ЦСКА обмисля да подкрепи протеста на Калиакра

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: ЦСКА обмисля да подкрепи протеста на Калиакра

Мнениеот honda » 20 мар 2011 14:59

Captain Stottlemeyer написа:
honda написа:За това за мен най-доброто решение е А група от 10 отбора и всеки отбор излъчва свой представител в един колективен орган ,който администрира първенството. Като в този орган всички са равни.

+1 :) С малката, несъществена корекция, че според мен отборите трябва да бъдат 12, но не повече.
honda написа:Също така има възможност отбори да бъдат изключвани от този клуб- примерно 8 от 10 отбора гласуват Левски да не играе в А група ,и следващата година Левски няма да играе в Агрупа. Само така ще се спазват правилата и никой няма да се мисли за толкова голям тарикат ,че може да прекара всички останали ,както е в момента. Малко може да противоречи на феърплея ,но само така ще се научат на честна игра,а не както е сега.

:o Нещо не вдявам..... ?! Просто правилата трябва да се спазват, нека да оставим гласуването за парламента, съдебните заседатели, избирателите..... Ако правилата се спазваха 100%, отборът свързан с темата, чието име представлява четирибуквена абревиатура без никакъв смисъл понастоящем, би трябвало след около час да играе на стадион "Димитър Пенев" в Мировяне в първенството на "В" група (примерно), вместо на стадион "Тича" във Варна! :lol: Защото "Левски" може да спазва всички правила, но от останалите 9 отбора в групата 8 да му имат зъб (кой знае защо :lol: ) и отборът да бъде отстранен неправомерно. ;)

За мен няма голяма разлика дали ще са 10 или 12 отбора, аз съм за 10 отбора понеже ако са 12 отбора и играят 2 мача помежду си стават 22 мача в шампионат,което за мен е много малко,а ако играят по 4 пъти то стават 44 мача ,което вече е много и трудно ще се намерят дати да се изиграят мачовете . Може и друга схема 12 отбора играят по 2 мач стават 22 мача след това А група се разделя на две първите 6 определят шампиона,а вторите 6 изпадащите. Но при такава схема ще има доста незаинтересовани отбори. За мен най-добре е 10 отбора, като 9-я и 10-я изпадат директно,а 7 -я и 8-я играят бараж с предтавители на Б група. При такава схема всеки отбор ще играе всеки мач на предела на възможностите си При сегашното класиране в А група това значи Черноморец и Черно Море да играят баражи ,а Славия директно да изпадне. Оттук следва ,че драстично ще намалеят"поляганията".
А относно гласуванията - това е с цел никой да не се мисли за много голям тарикат. Примерно отбора А дължи пари на отбора Б , Отбора Б вследствие на това не може да плаща на играчите и те разтрогват с отбора Б и преминават в ...отбора А без трансферна сума. Ако има такова право на гласуване. Събира се този колективен орган и се поставя въпроса- или отбора А се издължава на отбора Б или догодина в Б група. Също ако знаят ,че могатда бъдат изхвърлени от А група ,ако въздействат на съдиите президентите ще имат едно наум. Защото ,който и да администрира първенството съдиите и собствениците на клубовете ще си бъдат едни и същи. Разбира се това с изхвърлянето е вече много крайна мярка, но според мен трябва да го има като опшънс ,ако някой си позволи да не играе според правилата. Когато са създавани професионалните лиги в САЩ го е имало това правило- или спазваш правилата или си вън от играта.

Върни се в “Футбол - България”