Формула 1 - Сезон 2011 (Официална тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой пилот ще спечели титлата във Формула 1 ?

Себастиан Фетел (Редбул)
36
33%
Марк Уебър (Редбул)
0
Няма гласове
Люис Хамилтън (Макларън Мерцедес)
17
16%
Дженсън Бътън (Макларън Мерцедес)
5
5%
Фернандо Алонсо (Ферари)
33
31%
Фелипе Маса (Ферари)
2
2%
Михаел Шумахер (Мерцедес ГП)
14
13%
Нико Розберг (Мерцедес ГП)
0
Няма гласове
Роберт Кубица (Рено)
1
1%
Друг
0
Няма гласове

Общо гласове: 108

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Формула 1 - Сезон 2011 (Официална тема)

Мнениеот megan fox » 27 мар 2011 23:03

THE G.A.M.E написа:
megan fox написа:Да ще бъде интересно, но замисли се колко такива писти има в календара... ;) Ред Бул спокойно могат да си позволят да не спечелят много точки на Монца, Спа, Жил Вилньов... това са трите скоростни писти с големи прави...

А на спънатите писти като Монако или Хунгароринг?

Е, мисля, че и пистата в Китай ... и особенно - Фуджи в Япония също ще са проблемни за "Биковете" .... ама ще видим.

Иначе на спънатите ... ти си ги изброил - за там се надявам Ферари и Макларън да наваксат по някакъв начин изоставането, щото не ми се гледат съзтезания с един кон ...

Чесно, тия ( Ред Бул ) ... ме плашат !
Мисля, че днес даже Фетел не натискаше на 100 % ... :(

Ти вярваш ли наистина, че в Япония с тая радиация там ще има кръг от Ф1? Аз съм ги отписал..., а ако все пак има... тази година не е ли наред Сузука?! Май миналата година беше Фуджи, а двете писти се редуват. ;)

Има и други спънати трасета... уличните са доста подходящи за Ред Бул, Каталуня също, виж Интерлагос ще бъде интересна... от една страна скоростни прави, от друга спъната, технична средна част!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 мар 2011 23:07

Мда .... бях изключил проблемите в Япония.
Иначе и Сузука си е бърза писта ...

Ама си прав, че бързите трасета няма как да компенсират разликата в класите към момента ...
Ред Бул вероятно ще доминират на поне 70 % от пистите ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 27 мар 2011 23:21

Хм, аз пък нз що не съм такъв песимист. Да, Фетел победи с голяма разлика но той и цяло състезание не беше притесняван искам да го видя като тръгне по назад в решетката как ще се представи пък и той има да защитава титла и напрежението ще си окаже думата. Да не забравяме че миналата год Фетел беше лидер само след последното състезание.

Видя се че днес Алонсо с твърдите гуми задържа и направи разлика на Уебър с меките
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 27 мар 2011 23:23

В Монако и Каталуня, както и на Силвърстоун (ако не се лъжа) Ред Бул направо се забавляваха с конкуренцията си....толкова бяха по-добри от останалите че направо си е стряскащо :?

Фокса правилно ги изброи неудобните им писти - Спа, Монца, Вилньов +- 2-3.... въпроса опира до надеждността на болидите им, грешките на пилотите им, както и темповете на развитие на конкурентите...Макларън са напреднали много, Ферари в тестовете показаха че не са много назад....днес с меките гуми също показаха добра скорост, но да видим.... :roll:

Ще ми е интересно да видя Ред Бул как ще изпревари Ферари или Макларън, след като нямат КЕРС, предимството от задното крило не може да се мери с инжекцията от КЕРС-а на правата, така че при една лоша квалификация или слаб старт може да се получи интересна битка :roll:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 27 мар 2011 23:24

enguerino написа:Хм, аз пък нз що не съм такъв песимист. Да, Фетел победи с голяма разлика но той и цяло състезание не беше притесняван искам да го видя като тръгне по назад в решетката как ще се представи пък и той има да защитава титла и напрежението ще си окаже думата. Да не забравяме че миналата год Фетел беше лидер само след последното състезание.

Видя се че днес Алонсо с твърдите гуми задържа и направи разлика на Уебър с меките

той Уебър днес нищо не му беше наред - стратегия, каране с твърдите гуми, каране с меките, старт....общо взето нормален уикенд в Австралия за Марк - все не може да се представи запомнящо в Мелбърн :roll:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.

