Катар планира изкуствени облаци за Мондиал 2022
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Катар планира изкуствени облаци за Мондиал 2022
Защо не променят гравитацията,че да играят във въздуха.
Ако въпроса е да пяда сянка върху стадиона, нека тогава ги направят като този в Гелзенкирхен и да ги затварят.. Не виждам що за изобретение е това ? Със същият успех могат да опънат една платно над стадиона, за да пази сянка.... виждал съм, че в тяхни мол-ове има писти с изкуствен сняг, на които можеш да се возиш, т.е. са на ТИ с технологиите, които пазят ниски температури. Защо не заложат нещо такова в конструкциите около терените ?
- storm
- Контакти:
Как можаха да дадат първенството на тези араби , още не ми увира главата..
Една Австралия къде къде бе по удачен и хубав избор.. Но уви парите си знаят работата..
Една Австралия къде къде бе по удачен и хубав избор.. Но уви парите си знаят работата..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
vaskonti написа:Проектът струва 35 000 евро и катарците смятат дали си заслужава инвестицията? Бахму, това са джобните пари на бедняците там, те се чудят дали да ги похарчат...
Богатите затова са богати, защото си праявт сметката как и дали има смисъл да си харчат парите! Ако само си пилееш парите няма как да станеш богат! А ако все пак си имал късмет и си наследник на луди кинти... харчиш ли ги безразборно всенякога ще ги свършиш! Няма сума с пари, която да не може да бъде похарчена за нула време!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
MoNteSo написа:Ако въпроса е да пяда сянка върху стадиона, нека тогава ги направят като този в Гелзенкирхен и да ги затварят.. Не виждам що за изобретение е това ? Със същият успех могат да опънат една платно над стадиона, за да пази сянка.... виждал съм, че в тяхни мол-ове има писти с изкуствен сняг, на които можеш да се возиш, т.е. са на ТИ с технологиите, които пазят ниски температури. Защо не заложат нещо такова в конструкциите около терените ?
Защото ако това със стадиона сработи... после ще почнат да го произвеждат масово в по-големи размери за всички страни, които имат проблеми с пустините и жегите! - просто бизнес! Нали все някъде трябва да се изпробва това нещо дали е ефективно, т.е. дали става за продан и да носи печалби!

storm написа:Как можаха да дадат първенството на тези араби , още не ми увира главата..
А защо си мислиш, че Австралия ще организира по-добре Световното?! За добра организация на такъв форум ти трябват много желание и още повече пари! Е катарците ги имат и двете! Една Австралия (ти си я посочил) нямаше да могат да си позволят да изхарчат дори 1/3 от парите, които ще вложат арабите в организацията!
Спомни си Олимпиадата в Пекин! Всички плюеха как може МОК да даде Олимпиадата на Китай, а в крайна сметка това се оказа най-грандиозната Олимпиада, с най-добрата организация, че китайците даже изчистиха въздуха над Пекин!!! Така че оставете предразсъдъците си! И аз не ги харесвам арабите, но предвид, че са грандомани и винаги искат да блеснат и да се изфукат с парите си... сигурен съм, че ще подготвят всичко на меко казано отлично ниво! Даже като нищо ще вдигнат с доста летвата пред следващите организатори на световни първенства!!!
megan fox написа:vaskonti написа:Проектът струва 35 000 евро и катарците смятат дали си заслужава инвестицията? Бахму, това са джобните пари на бедняците там, те се чудят дали да ги похарчат...
Богатите затова са богати, защото си праявт сметката как и дали има смисъл да си харчат парите! Ако само си пилееш парите няма как да станеш богат! А ако все пак си имал късмет и си наследник на луди кинти... харчиш ли ги безразборно всенякога ще ги свършиш! Няма сума с пари, която да не може да бъде похарчена за нула време!
Това ми е ясно

Само че когато става дума за подобен новаторски проект, който е част от инвестиция за милиарди, то нещата вече не опират до пестене. Според мен това, върху което разсъждават не е дали си струва тази "колосална" сума, а дали въобще е възможно подобно начинание. Да създадеш изкуствена природа от такъв мащаб си е предизвикателство и те са наясно, че вероятно тази идеята е изпреварила времето си. Но все пак говорим за след 10 години, така че може и да се получи.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Този "облак" прилича на "mothership" от Starcraft 2

storm написа:Убиха истинския футбол тия Араби гнусни...
ТОВА Е ИСТИНАТА !
Защо не опънат една шатра и без това обърнаха футбола на ЦИРК !