saffron написа:pehopeho написа: Само ще ви кажа, че едно време денят в който влизаш в казармата беше от събитията на живота ти! Правеше се изпращане и си беше станало като традиция. Това беше много важен ден за всеки мъж. Ден като този, в който се жениш, или ти се ражда дете, или като кръщене. Ден в който ПРАЗНУВАШ, ти, семейството ти, приятелите ти. Защо е било така? Като си отговорите и дискусията става излишна.
Празнувал си ,че влизаш в некаф психо-диспансер??място където се подчиняваш на заповеди на некви безмозъчни индивиди ??? а къде забрави следното "не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител,"
pehopeho ... ти като толкова искаш да има казарма .. стани професионален воиник... всеки е свободен да избере и да го направи..... а защо в япония всичко ще е ок след 2 години ? ще е така.. защото хората там инвестират в науката и знанието на децата.. и не им губят 1-2 години от живота в безмислено затъпяване в нещо като полу-затвор! ...запомнете никои неможе да ти отнема свободата и правото да избираш! никои!
Психодиспансер??? Дядо ти ако е жив, ще ти откъсне ушите за тези думи, сигурен съм! Безмозъчни индивиди??? Мога да ти ги цитирам цял ден, но за теб няма да значат нищо. Паун Бананов, Георги Вазов, Владимир Вазов, Димитър Списаревски, Коста Паница и много други "безмозъчни индивиди на чиито заповеди са се подчинявали"! И не ми чети библията, като дявола евангилието. Бог е в сърцата на всички и това е без значение дали ще служиш или не в армията. Ако не знаеш даже в днешно време има много традиции в Българската армия, свързани с православието. Справка освещаването на бойните знамена на 6 май и на Йорданов ден - до скоро лично от патриарха на Българската православна църква , панахидата на черешова задушница и някои др. И аз отдавна съм "професионален войник" и то в едно от най-елитните (да не кажа най-елитното) поделение в България. И вярвай ми, не е никак зле, даже напротив! А дали им губят времето в Япония с военно обучение можеш сам да провериш преди да ръсиш глупости. Хората там ще се оправят, защото са дисциплинирани и трудолюбиви, а не хленчещи лигльовци! Къде ли са възпитани тези добродетели?! Сигурно по дискотеките и кафетата!