Няма бариери преди силата на духа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Няма бариери преди силата на духа

Мнениеот Madridist » 22 мар 2011 00:46

Това е Мустафа Юсеинов – атлет в инвалидна количка. Когато е на 21 години, започва работа като миньор, но само след три месеца се случва инцидент – скали го затрупват в мината и оттогава е обездвижен.

Вместо да изпада в отчаяние, Мустафа започва да работи, а след време разбира и че може да спортува. Започва да тренира към клуб в Стара Загора и оттогава в колекцията си има множество европейски и световни медали.

Само преди месец се завърна от Световно първенство за хора с увреждания в Нова Зеландия. Там завоюва бронзов медал по хвърляне на диск и постигна световен рекорд в категорията F55 от 39,42 метра.

Сега Мустафа Юсеинов мечтае да попълни колекцията си с медал от Параолимпийските игри в Лондон, които ще се проведат през 2012 г.

[center][/center]

Днес ми попадна статия за този човек в един сайт. Разбрах,че преди месец е спечелил бронзов медал за България на световно първенство. Поставил е и световен рекорд в хвърлянето на диск. Аз лично се впечатлих от волята на този човек ,как е успял да превъзмогне такава огромна трагедия и да стане спортист от световна класа . Знам,че много хора ще останат резервирани заради религията и името на този човек, нямам право да ги съдя,но също така ще уважавам всеки един човек(без значение в кой Бог вярва/или дали въобще вярва в нещо), който се счита за българин, уважава нашата държава и спазва всички закони. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: Няма бариери преди силата на духа

Мнениеот Alex » 22 мар 2011 00:55

Поклон пред човека!

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 22 мар 2011 01:00

Според няма значение, кой е човек защитаваш цветовете на България и носи спортна слава на страната си, за това браво за това ,което е направил и му пожелавам да продължи да носи медали за България!
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
[center]Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image[/center]

ss_killer
Контакти:

Мнениеот ss_killer » 22 мар 2011 09:05

Madridist написа:
Това е Мустафа Юсеинов – атлет в инвалидна количка. Когато е на 21 години, започва работа като миньор, но само след три месеца се случва инцидент – скали го затрупват в мината и оттогава е обездвижен.

Вместо да изпада в отчаяние, Мустафа започва да работи, а след време разбира и че може да спортува. Започва да тренира към клуб в Стара Загора и оттогава в колекцията си има множество европейски и световни медали.

Само преди месец се завърна от Световно първенство за хора с увреждания в Нова Зеландия. Там завоюва бронзов медал по хвърляне на диск и постигна световен рекорд в категорията F55 от 39,42 метра.

Сега Мустафа Юсеинов мечтае да попълни колекцията си с медал от Параолимпийските игри в Лондон, които ще се проведат през 2012 г.

[center][/center]

Днес ми попадна статия за този човек в един сайт. Разбрах,че преди месец е спечелил бронзов медал за България на световно първенство. Поставил е и световен рекорд в хвърлянето на диск. Аз лично се впечатлих от волята на този човек ,как е успял да превъзмогне такава огромна трагедия и да стане спортист от световна класа . Знам,че много хора ще останат резервирани заради религията и името на този човек, нямам право да ги съдя,но също така ще уважавам всеки един човек(без значение в кой Бог вярва/или дали въобще вярва в нещо), който се счита за българин, уважава нашата държава и спазва всички закони. ;)

браво на автора за хубавата статия!
Мусето го познавам от Едно световно в Холандия, където бяхме даже в една стая. Той е супер пич и голям спортист.
пп: много ми харесва че вече хората почват да се интересуват и от спортистите с увреждания.
Завинаги оставам аз Левскар, Левскар дори и след смъртта

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 22 мар 2011 10:44

Браво! Нека да се дават пари за такива хора, вместо за тези които са здрави и се доказват като сакати.
Снимката не ми се отваря, ама може да е от някое завръщане и посрещане на заместник-министър. Все пак работата на заместниците е само да се снимат.
Ама само се отклонявам. Дано има повече хора с такъв дух и да не се предават!

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 22 мар 2011 12:06

Евала! Дано и държавата и месната община се сетят за него!
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Върни се в “Други спортове”