Серж Йофу проговори: Мутри ме изгониха от Левски преди 11 г.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Re: Серж Йофу проговори: Мутри ме изгониха от Левски преди 11 г.

Мнениеот rocknrolla » 25 мар 2011 07:22

smo написа:
Заплашили футболиста, че ще му счупят краката, ако продължи да играе за „сините“

Един от най-колоритните чужденци играли в българското първенство – Серж Йофу, проговори, след като близо 11 години бе потънал в пълна нелегалност.
Йофу бе привлечен през 1997-а година от Добруджа. Две години по-късно премина в Левски. Със „сините“ Йофу игра в Купата на УЕФА и отбеляза гол при загубата с 1:3 от Ювентус в София. Стана и шампион на България през 2000 г. След края на сезона играчът скандално избяга от България, макар да имаше договор с Левски за още 2 години. Той премина под друго име в отбор от ниските дивизии на Швейцария.
В интервю за „Тема спорт“ котдивоарецът разкри какви са били причините за бягството му преди повече от десет години. Футболистът сподели, че мафиоти са го заплашили да не се връща в Левски. „Казаха ми, че ако се върна в Левски, ще ми счупят краката. Представиха се за приятели на Живко Жечев (бивш вицепрезидент на Добруджа). Не знам защо им беше да правят това. Изсъскаха, че трябва да дам пари на Жечев. Не ги разбирах. Веднага звъннах на агента си и му казах, че няма да стъпя в България“, казва Серж без да уточнява дали става дума за дълг или за откровен рекет от бившите му шефове от Добрич.
Той добавя, че към днешна дата е готов да се върне в България и да влезе в спортно-техническия щаб на Левски.

Поне като е давал интервю за жълто спортно издание ,защо не е разказал и под какво име,с каква жълта карта и къде продължи кариерата си след Левски.Последното изречение пък просто чупи тъпомера.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

plamak
Контакти:

Мнениеот plamak » 25 мар 2011 18:13

Дано в най скоро време се изчисти футбола ни от мутрите. Омръзна ми вече, 20 години стигат мутризация на футбола ни. Цонко действай, народа е с теб.

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 25 мар 2011 19:51

Този наистина беше добър, но въпросът е на колко години беше? Май само майка му знае със сигурност. И как само си смени името и заигра в Швейцария, дали Серж Йофу му е истинското, или и го е сменял и по-рано? ;)
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Потребителски аватар
синя слива
Контакти:

Мнениеот синя слива » 26 мар 2011 08:26

pehopeho написа:Този наистина беше добър, но въпросът е на колко години беше? Май само майка му знае със сигурност. И как само си смени името и заигра в Швейцария, дали Серж Йофу му е истинското, или и го е сменял и по-рано? ;)

Майка му не им знае имената на всичките ,ти скаш да помни кой кога е роден.

bianconero
Контакти:

Мнениеот bianconero » 26 мар 2011 14:30

Пичове, понеже се издразних супер много на поредното безмозъчно преписване в българските медии, нека ви светна за нещо - интервюто на Серж Йофу не е за "Тема Спорт", а за списание "FourFourTwo". Просто в "ТС" бе пулбикуван кратък откъс от него и някой некадърник се е подвел, написал го е в смешното си сайтче и оттам въртележката няма спиране.
И да - аз правих интервюто :)

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 10 апр 2011 12:05

Беше наистина звезда тогава - и в Добруджа, и в Левски... Малко мързелив, но за сметка на това рядко пропускаше. Жалко, че изпуснахме играчи като него, Кабат, Цихмейструк...

Изображение
Серж Ален Йофу е бивш футболист, нападател. Роден е на 24 декември 1971 г. в Абиджан, Кот д'Ивоар.
През 1997 г. Йофу е привлечен в Добруджа (Добрич). За два сезона той изиграва 43 мача за Добруджа в „А“ група и вкарва 15 гола, а през лятото на 1999 г. преминава в Левски (София). Със "сините" Йофу играе в Купата на УЕФА и отбелязва гол при загубата с 1:3 от Ювентус в София. Става шампион на България през 2000 г., като по време на кампанията в „А“ група се разписва 13 пъти в 25 срещи. Впоследствие играе за Делемонт, ФК Тюн, КС Шеноа и Стад Абиджан, където приключва кариерата си на 36 години през 2007 г.

Върни се в “Левски”