Връщат казармата в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Връщат казармата в България
Няма начин докато сме в НАТО да се върне казармата, достатъчно пари от БВП си плащаме за това удоволствие и няма как да се отпускат повече пари за издръжка на тези войници и допълнително офицери, които да ги обучават. Аз лично съм доволен от преживяванията в казармата.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]
Гласувах с "НЕ" .
Това е най-загубеното време от живота ми .Въпреки че бях в перфектна физическа форма тогава . Но аз си спортувах и преди казармата и след нея . Иначе стрелби , мързелуване и четене на книги плюс някой и друг наряд това беше казармата .Естествено мизерия и бръснене със студена вода , по едно време се къпехме 1 път в седмицата а като влизах в стола ми ставаше зле направо .
Това е най-загубеното време от живота ми .Въпреки че бях в перфектна физическа форма тогава . Но аз си спортувах и преди казармата и след нея . Иначе стрелби , мързелуване и четене на книги плюс някой и друг наряд това беше казармата .Естествено мизерия и бръснене със студена вода , по едно време се къпехме 1 път в седмицата а като влизах в стола ми ставаше зле направо .
- obi4am_pirin
- Контакти:
Madridist написа:obi4am_pirin написа:Parmalat написа:Аз съм на 21 изтърваха ме за казарма.
Щастливец!Аз бях в Плевен Банско и Гоце Делчев!!!Пак казвам Щастливец!
![]()
![]()
Един от най-добрите ми приятели е служил в Гоце Делчев. Ти кога си бил там. А тъй като съм далтонист, 2005 на последната военна комисия ме писаха НГВС,дори единият военен,който ми даваше военната книжка се шегуваше,че би излязал добър сапьор от мен
[offtopic]Сложих и анкета към темата, аз гласувах,че "Не мога да преценя"[/offtopic]
Септември-Декември 2003
Поделиението не функционираше!Аз бях на военната вила над града!Тя се водеше към поделението в Банско!Голем кеф големо нещо!Като на почивка!Даваха ни парите на ръка!През седмица бях ГСП!пускаха ни събота и неделя!Старшината даже не се и качваше до горе!В петък слизах до града разписваше ми за събота и неделя!Аз още в петък хващах последния за бл-град и се прибирах в понеделник сутринта!Сладка работа!
damyanov1963:
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
- obi4am_pirin
- Контакти:
batty написа:dodo7271 написа:batmanlevski написа:абе нее лоша идеята,момчетата които са минали през казарма са доста по- подисциплинирани и отговорни,докато останалите започвайки работа продължават да си мислят ,че са в училище. според мен поне 6 месеца ще са необходими,за да се поокопити младия мъж .
Глупости![]()
![]()
Казармата е чиста загуба на време. Управляват те и те командват най-простите хора в държавата. Не научаваш нищо полезно, освен как да откраднеш, как да излъжеш, как да се скриеш от нещо.
Абсолютно! В казармата учиха как да се краде, къде от кухнята къде от някой склад, къде с цели влакове.![]()
А иначе за хубавите спомени дето оставали, ми нормално е. Който не е мушкал преди казармата се разтапя от умилиние като се сети за кака си Здравка примерно, дето я е мушкал някъде на къра след назрели дини и пъпеши или за лелката от стола дето прави свирки дари и на активно болни от трипер.![]()
Ужас!
Хехе!Упссс!Тука се уля леко!Хехе!Мушкал...хехехехе!
damyanov1963:
- obi4am_pirin
- Контакти:
metodito написа:Parmalat написа:
Истината е че исках да мина през казармата да науча това онова за оръжията ама нали я спряха...
Човек, в казармата, която аз видях (2002) е последното място, където можеш да научиш нещо. А оръжието е нещо, което няма смисъл да се докосваш.
Едва когато стрелях с Калашников станах истински пацифист осъзнавайки наистина грозната сила на оръжието (бе стрелбата с трасиращи куршуми ме изкефи да си кажа честно...). А иначе, нещото, кото можеш да усвоиш единствено е начините да бягаш от отговорност и скатаваш. Там това бе превърнато в изкуство и всеки, който не го владееше си патеше.
Гласувах "против". Това бе загубено време за мен. И за всеки, който бе там. Единственото хубаво беше може би в Казанлък, където след глада в Шумен ядях по 3 пъти на ден, нещо, което отдавна не правя.
Така е поделение с поделение не си прилича!В Плевен почти нямаше храна!А и за една седмица взвода ни беше в кухнята и като видях как се готви!Спрях да ям направо!Чай в някакви стари перални!На тояга завързали един кирясал парцал пълнат го разни тревки и бъркаш с него!И чая готов!Отврат!