[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 27 мар 2011 23:47

enguerino написа:Хм, аз пък нз що не съм такъв песимист. Да, Фетел победи с голяма разлика но той и цяло състезание не беше притесняван искам да го видя като тръгне по назад в решетката как ще се представи пък и той има да защитава титла и напрежението ще си окаже думата. Да не забравяме че миналата год Фетел беше лидер само след последното състезание.

Точно тук е проблема! С този почти перфектен болид... просто не ми е ясно кой ще отмъкне квалификация от Ред Бул, като изключим трите им най-неудобни трасета, които вече споменах?! Просто Фетел и Уебър безпроблемно ще печелят квалификациите и после за тях е лесно, защото болидите с КЕРС са им зад гърба! Иначе и аз искам да видя как Ред Бул ще успее да изпревари болид на Макларън или Ферари, ако въпросният болид не е прясно излязал от бокса, т.е. със студени гуми!!!

В общи линии при това предимство Ред Бул с лекота ще взимат квалификации и с това ще си правят живота много по-лесен! Единственият им шанс за издънка е при старта Фетел да се осере (както направи няколко пъти иналият сезон), или пистата да има сравнително по-дълга старт-финална права, че болид на Макларън или Ферари да успее благодарение на КЕРС да се промъкне напред! - това е!

Ест винаги остават техническите дефекти, които са неизбежни, но не знам дали ви е направило впечатление, че при Ейдриан Нюй те винаги са сведени до абсолютен минимум! Пилотски грешки трябва да се чакат главно от Фетел, все пак няма много опит, за разлика от Марк, но за сметка на това рейс-инженера на Уебър е меко казано идиот и днес за пореден път допусна много груба тактическа грешка!!! Ако по-често се случват подобни тактически грешки с пилотите на биковете... другите отбори ще имат някакъв шанс, но чисто като цялостен пакет на болидите... поне засега Ред Бул са с класи над всички! Та те са с близо секунда по-бързи от Макларън и Ферари!!!

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 28 мар 2011 00:49

megan fox написа:Аз лично не очаквах Ред Бул да са чак толкова силни! Та те са по-бързи БЕЗ ДА ИМАТ КЕРС!!! FFS!!! :o :o :o :shock: :shock: :shock:

Фетел неочаквано за мен направи отличен старт и поведе колоната и ест не изпусна водачеството до края! Щеше да бъде интересно ако кола с КЕРС бе повела, червените бикове са най-бързи, но наличието на КЕРС щеше да направи изпреварването далеч по-трудно за Фетел!
Много слаби тактически решения на рейс инженера на Марк Уебър! Чисто и просто допуснаха EPIC FAIL!!!

Маковете ми харесаха, доста по-бързи са от ферарита в момента, само като си спомня как Бътън изпревари Маса (второто изпреварване) и ми става мега яко! Бтв лично според мен освен Бътън трябваше да бъде наказан и Маса! Той караше отвъд прага на допустимата агресивност - няколко пъти се опита да изтласка Бътън извън трасето и два пъти успя, като първият път беше супер очевидно: мисля, че бе 4-ти завой (десен е) Бътън влиза от външната страна, доста по-бърз и спира по-късно, Маса разбра, че ще бъде изпреварен и вместо да завие, нарочно продължи направо и чак впоследният момент зави надясно и за Бътън нямаше друг изход освен да влезе в тревата! После вече сеченият шикан... Маса направи мега куpвeнски номер!!! Изтласка отново Бътън, но той него път успя да изпревари бразилеца, макар и сечейки шикана и бразилеца се възползва максимално от това!!! Заложи, че британеца ще го пусне пред себе си (както е по правилата) и затова Маса НАРОЧНО пусна Алонсо, че по този свръх ферариджийски начин, т.е. пинизчийски Алонсо да се окаже пред Бътън!!!!! Ясно, че Бътън постъпи нечестно като сече шикана и неговото наказание бе справедливо, но бразилеца се показа като долна кучка и затова нещо трябваше също да бъде наказан!!! Ест ФИА почнаха с подаръците към Ферари още от първото състезание за сезона, но и това няма да помогне на скудерията! Маковете са чувствително по-бързи! :twisted: (А за Ред Бул няма сми да се коментира, те са в друга категория.) :evil: :evil:

Честита заслужена победа на Фетел.

