Черно море - ЦСКА 1:0 (FT)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Черно море - ЦСКА 1:0 (FT)

Мнениеот vaskonti » 21 мар 2011 15:39

Ами какво направиха Нелсън и Тонев срещу Видима? Едно нищо, особено Тонев. Срещу подобни отбори е добре да се играе с повече вътрешни халфове(вътрешен не значи задължително дефанзивен) за да може топката да бъде разигравана и задържана повече време, което според мен е най-доброто оръжие срещу бетони. Ако има само два вътрешни халфа и две крила, тогава този бетон на противника по-лесно ще ги покрива точно защото няма свободни пространства. Схема с 2 крила е подходяща когато имаш очаквания за игра на контри, а срещу отбори като Видима, просто забрави за контри. Затова са нужни повече разиграващи вътрешни халфове, които с повече бързи и двойни пасове да пробият защитата. На практика точно 1 човек да се сбърка в състава спрямо дадена тактика и всичко се обърква.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 21 мар 2011 16:41

vaskonti написа:Ами какво направиха Нелсън и Тонев срещу Видима? Едно нищо, особено Тонев. Срещу подобни отбори е добре да се играе с повече вътрешни халфове(вътрешен не значи задължително дефанзивен) за да може топката да бъде разигравана и задържана повече време, което според мен е най-доброто оръжие срещу бетони. Ако има само два вътрешни халфа и две крила, тогава този бетон на противника по-лесно ще ги покрива точно защото няма свободни пространства. Схема с 2 крила е подходяща когато имаш очаквания за игра на контри, а срещу отбори като Видима, просто забрави за контри. Затова са нужни повече разиграващи вътрешни халфове, които с повече бързи и двойни пасове да пробият защитата. На практика точно 1 човек да се сбърка в състава спрямо дадена тактика и всичко се обърква.

Странно защо всички силни отбори играят задължително с 2 крила, когато са срещу затворен противник. Не ми се спори на тема тактика, всеки има право на мнение. Моето е, че тактиката беше правилна и в 2-та мача.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 мар 2011 16:56

Ами в силните отбори тази крила не са само житни бегачи, а също и са доста комбинативни. Нещо, което трудно може да се каже за Тонев, например. Типичен пример ти е Гигс, който е ляв външен халф, а напоследък си играе и вътрешен халф, при това доста успешно. Нелсън донякъде има комбинативност, но Тонев е още далеч от това, той си остава един добър житен бегач, за съжаление.
Но, все пак кои сме ние, да даваме акъл на професионалистите? :)
[/center]

PR_CSKA
Контакти:

Мнениеот PR_CSKA » 21 мар 2011 17:41

Тонев е един от най перспективните играчи в ЦСКА. Да прави доста глупости и показва тактическа неграмотност и индивидуална игра когато не е нужна но скоро, много скоро ще играе в голям отбор. :twisted: за ужас на псевдо феновете на ЦСКА

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 мар 2011 17:47

PR_CSKA написа:Тонев е един от най перспективните играчи в ЦСКА. Да прави доста глупости и показва тактическа неграмотност и индивидуална игра когато не е нужна но скоро, много скоро ще играе в голям отбор. :twisted: за ужас на псевдо феновете на ЦСКА

Колкото е перспективен, толкова и цикли на едно място повече от година. Никой не отрича таланта му, но не се е развил грам. Ще заиграе в голям отбор(що, сега не е ли в такъв? :) ) когато покаже развитие и поне малко постоянство.
[/center]

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 21 мар 2011 22:12

За мен Тонев си е Хичо номер 2.От него се очакваше много-щели да го взимат Арсенал...не знам си кой, а сега е на майна си райна.Та Тонев е същата работа като него-много се очакваше от него ама кел файда.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 22 мар 2011 08:46

На Тонев му трябва повечко самочувствие. Същите неща ги говорихме за Спас, но се видя, че може. Същите ги казвахме и за Бербатов и кой ли още не. Естествено, че винаги има опасност да си остане вечната надежда, но всичко си зависи от него. Ако работи ще се получи, истината е, че потенциал има и то голям.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

redpride
Контакти:

Мнениеот redpride » 22 мар 2011 14:59

Заставам зад Радуканов и щаба му, но за да загубим мача във Варна вина огромна вина има треньора. Просто обърка състава. Според мен не трябва срещу отбор, който се брани и играе на контри да се излиза с трима дефанзивни халфове. Нисичкия Делев нямаше как да се справи с защитниците високи по 1.90. ЦСКА игра целия мач без крила, с изсипани високи топки, но към кой? След излизането на Шеридън тази тактика стана безмислена. Личи си, че Бадема още не е във форма и не трябваше да влиза в толкова важен момент от мача. Смените можеха да са Нелсън и Тонев. Типични флангови футболисти, които да пробиват по аутлинията. Спомнете си, че така стана гола в мача ни със същия отбор на В.Левски. Като се видя, че не става с центрирания трябваше да се пробва по-крилата. Друго, което малко ме подразни беше смяната на Шеридън. Чакахме Платини две години да влезе в час, а ирландеца е вън още 60 минута. Смятам, че той не е лош футболист и трябва да получи по-голямо доверие. Друг централен нападател нямаме. Притеснява ме и формата на Маркиньос. Втория полусезон изобщо не е на това ниво, на което беше. Не знам, на какво се дължи спада във формата му, но е факт, че все още няма гол. Силно се надявам играчите и треньорите да си извадят нужните поуки от този мач. Пак казвам, че вярвам на Радуканов и една загуба не може да изстрие всичко хубаво досега. Дано срещу Сливен на Армията отбора да покаже, какво може.

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Мнениеот Deluxx » 22 мар 2011 16:26

Всички зад отбора и Радуканов 1 загуба незначи нищо,ние не сме Левски след 1 загуба да почнем да сменяме тренера.Радуканов знае какво прави...просто терена беше много лош и ние не изнасяхме топката Шеридън почти не игра с топката....

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 23 мар 2011 02:46

Смятам темата за изчерпана и я махам в архива без да ми се иска да архивирам подобен резил!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Върни се в “Архив”