Връщат казармата в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Искате ли да се върне казармата отново в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Връщат казармата в България

Мнениеот obi4am_pirin » 29 мар 2011 14:33

В интервю за столичен всекидневник председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев възкресява идеята за необходимостта от връщането на военното обучение за младежите и населението. По въпроса той е говорил със сегашния министър на отбраната. За целта ще е необходим закон. Такъв е бил гласуван от предишния парламент, но не се въвежда поради липса на база и средства, смята Велчев. Да, военното обучение трябва да се върне. Не мога да коментирам срокове, подробности. Но, не дай си, Боже, да стане локална война - на кого ще разчитаме? На тези няколко хиляди наемни войници?- коментира той.

Българинът няма елементарни познания за техника и военни действия. Така осакатяваме нацията си. В Израел момичетата след 16 г. служат 2 г. в казармата, а момчетата - 3 г. Резултатът е създаване на трудови навици, дисциплина и психически контрол. Затова трябва да има кръгла маса по този проблем, предлага депутатът.

В България занятия по военно обучение в училищата са провеждаше до 1990 г.

Хехе Герберите съвсем откачиха!Младите момчета ще почнат да сънуват кошмари! :shock: :)
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Parmalat

Re: Връщат казармата в България

Мнениеот Parmalat » 29 мар 2011 14:34

Аз съм на 21 изтърваха ме за казарма. :lol:
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 29 мар 2011 14:36

абе нее лоша идеята,момчетата които са минали през казарма са доста по- подисциплинирани и отговорни,докато останалите започвайки работа продължават да си мислят ,че са в училище. според мен поне 6 месеца ще са необходими,за да се поокопити младия мъж .
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 29 мар 2011 14:39

Parmalat написа:Аз съм на 21 изтърваха ме за казарма. :lol:

Щастливец! :) Аз бях в Плевен Банско и Гоце Делчев!!!Пак казвам Щастливец! :lol: :lol: :lol:
damyanov1963:

Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Dog
Контакти:

Мнениеот Dog » 29 мар 2011 14:40

Айде армейциии :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
irriducibile1936
Контакти:

Мнениеот irriducibile1936 » 29 мар 2011 14:40

Абсолютни глупости. Тая казарма е само и единствено загуба на време. А колкото до "Ако стане локална война...." не мога да повярвам че го казва министър!
NON MOLLARE MAI !

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 29 мар 2011 14:40

obi4am_pirin написа:

Щастливец! :) Аз бях в Плевен Банско и Гоце Делчев!!!Пак казвам Щастливец! :lol: :lol: :lol:

Истината е че исках да мина през казармата да науча това онова за оръжията ама нали я спряха...
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 29 мар 2011 14:47

Parmalat написа:
obi4am_pirin написа:

Истината е че исках да мина през казармата да науча това онова за оръжията ама нали я спряха...

Хехе!То като знаеш че няма как да стане искаш но ако го имаше като възможност може би друго щеше да мислиш!Оръжията се учат за малък период от време през другото време е простотия!Особенно за новобранците!В началота бях кашик!После бях в разчет на МТелБе с 120 мм минохвъргачка!Помня през втория ми ден в казармата по нареждане на офицера ми скубахме трева с голи ръце на един плац!Пълна простотия!
damyanov1963:

Потребителски аватар
Avgusta 1916
Контакти:

Мнениеот Avgusta 1916 » 29 мар 2011 14:51

irriducibile1936 написа:Абсолютни глупости. Тая казарма е само и единствено загуба на време. А колкото до "Ако стане локална война...." не мога да повярвам че го казва министър!

И много хубави спомени остават!
Аз имам син и съм на мнение ,че казармата възпитава и създава полезни навици на младите хора .Не отричам ,че и простотиите никак не са малко.Освен това ще научат как да боравят с оръжие безопасно и съвсем законнно , а не от мерак и детска глупост някъде по улиците да се изпотрепят без да искат!
Приятелствата създадени в казармата остават за цял живот.
Служил съм в Стара Загора ,Шумен и Харманли.
Ако искаш да летиш високо в небето , не кълви на земята с кокошките.Завинаги зелено - бели.

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 29 мар 2011 14:56

batmanlevski написа:абе нее лоша идеята,момчетата които са минали през казарма са доста по- подисциплинирани и отговорни,докато останалите започвайки работа продължават да си мислят ,че са в училище. според мен поне 6 месеца ще са необходими,за да се поокопити младия мъж .

Глупости :) :) :) Казармата е чиста загуба на време. Управляват те и те командват най-простите хора в държавата. Не научаваш нищо полезно, освен как да откраднеш, как да излъжеш, как да се скриеш от нещо.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Върни се в “Свободна зона”