blue avalanche написа:THE G.A.M.E написа:blue avalanche написа:понеже се говори много за първия им престой в Левски,"активът" ни за сезона е 4-то място в шампионата и загубен финал с ЦСКА за купата.
Кога това ?
Аз все си мисля, че станахме шампиони ... при това с доста крупни победи !
Нали с Глазгоу Рейнджърс и в последствие с Вердер играхме в турнира - КЕШ ?
Прав си.Някой ме заблуди с това 1996/97.
Обаче,уточнявам:
Пак с него паднахме и отпаднахме от Олимпия(1994/95),отпаднахме от Нефтохимик на 1/8 финал за Купата(1994/95),"насладихме" се на играта на невероятните "таланти":Ал.Марков,Деян Ангелов(бас държа,че този дори не си го и чувал),Емил Мицански,Магди Толба,Ал.Бончев,К.Йорданов,Н.Николов,Д.Трендафилов,П.Костурков,Цв.Чипев,В.Сърбаков...
Всъщност, четейки постовете ти, искам да ти напомня, че Левски тогава имаше много силна генерация, но просто нямаше пари. Имаше стратегия за развитието на клуба, но нямаше финанси. А двете неща ако ги няма, значи е невъзможно да мачкаш навсякъде. Аз просто казвам най - слабия период на Жужо в първия му престой.
Провалът с Олимпия дойде, защото имахме седем национали, станали четвърти в света. Резилът беше страхотен, но може да се прости. Не забравяй също така, че тогава уж щяхме да играем в КЕШ, а изведнъж УЕФА започна да прави реформи и отидохме в по - слабия турнир да играем. Но това, което се случи тогава с Нефтохимик, наистина беше позорно. Всъщност помниш ли, че точно през въпросния сезон, когато Гочето за последно беше треньор, Левски загуби четири мача от пет възможни в рамките на около месец - от Нефтохимик в София за Купата на България, от Дунав в Русе за Купата на ПФЛ, от Ботев в Пловдив и от предпоследния тогава в таблицата на класирането Локомотив Горна Оряховица. Тогава в един момент направо бяхме изпуснали титлата и рекордът ни увасваше само за статистиката. Добре, че Локомотив се издъни следващия кръг, че се върна самочувствието ни и после довършихме съперниците.