Връщат казармата в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Искате ли да се върне казармата отново в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

stg333
Контакти:

Re: Връщат казармата в България

Мнениеот stg333 » 29 мар 2011 15:55

предполагам че се има в предвид някакво военно обучение от типа на това в училищата, казармата естествено няма как да бъде върната , хубава или лоша наборната армия си изживя времето

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 мар 2011 15:55

Дотук са много интересни резултатите. 60 % от хората във форума, искат да се върне казармата. Много ми е интересно от тези,които са гласували с "ДА", колко са служили :?
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 29 мар 2011 15:56

То ва чисто технически и финансово нема как да стане ,та те разпродадоха половината наборни центрове няма я тази материална база като едно време :) Вярно загуба на време но човек се доизгражда и като характер .Най добрите приятели са от казармата.Личен опит служил съм във три поделения във Варна в периода 2000-2001.Верно че за тия 12 месеца повечето беше физическа работа и простотии но поне имам един добър спомен за цял живот и си мисля че същот така престоя ми там е допринесъл за израстването ми като човек.

Лично мое мненеие е Да нека да я върнат ,но няма как да стане .
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
CSKA ME
Контакти:

Мнениеот CSKA ME » 29 мар 2011 15:59

percival написа:То ва чисто технически и финансово нема как да стане ,та те разпродадоха половината наборни центрове няма я тази материална база като едно време :) Вярно загуба на време но човек се доизгражда и като характер .Най добрите приятели са от казармата.Личен опит служил съм във три поделения във Варна в периода 2000-2001.Верно че за тия 12 месеца повечето беше физическа работа и простотии но поне имам един добър спомен за цял живот и си мисля че същот така престоя ми там е допринесъл за израстването ми като човек.

Лично мое мненеие е Да нека да я върнат ,но няма как да стане .

Прав си, много казарми в момента са оставени на произвола и всичко, което можеше да се използва като материална база бе преватизирано. На 20 метра от нас има казарма и в момента 3 пенсионери стоят по цял ден и пазят нищото. Армията ни в момента наброява не повече от 15 000 души, баща ми е военен и знам от него. За сравнение, след Ньойския договор сме 33 000 пехотна и гранична.
''Глупакът има голямо предимство пред образования човек, той винаги е доволен от себе си'': Наполеон Бонапарт

''Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите'': Айнщайн

Потребителски аватар
face.ctrl
Контакти:

Мнениеот face.ctrl » 29 мар 2011 16:00

Миналата седмица получих известие от военното окръжие да отида за някаква справка. Там ми беше връчена временна повиквателна. На въпросът ми, защо се прави това, отговорът беше "в случай на война да се отзова на определеното място". Дали има някой на който също му е била връчвана такава повиквателна и има повече информация относно това?
Само да добавя, че съм отбил военна служба.
Последна промяна от face.ctrl на 29 мар 2011 16:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 мар 2011 16:02

face.ctrl написа:Миналата седмица получих известие от военното окръжие да отида за някаква справка. Там ми беше връчена временна повиквателна. На въпросът ми, защо се прави това, отговорът беше "в случай на война да се отзова на определеното място". Дали има някой на който също му е била връчвана такава повиквателна и има повече информация относно това?

Може би тук ще разбереш причината за "временната повиквателна" :oops:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 мар 2011 16:03

Madridist написа:Дотук са много интересни резултатите. 60 % от хората във форума, искат да се върне казармата. Много ми е интересно от тези,които са гласували с "ДА", колко са служили :?

Ми аз ще ти кажа защо е така, моята версия. "Против" сме гласували главно хора, които са били там и знаят какво е. "За" са гласували хора, които не са ходили, които си мислят, че всичкото време на света е тяхно и това би било супер-приключения, някаква необяснима романтика, която ще промени скучнодневието им и ще ги направи... де да знам какви. Сигурно има и такива, които са гласували "за " на принципа: на мен ми бе гадно, и на вас трябва да ви е...
Аз не го пожелавам. Има и други начини, за да загубиш няколко месеца/години. ;)
А военните са хора ограничени и бедни духом. Няма кяр да познаваш такива.
Такива хора няма на какво да те научат.
Последна промяна от metodito на 29 мар 2011 16:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 29 мар 2011 16:04

Абе казармата не знам , но някаква организация подобна на бившите трудови войски би било добре да се измисли , не само братята роми да чакат социалните , а преди да си ги вземат да положат малко труд . Същото се отнася и за затворници с леки присъди и с условни такива . Могат да оправят всички паркове по градовете и да ги поддържат , могат да чистят корита на реки неща , могат да поддържат междуселски пътища и куп други неща .

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 29 мар 2011 16:05

Наборната служба си е пълна идиотщина. С лично стрелково оръжие човек се учи да борави бързо, както и на тактическа дисциплина - това по повод евентуалната "локална война". За сметка на това 100 души със специфични специализирани високотехнологични умения струват повече от 10 000 автоматчици - нещо, което отдавна е прозряно в държавите по света, при това не от вчера. Професионалната армия ВИНАГИ - още от дълбока древност - е била връхна точка в развитието на военната структура на всяка държава.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 мар 2011 16:06

Първо, връщането на казармата в този вид, в който я познават по-старите няма как да стане, предполагам сме сключили разни международни договори за превръщането на армията ни в професионална . При мен се случи така, че бях от първия випуск, който не ходи в казарма ( и последния без матури впрочем :lol: :lol: ) и не съм служил, за мене трябва да има ако не казарма, то поне елементарно военно обучение. Казвате някои че било загуба на време казармата, а да си по кафетата, баровете и да се наливаш по пейките какво е ? Със сигурност има адски простотии и в казармата, за които и аз съм слушал истории, но пък мои приятели, които са служили са доста по-отговорни, дисциплинирани и подредени, така че не съм съгласен че няма полза от военната служба. Разбира се, зависи си главно от човека и това как е възпитан, ако си глупак, няма как да се очаква военните да те направят умен ;)
Определено смятам, че е нужно да има поне военно обучение за по-младите, дори и да е за няколко месеца. Ненавиждам комунизма, но не виждам нищо лошо и в бригадите от едно време, един общественополезен труд със сигурност ще поразстърси някоя кифла или лигльо с последен модел телефон, чудещ се на кое кафе да отиде ;)
Изображение

Върни се в “Свободна зона”