Черно море - ЦСКА 1:0 (FT)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Черно море - ЦСКА 1:0 (FT)
Ами какво направиха Нелсън и Тонев срещу Видима? Едно нищо, особено Тонев. Срещу подобни отбори е добре да се играе с повече вътрешни халфове(вътрешен не значи задължително дефанзивен) за да може топката да бъде разигравана и задържана повече време, което според мен е най-доброто оръжие срещу бетони. Ако има само два вътрешни халфа и две крила, тогава този бетон на противника по-лесно ще ги покрива точно защото няма свободни пространства. Схема с 2 крила е подходяща когато имаш очаквания за игра на контри, а срещу отбори като Видима, просто забрави за контри. Затова са нужни повече разиграващи вътрешни халфове, които с повече бързи и двойни пасове да пробият защитата. На практика точно 1 човек да се сбърка в състава спрямо дадена тактика и всичко се обърква.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
- mistreated
- Контакти:
vaskonti написа:Ами какво направиха Нелсън и Тонев срещу Видима? Едно нищо, особено Тонев. Срещу подобни отбори е добре да се играе с повече вътрешни халфове(вътрешен не значи задължително дефанзивен) за да може топката да бъде разигравана и задържана повече време, което според мен е най-доброто оръжие срещу бетони. Ако има само два вътрешни халфа и две крила, тогава този бетон на противника по-лесно ще ги покрива точно защото няма свободни пространства. Схема с 2 крила е подходяща когато имаш очаквания за игра на контри, а срещу отбори като Видима, просто забрави за контри. Затова са нужни повече разиграващи вътрешни халфове, които с повече бързи и двойни пасове да пробият защитата. На практика точно 1 човек да се сбърка в състава спрямо дадена тактика и всичко се обърква.
Странно защо всички силни отбори играят задължително с 2 крила, когато са срещу затворен противник. Не ми се спори на тема тактика, всеки има право на мнение. Моето е, че тактиката беше правилна и в 2-та мача.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
Ами в силните отбори тази крила не са само житни бегачи, а също и са доста комбинативни. Нещо, което трудно може да се каже за Тонев, например. Типичен пример ти е Гигс, който е ляв външен халф, а напоследък си играе и вътрешен халф, при това доста успешно. Нелсън донякъде има комбинативност, но Тонев е още далеч от това, той си остава един добър житен бегач, за съжаление.
Но, все пак кои сме ние, да даваме акъл на професионалистите?
Но, все пак кои сме ние, да даваме акъл на професионалистите?

Тонев е един от най перспективните играчи в ЦСКА. Да прави доста глупости и показва тактическа неграмотност и индивидуална игра когато не е нужна но скоро, много скоро ще играе в голям отбор.
за ужас на псевдо феновете на ЦСКА

PR_CSKA написа:Тонев е един от най перспективните играчи в ЦСКА. Да прави доста глупости и показва тактическа неграмотност и индивидуална игра когато не е нужна но скоро, много скоро ще играе в голям отбор.за ужас на псевдо феновете на ЦСКА
Колкото е перспективен, толкова и цикли на едно място повече от година. Никой не отрича таланта му, но не се е развил грам. Ще заиграе в голям отбор(що, сега не е ли в такъв?

За мен Тонев си е Хичо номер 2.От него се очакваше много-щели да го взимат Арсенал...не знам си кой, а сега е на майна си райна.Та Тонев е същата работа като него-много се очакваше от него ама кел файда.
- mistreated
- Контакти:
На Тонев му трябва повечко самочувствие. Същите неща ги говорихме за Спас, но се видя, че може. Същите ги казвахме и за Бербатов и кой ли още не. Естествено, че винаги има опасност да си остане вечната надежда, но всичко си зависи от него. Ако работи ще се получи, истината е, че потенциал има и то голям.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
Заставам зад Радуканов и щаба му, но за да загубим мача във Варна вина огромна вина има треньора. Просто обърка състава. Според мен не трябва срещу отбор, който се брани и играе на контри да се излиза с трима дефанзивни халфове. Нисичкия Делев нямаше как да се справи с защитниците високи по 1.90. ЦСКА игра целия мач без крила, с изсипани високи топки, но към кой? След излизането на Шеридън тази тактика стана безмислена. Личи си, че Бадема още не е във форма и не трябваше да влиза в толкова важен момент от мача. Смените можеха да са Нелсън и Тонев. Типични флангови футболисти, които да пробиват по аутлинията. Спомнете си, че така стана гола в мача ни със същия отбор на В.Левски. Като се видя, че не става с центрирания трябваше да се пробва по-крилата. Друго, което малко ме подразни беше смяната на Шеридън. Чакахме Платини две години да влезе в час, а ирландеца е вън още 60 минута. Смятам, че той не е лош футболист и трябва да получи по-голямо доверие. Друг централен нападател нямаме. Притеснява ме и формата на Маркиньос. Втория полусезон изобщо не е на това ниво, на което беше. Не знам, на какво се дължи спада във формата му, но е факт, че все още няма гол. Силно се надявам играчите и треньорите да си извадят нужните поуки от този мач. Пак казвам, че вярвам на Радуканов и една загуба не може да изстрие всичко хубаво досега. Дано срещу Сливен на Армията отбора да покаже, какво може.
Всички зад отбора и Радуканов 1 загуба незначи нищо,ние не сме Левски след 1 загуба да почнем да сменяме тренера.Радуканов знае какво прави...просто терена беше много лош и ние не изнасяхме топката Шеридън почти не игра с топката....
- TPAKTOP
- Контакти:
Смятам темата за изчерпана и я махам в архива без да ми се иска да архивирам подобен резил!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата