Връщат казармата в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Искате ли да се върне казармата отново в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Връщат казармата в България

Мнениеот Thsmith » 29 мар 2011 18:16

keanu1936 написа:трябва да си луд да служиш на такава държава!!

абе на каквато и да е държава трябва да си луд за да служиш безплатно

[quote="pehopeho"]Всички, които казват, че казармата е губене на време да отидат и да го кажат на бащите и дядовците си! Нека чуят какво ще им отговорят те! Само ще ви кажа, че едно време денят в който влизаш в казармата беше от събитията на живота ти! Правеше се изпращане и си беше станало като традиция. Това беше много важен ден за всеки мъж. Ден като този, в който се жениш, или ти се ражда дете, или като кръщене. Ден в който ПРАЗНУВАШ, ти, семейството ти, приятелите ти. Защо е било така? Като си отговорите и дискусията става излишна.
/quote]
нито баща ми, нито дядо ми е бил в казарма... а това, че някой някога е празнувал това.... ми то някога хората са мислили, че земята е плоска ... вярвали са и на хитлер и тем подобни глупости... трябва ли и ние да го повтаряме същите грешки? Наистина дискусията става излишна...
Последна промяна от Thsmith на 29 мар 2011 18:19, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 29 мар 2011 18:18

metodito написа:
pehopeho написа:Правеше се изпращане и си беше станало като традиция.

То и за еничари тей е било...
:mrgreen:

Глупости на търкалета! Това в кой учебник по история го прочете? Защото мен на времето ме учеха, че Българите са си криели децата!
П.П. Ти да не би да си някъде от Деярбекир, че да се радваш, когато те взимат еничар? :mrgreen:
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 29 мар 2011 18:18

Служил съм в Плевен в новобранския център и после в Шумен в 5-та бригада.Е,признавам си,има смисъл само в първите 45 дни.После всичко е пародия.И истината не е в наборната служба или в кадровата,а в технологията!Защото израелския наборник въоръжен с най-съвременни оръжия,обучен перфектно е по-добър от 10 български "професионалисти".1 войник с картечница вулкан-фаланг като започне да пуца цяла рота 150 български кашици ще се натикаме в окопите с калашниците и ще търсим тоалетна хартия в мешките.Защото е адската простотия да имаш ракети и заряди от които треперят гащите на Турция с 650 000 армия,с които може да изтриеш Истамбул от лицето на Земята и да ги нарежеш разчитайки на армийка от 50 000 зле въоръжени и зле обучени наборници или професионалисти.И междудругото по мое време възможностите на наборниците и професионалните бойци бяха горе-долу еднакви с разликата,че получавах 45 лева,а той 450.Не се сещам за извращения и гаври,нормална военна служба,но отново повтарям-смислени бяха само първите 45 дена.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 мар 2011 18:22

pehopeho написа:Глупости на търкалета! Това в кой учебник по история го прочете? Защото мен на времето ме учеха, че Българите са си криели децата!
П.П. Ти да не би да си някъде от Деярбекир, че да се радваш, когато те взимат еничар? :mrgreen:

А ти що за мазохист си, че твърдиш това за казармата? А питал ли си майка си на нея какво и е било, когато те е изпращала? Особено като е знаела за издевателствата и смъртните случаи.
Дете на приятелско семейство го бяха събудили с ток. И други случаи има, ам не са за разправяне. И това в ново време...
Или се правиш, че не разбираш или ...
Последна промяна от metodito на 29 мар 2011 18:28, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 29 мар 2011 18:22

pehopeho написа:Всички, които казват, че казармата е губене на време да отидат и да го кажат на бащите и дядовците си! Нека чуят какво ще им отговорят те! Само ще ви кажа, че едно време денят в който влизаш в казармата беше от събитията на живота ти! Правеше се изпращане и си беше станало като традиция. Това беше много важен ден за всеки мъж. Ден като този, в който се жениш, или ти се ражда дете, или като кръщене. Ден в който ПРАЗНУВАШ, ти, семейството ти, приятелите ти. Защо е било така? Като си отговорите и дискусията става излишна.
П.П. Гласувах "За", но знайте, че това на този етап е невъзможно, но в бъдеще е неизбежно!!! Във всички развити страни със силни професионални армии има някакъв вид военно обучение за гражданите. Ние сигурно сме по-умни и по-силни, за това нямаме!!!

Не съм съгласен , ако трябва да питам дядо ми трябва да се оженя на 18 и за която той и баща ми кажат !!!!!
Върви си нормален процес в живота -> прогрес (дали пък не е регрес ?) . Казармата е било едно през 1920-та , друго през 1950-та , съвсем трето през 1970 -та , а накрая след 1990/2000-та (когато служих )си беше чиста пародия и губене на време , плюс връзкарство и който си плащаше не служеше , също така се плащше за отпуски и уж направени операции във Военна болница за да те уволнят предсрочно , изроди се това . Напълно негодни момчета служеха за сметка на други .Войниците бяхме супер неподготвени например за 3 м. новобранска школа имахме 4/5 стрелби после за година и 3 м. само 1-на . Държавата уж отделя огромен бюджет а храната , дрехите и санитарните условия бяха като от 1960-та година само че датата беше в 1998-ма .
И баща ми разпраяваше едни неща за неговите години в казармата ама накрая след като минахме и 2-мата му сина оттам доста си промени мнението .
Напълно излишно като бюджет е да има наборна служба , парите ще потънат .

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 29 мар 2011 18:24

TopCat написа:Казармата няма как да бъде върната заради разпоредбите на ЕС! Не може да има задължителна военна служба, а армията трябва да е професионална! С две думи - по-скоро ще въведат нови висши военни училища и дори военна гимназия след 8 клас!

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ!Няма такива рапзоретби!
В Германия има наборна военна служба и се служи 9 месеца
В Австрия има наборна военна служба и се служи 8 месеца
В Швеция,Финландия,Дания,Норвегия,Швейцария - целите армии за изцяло наборни!
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 29 мар 2011 18:32

"но отново повтарям-смислени бяха само първите 45 дена."
=============================================================
Има истина , да се позапознаеш с личното си оръжие ( чистене всеки ден , стрелба веднъж седмично :lol: ) , да постреляш няколко пъти , малко строева подготовка , ФП и тактика . Следващите 15 м. бяха пазене на празни складове и даване на безсмислени наряди тип дежурен в класна стая придружени с боядисване на бордюри :roll: .

Потребителски аватар
loko29
Контакти:

Мнениеот loko29 » 29 мар 2011 18:36

Най-доброто което донесе демокрацията е именно отмяната на казармата.А хора ,които не са били там е безмислено да я поткрепят.А ,ако някое правителство реши да я връща ще падне до 2 месеца.И въпреки "новобранските вечери"казармата никога не ебила празник,а точно обратното.
Най-великия локомотивец-Начко Михайлов

Потребителски аватар
Kotzata
Контакти:

Мнениеот Kotzata » 29 мар 2011 18:39

Хих :) И мен ме отърваха да служа.
Само не знам защо сравнявате България с Израел след като разлика има от земята до небето.
В България опасност от гражданска война или въоръжен конфликт със съседи няма толкова, колкото в Израел.Там винаги трябва да са нащрек, че нещо ще гръмне или, че отнякъде ще ги нападнат.За тях подготовката си е просто необходимост.Виж - на нас може и редовна, професионална армия да ни стига.Нъл за това резнахме ракетите СС-23, за да ни пази НАТО и да се грижи да си нямаме проблеми със съседи и недоброжелатели :)

Върни се в “Свободна зона”