспорва уменията е като мине през всичките големи първентва и във всяко едно от тях постигне големи успехи! Така той ще е постигнал своят мечтан голям шлем и после спокойно ще се върне да работи в любимата си Англия.

А като цяло... нека не забравяме, че в повечето отбори дори и треньора да иска да остане в отбора... идва момента, в който идват няколко по-слаби СЕЗОНА и треньора бива уволняван! Е след като си уволнен... искаш-неискаш напускаш отбора! В това отношение изключение са само МЮ. Но ако се замислим те нямат период от 3-4 сухи сезона! А предвид всичко, което е постигнал в МЮ... нормално е да се ползва с огромен праг на доверие! А и МЮ без САФ ще си бъде един посредствен отбор..., защото след като отмине времето на изградените и подготвени играчи от съра (все пак никой не е вечен) новите футболисти няма да имат същата отлична подготовка (физическа, психическа и тактическа) и отбора ще почне да спада в класирането.

П.П. Колкото до Пеп... ясно е, че един ден ще напусне Барса, въпроса е кога и когато дойде този ден какво ще е постигнал като треньор! Да не се окаже, че за 5-6-7 сезона е постигнал успехите на треньори с 20+ сезона (не в един отбор, не си мислете, че визирам САФ) зад гърба си, при това начело на топ отбори!

Barcelona - Mes que un club

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 07 апр 2011 14:18

Новият треньор на "Интер"Милано
Изображение
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 апр 2011 23:32

Los Che написа:
Новият треньор на "Интер"Милано
Изображение

Интер не могат да си позволят Пеп! ;)

Barcelona - Mes que un club

Върни се в “Барселона”