ФИА е почнала с подаръци към Ферари!
:shock:
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 28 мар 2011 00:58

THE G.A.M.E написа:
TodorT написа:Попринцип трябва да е така, ама ... дефакто не е :| Мен лично ме дразни това подценяване на Маса... бразилецът не е лош пилот и даде ли му се равен шанс да разгърне възможностите си може да е дори шампион ;)

Признавам, че Маса ми е слабост ...
Много добър пилот ... даже за мен лично - най добрият и бърз, но преди катастрофата !
Вече не е същият ... въпреки, че бруталната му борба за всеки метър писта днес ми връща надеждата, че в скоро време ще видим стария Фелипе ... ;)

Само и ако колата му беше наред ...
Опасявам се, че и този сезон той по скоро ще се бори с колата си, от колкото със съперниците .... :|

Няма 2 мнения по въпроса, че Маса не е същият пилот, който беше преди злополуката!
:|
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 мар 2011 02:18

Blue_Girl написа:
megan fox написа:Аз лично не очаквах Ред Бул да са чак толкова силни! Та те са по-бързи БЕЗ ДА ИМАТ КЕРС!!! FFS!!! :o :o :o :shock: :shock: :shock:

Фетел неочаквано за мен направи отличен старт и поведе колоната и ест не изпусна водачеството до края! Щеше да бъде интересно ако кола с КЕРС бе повела, червените бикове са най-бързи, но наличието на КЕРС щеше да направи изпреварването далеч по-трудно за Фетел!
Много слаби тактически решения на рейс инженера на Марк Уебър! Чисто и просто допуснаха EPIC FAIL!!!

Маковете ми харесаха, доста по-бързи са от ферарита в момента, само като си спомня как Бътън изпревари Маса (второто изпреварване) и ми става мега яко! Бтв лично според мен освен Бътън трябваше да бъде наказан и Маса! Той караше отвъд прага на допустимата агресивност - няколко пъти се опита да изтласка Бътън извън трасето и два пъти успя, като първият път беше супер очевидно: мисля, че бе 4-ти завой (десен е) Бътън влиза от външната страна, доста по-бърз и спира по-късно, Маса разбра, че ще бъде изпреварен и вместо да завие, нарочно продължи направо и чак впоследният момент зави надясно и за Бътън нямаше друг изход освен да влезе в тревата! После вече сеченият шикан... Маса направи мега куpвeнски номер!!! Изтласка отново Бътън, но той него път успя да изпревари бразилеца, макар и сечейки шикана и бразилеца се възползва максимално от това!!! Заложи, че британеца ще го пусне пред себе си (както е по правилата) и затова Маса НАРОЧНО пусна Алонсо, че по този свръх ферариджийски начин, т.е. пинизчийски Алонсо да се окаже пред Бътън!!!!! Ясно, че Бътън постъпи нечестно като сече шикана и неговото наказание бе справедливо, но бразилеца се показа като долна кучка и затова нещо трябваше също да бъде наказан!!! Ест ФИА почнаха с подаръците към Ферари още от първото състезание за сезона, но и това няма да помогне на скудерията! Маковете са чувствително по-бързи! :twisted: (А за Ред Бул няма сми да се коментира, те са в друга категория.) :evil: :evil:

Честита заслужена победа на Фетел.

ФИА е почнала с подаръци към Ферари!
:shock:

Беше толкова очевидно! Само слепец, човек който не е гледал състезанието или свръх пристрастен човек ще го отрече!

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 28 мар 2011 02:35

Фокс, в нито един момент колата на Бътън не е била пред колата на Маса, така че Маса е в правото си да си избира каквато пожелае траектория за затваряне на завоя, като дори Маса си беше от вътрешната му част... :roll:

Сигурно за да помогнат на Ферари дисквалифицираха и Зауберите :lol: :mrgreen:
За да може Маса и Ферари да вземат повече точки :roll:
Плюс това помощния стюард беше англичанин и щом е наказал Макларън и дори не предупредиха Маса значи не е било толкова "очевадно" все пак ;)

А ти знаеш ли че ФИА разгледа ситуацията с Хамилтън - защо е продължил да кара с влачещ се по земята под, разгледа случая но не предприе нищо (правилно) ;)

Върни се в “Архив”