В Банско яденето беше супер!Препълнени чинии!Но цял ден ме смазваха на минохвъргачката!Цял ден тренировки " За бой" за време!Колко пъти съм я вдигал тая стомана...Бях станал като бате Арни!
damyanov1963:
obi4am_pirin написа:В интервю за столичен всекидневник председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев възкресява идеята за необходимостта от връщането на военното обучение за младежите и населението. По въпроса той е говорил със сегашния министър на отбраната. За целта ще е необходим закон. Такъв е бил гласуван от предишния парламент, но не се въвежда поради липса на база и средства, смята Велчев. Да, военното обучение трябва да се върне. Не мога да коментирам срокове, подробности. Но, не дай си, Боже, да стане локална война - на кого ще разчитаме? На тези няколко хиляди наемни войници?- коментира той.
Българинът няма елементарни познания за техника и военни действия. Така осакатяваме нацията си. В Израел момичетата след 16 г. служат 2 г. в казармата, а момчетата - 3 г. Резултатът е създаване на трудови навици, дисциплина и психически контрол. Затова трябва да има кръгла маса по този проблем, предлага депутатът.
В България занятия по военно обучение в училищата са провеждаше до 1990 г.
Хехе Герберите съвсем откачиха!Младите момчета ще почнат да сънуват кошмари!![]()
Дано да я върнат...много искам пак да отида за някои друг месец аххаха
Прекалено много идиоти и лигльовци има по улиците. Там се научаваш на някои работи, които не можеш да научиш по кафетата. Аз съм ЗА.
''Глупакът има голямо предимство пред образования човек, той винаги е доволен от себе си'': Наполеон Бонапарт
''Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите'': Айнщайн
''Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите'': Айнщайн
Няма как да се върне ходенето в казармата. Просто сегашните младежи са толкова разглезени, че няма да им понесат и три месеца. Още по мое време имаше самоубийства на харо със слаби нерви, а сега не искам да мисля. Иначе съм за, да върнат Военното, като предмет в училище. То се учеше една година, а лятото се ходеше някъде за две седмици. Преподавателите обясняваха за оръжията, даването на първа помощ ,как трябва да се действа при бомбандировки и къде са скривалищата. Лично аз бях граничар, но не препоръчвам на всеки такава служба. Хубавото беше, че всички бяхме от София и се разбирахме за ужас на офицерите. Според мен всеки трябва да знае, от коя страна се държи автомата и кои са му основните части. Затова Казарма Не, но часове и лагери по Военно обучение Да!
- metodito
- Контакти:
CSKA ME написа:Прекалено много идиоти и лигльовци има по улиците. Там се научаваш на някои работи, които не можеш да научиш по кафетата. Аз съм ЗА.
Да бе, да. Аз научих всички чалга хитове, как кражбата не била лошо нещо, а да бягаш от отговорност е навик, който трябва да възпиташ, ако не искаш да имаш плюски на ръцете и да си гроги цял ден, как да поркаш 150 водка за минута и разни такива благинки.
Пфу! Айде няма нужда!
А на теоретическите занятия един офицер ми разправя най-сериозно, че света се управлява от седем евреи. Като му казах, че са глупости, после тоя ме смяташе за враг.
А един полковник разправяше как бил фен на Макаренко (ако някой не знае, той смятал, че сопата е най-добрият учител).
Последна промяна от metodito на 29 мар 2011 15:58, променено общо 2 пъти.
batty написа:dodo7271 написа:batmanlevski написа:абе нее лоша идеята,момчетата които са минали през казарма са доста по- подисциплинирани и отговорни,докато останалите започвайки работа продължават да си мислят ,че са в училище. според мен поне 6 месеца ще са необходими,за да се поокопити младия мъж .
Глупости![]()
![]()
Казармата е чиста загуба на време. Управляват те и те командват най-простите хора в държавата. Не научаваш нищо полезно, освен как да откраднеш, как да излъжеш, как да се скриеш от нещо.
Абсолютно! В казармата учиха как да се краде, къде от кухнята къде от някой склад, къде с цели влакове.![]()
А иначе за хубавите спомени дето оставали, ми нормално е. Който не е мушкал преди казармата се разтапя от умиление като се сети за кака си Здравка примерно, дето я е мушкал някъде на къра след назрели дини и пъпеши или за лелката от стола дето прави свирки даже и на активно болни от трипер.![]()
Ужас!