smo написа:Заплашили футболиста, че ще му счупят краката, ако продължи да играе за „сините“
Един от най-колоритните чужденци играли в българското първенство – Серж Йофу, проговори, след като близо 11 години бе потънал в пълна нелегалност.
Йофу бе привлечен през 1997-а година от Добруджа. Две години по-късно премина в Левски. Със „сините“ Йофу игра в Купата на УЕФА и отбеляза гол при загубата с 1:3 от Ювентус в София. Стана и шампион на България през 2000 г. След края на сезона играчът скандално избяга от България, макар да имаше договор с Левски за още 2 години. Той премина под друго име в отбор от ниските дивизии на Швейцария.
В интервю за „Тема спорт“ котдивоарецът разкри какви са били причините за бягството му преди повече от десет години. Футболистът сподели, че мафиоти са го заплашили да не се връща в Левски. „Казаха ми, че ако се върна в Левски, ще ми счупят краката. Представиха се за приятели на Живко Жечев (бивш вицепрезидент на Добруджа). Не знам защо им беше да правят това. Изсъскаха, че трябва да дам пари на Жечев. Не ги разбирах. Веднага звъннах на агента си и му казах, че няма да стъпя в България“, казва Серж без да уточнява дали става дума за дълг или за откровен рекет от бившите му шефове от Добрич.
Той добавя, че към днешна дата е готов да се върне в България и да влезе в спортно-техническия щаб на Левски.
Поне като е давал интервю за жълто спортно издание ,защо не е разказал и под какво име,с каква жълта карта и къде продължи кариерата си след Левски.Последното изречение пък просто чупи тъпомера.